Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: Na veterány je spoleh. Nejstarší Zach má 44 roků

 
pátek, 4. října 2019, 18:23

Dva hráči táborské rezervy figurují v ideální sestavě 8. kola Ondrášovka krajského přeboru po rekordním venkovním vítězství v Blatné. Mužem 8. kola jsme vyhlásili na zaskakujícího Ladislava Šebka (43), jenž naposledy nastoupil v sestavě Sokola S. Ústí na jaře 2017.

Olešník předvedl v nástupu do druhé půle bleskurychlý mat, za šest minut položil Lažiště na lopatky a vyhnal skóre na 5:1. Trenér mistra Chlumecký chválil Dominika Hellera, na druhé straně se blýskl dvěma góly Marek Sedláček, který poskočil s osmi zásahy s Jakubem Říským na čelo tabulky ostrostřelců přeboru.

Drtivé vítězství 5:0 se pro béčko Táborska rodilo až po přestávce. Do té doby odolávalo šancím domácí Blatné, brankář Tomáš Duchoň byl v jednom ohni. Opřít se mohl o obránce Jakuba Laszáka, který se podílel na prvním gólu přímo z rohu.

Marian Horka je stále nepostradatelnou postavou dražické defenzivy, s Milevskem zařídil hlavou vyrovnávací gól na 1:1. Za vzduchotechniky pálil ostrými Jaroslav Hadáček. Výhru Lomu s Osekem podpořil šťastnou trefou a dobrým výkonem útočník David Neužil, jenž má na kontě již sedm branek.

V okresním remízovém derby o sobě dali vědět čimelický střelec dvou gólů Petr Hovorka a protivínský matador v obraně Miroslav Zach, jemuž je 44 let. O rok mladší sezimovoústecký předseda Ladislav Šebek se obětoval ve prospěch týmu a po dlouhé době vyběhl znovu na trávník, aby zastavil bezbodovou krizi nováčka. Ve Strakonicích patřili společně s dalším navrátilcem Dominikem Šmídem k nejlepším. Navíc zařídili oba góly v síti výtečného Lízala.

Nejlepší střelci: 8 – Marek Sedláček (Lažiště), Jakub Říský (Osek), 7 - Martin Průcha (Třeboň), Lukáš Dudek (Olešník), David Neužil (Lom), Petr Hovorka (Čimelice), 6 - David Růžička (Č. Krumlov), 5 – Adam Kasík (Protivín), Tomáš Tauber (Č. Krumlov), Jaroslav Hadáček (Milevsko), 4 – Aliaksandr Hrynevich (Protivín), Jan Kromka, Michal Hojdar (oba Dražice), Jan Hoch (Osek), Tomáš Pecka (Olešník)

Brankáři s nulou: 3 - Michal Trnka (Č. Krumlov), Jan Komárek (Jankov), Tomáš Teringl (Rudolfov), Ladislav Chylík (Lom), 2 – Filip Matoušek (Olešník), Tomáš Hřebejk (Čimelice), Marek Hanus (Protivín), Pavel Dvořák (Milevsko), 1 – Michal Baka (Dražice), Miroslav Jirkal (Olešník), Lukáš Lízal (Strakonice), Jakub Skála (Třeboň), Michal Hučík (Jankov), David Tesař (Lažiště), Šimon Pecháček (Táborsko B), Jaroslav Chlanda (Blatná), Tomáš Duchoň (Táborsko B), Zbyněk Sedloň (S. Ústí)

 

Ideální sestava 8. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Tomáš Duchoň (Táborsko B)

Marian Horka (Dražice), Jakub Laszák (Táborsko B), Miroslav Zach (Protivín)

Marek Sedláček (Lažiště), Dominik Heller (Olešník), Ladislav Šebek (S. Ústí)

Dominik Šmíd (S. Ústí)

Jaroslav Hadáček (Milevsko), Petr Hovorka (Čimelice), David Neužil (Lom)

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle