Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bod z Oseka má pro nás velkou cenu. Teď zkusíme potrápit Olešník, říká Jan Šindelář

 
pátek, 1. listopadu 2019, 12:17

Dlouhých jedenáct let strávil odchovanec milevského fotbalu Jan Šindelář na rakouských trávnících. Nyní je už čtvrtou sezonu oporou Rudolfova, kde s rodinou bydlí. V posledních zápasech krajského přeboru nastřílel tři góly. A všechny ze vzduchu po standardkách. Nejprve s rodným Milevskem srovnával v závěru a ze stejné parkety se prosadil dvakrát v rozmezí deseti minut v Oseku, kde byl nejlepším hráčem poslepovaného rudolfovského týmu. Redakce Jihočeského fotbalu jej vyhlásila Mužem 12. kola KP.

Jakou cenu má pro vás remíza 2:2 v Oseku, odkud se body tak často nevozí?
V Oseku bývá vždy bouřlivé prostředí a z tohoto pohledu má pro nás bod velkou cenu. I s ohledem na to, že náš manšaft na podzim hodně omladil.

Ve druhém poločase jste se díky vašim dvěma trefám dokonce dostali do vedení. Myslel jste v tu chvíli i na vítězství?
Věřil jsem, že zápas dovedeme do vítězného konce, v určitých momentech se ale projevila nezkušenost některých hráčů. Navíc je Osek zvlášť doma velice silným týmem, a když prohrává, dokáže vrhnout všechny síly do útoku. Hosté to u nich nemají jednoduché.

I tak jste uhráli velmi dobrý výsledek, přitom vám chyběly klíčové opory jako Hrbáč s Pouzarem a taky brankář Teringl...
V poslední době se do sestavy prosazuje hodně kluků z béčka, což je jedině dobře a jsme za to rádi. Sbírají zkušenosti a zvykají si na rychlejší fotbal. Samozřejmě je to ale na hřišti znát, když chybí Hrbi s Pouzarem.

Nicméně se dá říct, že je ti méně zkušení nahradili výborně?
Určitě je nahradili perfektně. Všechny mladý kluky z béčka počínaje gólmanem Keřkou musím pochválit. Přesvědčili se, že když budou makat a hrát poctivý a jednoduchý fotbal, tak to půjde.

V posledních dvou duelech jste prokázal výbornou formu a dal tři góly, předtím jste ale pár zápasů vynechal. Jste tudíž při chuti?
Už nejsem nejmladší a to nejlepší mám za sebou. Měl jsem zdravotní problémy, a proto jsem předtím několik zápasů nehrál ani netrénoval. Nebo jsem šel do hry proto, aby byl na place taky někdo zkušenější.

V předchozím kole jste skóroval proti mateřskému Milevsku a pomohl vybojovat Rudolfovu cenný bod. Jsou pro vás zápasy proti klubu, kde jste začínal, stále speciální?
Bude mi šestatřicet a z hráčů, se kterými jsem v Milevsku začínal, tak už dneska nikdo není. Jedině snad trenér Míra Strnad, s nímž jsem hrál. Současné hráče ale znám a Milevsko je pořád mojí srdeční záležitostí. Pochopitelně jsem rád, že se mi podařilo v závěru vyrovnat. Zejména po takovém průběhu, kdy jsme po prvním poločase mohli klidně o čtyři góly prohrávat.

Rudolfov měl se střílením gólů dlouho problémy, teď se ale s góly jakoby roztrhl pytel. Co jste změnili?
Sám se tomu trochu divím. Není nás moc a ani tréninková morálka není moc dobrá, takže ani zakončení různých herních situací se na tréninku příliš nevěnujeme. Proto jsem rád, že jsem se teď střelecky chytil. Dobrý střelecký potenciál má i Marek Sládek, jen potřebujeme víc trénovat. Střeleckou formu však nyní máme, a doufám, že nám to vydrží.

Jste schopni překvapit v dalším kole i vedoucí Olešník?
Snad ano. Pokud si dobře vzpomínám, tak vloni jsme s Olešníkem doma dokázali uhrát bod za remízu 1:1. Bod bychom brali i tentokrát. Věřím, že pokud do zápasu půjdeme v silném složení, jsme schopni Olešník potrápit. 

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Miloslav Kusbach, Jan Škrle