Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: Povedené debuty Pince, Maršíka, Mikeše a návraty Chaluše s Bláhou

 
čtvrtek, 27. srpna 2020, 21:54

Jihočeský kraj – Až na duel v Jankově proběhl start do nové sezony tak nějak podle předpokladů. Za zády brankářů skončilo 28 gólů, jen dva střelci dokázali skórovat dvakrát. Obzvlášť velkou motivaci měli v týmech nováčci a navrátilci. Kluboví pokladníci budou mít radost!

Blízko k prvnímu hattricku sezony měli milevský mladíček Jaroslav Sedláček (20) a David Růžička z Č. Krumlova. Sedláček dal dva góly už do přestávky, Růžička zase do 60. minuty, kdy zvyšoval báječně zakroucenou ranou, která by se určitě dala označit za Gól kola. Další možnosti už oba útočníci nevyužili a na třígólový zářez si musí počkat minimálně do příštího víkendu.

Původně se v brance Oseka očekával Zdeněk Křížek, ale zastoupil jej kamarád a navrátilec Jiří Chaluš (38), který stál mezi oseckými tyčemi naposledy před třemi roky. V těžkých momentech byl oporou a několikrát zachránil. Další staronovou tváří je Milan Bláha z Jankova, jehož návrat po pěti letech ze Sedlce, na který teď byla uvalena karanténa (víkendový mač s Chvalšiny byl odložen), se upekl den před výkopem. 38letý zadák vyšperkoval svůj comeback v duelu s Olešníkem vedoucí trefou.  Výkonem se k němu přidal krajní záložník a vyhlášený bojovník Vojtěch Bürger.

Ve vzájemném střetnutí Rudolfova a S. Ústí patřili k nejlepším obránci Václav Dvořák a ústecký Petrik Vilímek. O historicky první zásah nováčka Týna se zasloužil Tomáš Houska, jehož kouč Mareš označil společně s Vařilem za nejlepší plejery Olympie. Vltavotýnského útočníka, pro něhož to byl první start v KP, jsme zvolili za Muže kola (rozhovor přineseme). V letní přestávce hlásil další přestup v kariéře Roman Maršík (22), jenž v rámci jedné soutěže přešel z mateřského Milevska (divizi hrál rok v Roudném) do Čimelic. V Týně ukázal, že bude pro SIKO posilou.

V dobrém světle se předvedl v dražickém dresu Martin Pinc (22) ze Sokola Mezno. S Blatnou hýřil aktivitou a oslavil i první gól v novém působišti. Do střelecké listiny se zapsal další debutant, teprve 19letý protivínský bek Michal Mikeš (přišel z dorostu Písku), po jehož hlavičce skončilo střelecké trápení favorita s urputně bránícími Strakonicemi.

Nejlepší střelci: 2 - Jaroslav Sedláček (Milevsko), David Růžička (Č. Krumlov)

Brankáři s nulou: 1 – Marek Hanus (Protivín), Michal Baka (Dražice)

Ideální sestava 1. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Jiří Chaluš (Osek)

Václav Dvořák (Rudolfov), Michal Mikeš (Protivín), Patrik Vilímek (S. Ústí), Milan Bláha (Jankov)

Vojtěch Bürger (Jankov), Roman Maršík (Čimelice), Martin Pinc (Dražice)

Jaroslav Sedláček (Milevsko), Tomáš Houska (Týn), David Růžička (Č. Krumlov)

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák