Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči v 7. kole KP

 
čtvrtek, 26. září 2019, 18:44

Krajskému přeboru dál vládne Olešník. Nezaváhal ani na horké dražické půdě, kde střílel krásné góly. Obhájci je v patách Protivín, největší překvapení podzimu. Ztratil pouze ve druhém kole právě na hřišti loňského mistra, kde nebyl horším týmem. Pyšní se nejlepší ofenzivou v soutěži. Nejlepší defenzívu má zase Jankov. Čtyřikrát neinkasoval a obdržel jen čtyři góly. Deka leží na nováčkovi Sokolu S. Ústí. Nezvládl domácí duel s Blatnou a nula v kolonce bodů se jej drží jako klíště.

Výsledky 7. kola krajského přeboru


FC MAS Táborsko B – FK Lažiště 1:0 (1:0)

Gól: 20. Vandas. Rozhodčí: Macko – Albert, Izugrafov. Delegát: Šafránek. ŽK: 1:1 (Římanek - Volmut). Diváků: 100.

Táborsko B: Pecháček – Rydval, Mácha, Laszák, Bouchal – Větrovský (75. Postřihač), Jáša – Mischnik (75. Římanek), Štefl, Radosta – Vandas (46. M. Novák). Trenér Karel Musil.

Lažiště: Tesař – D. Sedláček, Hojdekr, Jar. Rauscher (76. Hrbek), Albert (64. Linhart) – M. Sedláček, Hušek (84. Bízek), Macek, Makoš – Jak. Rauscher, Vokatý (60. Volmut). Trenér Josef Raušer.

Nejlepší hráči: Pecháček - Tesař, D. Sedláček

Karel Musil, trenér Táborska B: „Utkání přineslo řadu šancí na obou stranách. Hned v úvodu jsme si vytvořili šanci, nedali jsme ji. Hned na to si soupeř vytvořil šanci ze standardní situace, také ji nedal. Tak se to střídalo v celém utkání. Šance za šancí… Po diváka to bylo určitě zajímavé utkání. Máme stále problém s přechodovou fází, ztrácíme jednoduché přihrávky, tím dostáváme soupeře do hry, získává herní převahu, což bylo vidět hlavně ve druhém poločase. Uhráli jsme vítězství. Věřím, že nám pomůže.“

Josef Raušer, trenér Lažiště: „Do Tábora jsme jeli s cílem uhrát nějaké venkovní body a potvrdit tak domácí vítězství. Domácí potvrdili svou pověst velmi běhavého mladého mužstva, a když proti nám poslali na hřiště několik pendlů, získali i na vysoké kvalitě a zkušenosti. Zejména Vandas, Jáša a Novák na hřišti dokazovali, že mohou hrát vyšší soutěž. Přesto si myslím, že jsme mohli získat, alespoň bod. Bohužel jsme neproměnili spoustu šancí, a když jsme vstřelili gól, nebyl uznán pro ofsajd. Koncovka se začíná stávat naší noční můrou. Nutno říci, že domácí si v koncovce počínali stejně jako my a zápas klidně mohl skončit 5:5. Jinak pro diváka se hrál rychlý fotbal na horu dolů a musel být spokojen. Domácím blahopřeji ke třem bodům a my se pojedeme pokusit o zázrak na hřiště Olešníka.“


FK Protivín – FK Junior Strakonice 3:1 (2:0)

Góly: 4. a 48. Kasík, 29. P. Hrachovec - 65. Zelenka. Rozhodčí: Lovětínský - Herzog, Klátil. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:3 (Hrachovec, Hrynevich – T. Kostka, J. Zušťák, Němeček). Diváků: 250.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Vojta, Z. Vorel, Zach – Dan, Bečvář, Hrachovec (68. Fiala), Nedvěd (75. Uhlík) – J. Vorel (27. Hrynevich), Kasík. Trenér Miroslav Říha.

Strakonice: Lízal – Peroutka, M. Kostka, Říha, Němeček – Bálek (85. Čapek), Zelenka, M. Šrámek (58. Moudrý), T. Kostka (65. V. Šrámek), Petráň (46. P. Baloušek) – Máška (80. Boukalík). Trenér Luděk Cimrhanzl.

Nejlepší hráči: Kasík, Nedvěd - Bálek

Václav Křišťál, předseda Protivína: „Sice jsme vyhráli, ale dnešní výkon nebyl zdaleka tak skvělý, jako v Blatné. Rčení, že po posvícení bývá průjem, tentokrát platilo. Nevedlo se nám kombinačně, míč hráče je neposlouchal, ve hře bylo hodně nepřesností, a přestože jsme dali tři góly a neproměnili další tři vyložené šance, velmi dobře si uvědomovali, že tenhle zápas nebyl ten nejlepší. Naštěstí proti nim stál nováček se spoustou mladých hráčů, který nedokázal potrestat nepřesnosti a chyby. Ale zase na druhé straně říkám, že každý zápas je jiný, nám se až tolik nepovedl, ale přesto jsme ho dokázali vyhrát.“

Jiří Cibulka, vedoucí mužstva Strakonic: „Z naší strany to vypadalo, že jsme do Protivína přijeli hrát pouťový přátelský zápas a domácím jsme tak nabídli bezproblémové vítězství. Již ve čtvrté minutě po rychlém protiútoku a snadnou přihrávkou mezi obranu, která zaspala dává Kasík na 1:0. V 17. minutě opět rychlý protiútok domácí gólem nezakončili, jejich střelu směřující do branky jsme srazili na rohový kop. Ve 27. minutě byl ve vápně faulován T. Kostka a k údivu všech, kteří zápas sledovali, bylo odpískáno opačně a ještě k tomu se žlutilo. O dvě minuty později po špatně vyřešeném odkopu domácí vystřelili a z odraženého míče dává Hrachovec na 2:0. Do druhého poločasu jsme vstoupili opět špatně. Ve 48. minutě využili hrubé chyby domácí a skórují Kasíkem potřetí. V 51. minutě po špatné rozehrávce v obraně měli domácí tutovku, ale Lízal ji vykryl. V 65. minutě se nám povedl útok, když T. Kostka namazal na vápno Zelenkovi, který pěknou střelu uklidil k tyči a snižuje na konečných 3:1. Domácí nás po celý zápas přehrávali.“


Sokol Sezimovo Ústí – TJ Blatná 0:3 (0:1)

Góly: 29. a 67. Čadek, 79. Prokopec. Rozhodčí: Lepič – Kaštánek, Kroutl. Delegát: Eibl. ŽK: 1:1 (Vilímek – Mišiak). Diváků: 100.

S. Ústí: Sedloň – Vilímek, Pavel Sazma, Brůžek – Mrúz, Petr Sazma (75. Vinš), Škarda, Bartáček – Hoffmann – Doubek (55. Hladík), Žilinčík (70. Fišer). Zastupující trenér Ladislav Šebek.

Blatná: Chlanda – Sýkora (80. Zíka), Nový (35. Stulík), Motyka, Hrádek – Mišiak (90. Machovský), Prokopec (86. Bláha), Hlaváč, Křivanec – Kůst, Čadek. Trenér Michal Brabec.

Nejlepší hráči: Bartáček - Motyka, Čadek, Kůst

Ladislav Šebek, předseda klubu a zastupující trenér: „Je to pořád stejné, snažíme se, ale je to už všechno v křeči, bez nějakého nápadu v útočné fázi. Kluci chtějí hrát, ale prostě se nedaří. Je třeba se připravit na další důležitý zápas ve Strakonicích.“

Roman Remeš, asistent trenéra Blatné: „Utkání bylo hodně o bojovnosti, hrálo se především ve středu hřiště. Pro oko diváka moc pohledné nebylo. My jsme se oproti předešlým zápasům tentokrát prosadili střelecky, tak doufám, že se nám trochu zvedne sebevědomí. Utkání bylo do vstřelení naší druhé branky víceméně vyrovnané. Závěr zápasu jsme si už pak zkušeně pohlídali a přidali ještě jednu branku.“


SK Rudolfov – SK Jankov 0:0

Rozhodčí: Havlík - Ondřej, Polák. Delegát: Štuk. ŽK: 3:6 (Pouzar, Novotný, Hrbáč - Bürger 2, Popelka, Rytíř, Lovička, Klíma). ČK: 0:1 (87. Bürger). Diváků: 110.

Rudolfov: Teringl – Hrbáč, Novotný, Hajný, Pexa – Prokeš, Kovačičin, Šindelář, Vejvar (79. Peiger), Pouzar – Janák. Trenér Jiří Nárovec.

Jankov: Komárek - Beránek, Kroneisl, Popelka, Bürger - Klíma, Fajtl, Rytíř, Kollár (73. Maxa), Lovička – Smékal. Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: celý tým - Popelka, Beránek

Jiří Nárovec, trenér Rudolfova: „Tradiční okresní derby bylo klasickým případem zápasu dvou rozdílných poločasů. Ten první byl jednoznačně v naší režii, ale proti dobře organizované obraně jsme se nedokázali prosadit. V tom druhém byl o něco lepší soupeř, který nevyužil dvě dobré možnosti. V naší situaci je to samozřejmě další nepříjemná domácí ztráta a myslím, že s bodem neodjížděl spokojený ani Jankov. Ale vzhledem k průběhu zápasu je z mého pohledu remíza spravedlivá.“

Petr Kadlec, trenér Jankova: „První poločas jako bychom chtěli soupeře svým výkonem uspat, protože naše hra byla pomalá, bez nápadu a nasazení. Ve druhém poločase přišlo mírné zlepšení a to minimálně v tom, že jsme se dostali do třech šancí, které by se měly proměňovat. Bohužel ani tu největší šanci zápasu jsme neproměnili a tak vzhledem k tomu, že domácí si žádnou větší šanci nevypracovali, skončil zápas dělbou bodů.“


TJ Osek – FK Slavoj Č. Krumlov 0:4 (0:0)

Góly: 53. Strapek, 54. Novák, 71. a 77. Růžička. Rozhodčí: Žemlička - Toucha, Mach. Delegát: Brož. ŽK: 2:4 (Kuneš, J. Říský – Svoboda, Novák, Klivanda, Růžička). Diváků: 120.

Osek: Budoš – Kinkor, Rybák, Carda, Kuneš – Lávička (59. Brabec), J. Říský, Blatský, Benda – Jan Hájek (64. Ježek), D. Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Č. Krumlov: Trnka – Beránek, Kabele, Švec – Strapek, Novák (84. Paráček), Svoboda (73. Klivanda), Vávra, Kuna (77. Savytskyi) – Růžička (83. Kordík), Tauber. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: D. Říský – celý tým

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „V utkání jsme nastoupili bez čtyř hráčů základní sestavy, když pro různé zdravotní potíže chyběli Hoch, Hosnedl, Brabec a ještě kapitán Krejčí. Přesto to nesnižuje kvalitu a předvedený výkon zkušeného soupeře. I když jsme udrželi poločasovou nulu a po změně stran se osmělili k větší aktivitě, byli to hosté, kteří měli zápas pod kontrolou a díky výbornému pohybu a kombinační hře zaslouženě zvítězili.“

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Pro nás to jsou určitě důležité body z horké půdy. Děkuji hráčům, že utkání zvládli bez vyloučení a hlavně fotbalově. Dobře zahrál celý kolektiv.“


TJ Jiskra Třeboň – SK SIKO Čimelice 0:4 (0:2)

Góly: 26. J. Viták, 45. Bednařík, 67. (pen.) Hovorka, 90. Jizba. Rozhodčí: Koranda - Kotalík, Panský. Delegát: Řezáč. ŽK: 2:3 (Švejda, Matoušek - Hovorka, J. Viták, Převrátil). Diváků: 150.

Třeboň: Skála – Týnavský (73. Tůma), Koktavý (38. Doležal), Švejda – Matoušek, Cimerhanzl, Lonsmín, Franěk (19. Kubata), Vranovský (46. Navrátil) – Holzepl (85. Bartl), Průcha. Trenér Karel Kladenský.

Čimelice: Hřebejk – Jizba, Listopad, Bednařík, M. Viták (55. Převrátil) – Varhan, J. Viták, Káš (75. Nekl), Sigmund (90. Mezera) – Hovorka, Hegenbart. Trenér Rostislav Grossmann.

Nejlepší hráči: Švejda – Jiří Viták, Sigmund, celý tým

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „Tohle byl těžký direkt, pustili jsme Čimelice do hry, ty si vypracovaly standardky a dvě nemilosrdně využily hlavou už v první půli. Po pauze jsme se doslova trápili, nevycházelo nám skoro nic a není divu, že důrazný soupeř navýšil skóre po penaltě a brejku na rozdíl třídy. Rozhodně máme o čem přemýšlet.“ 

Rostislav Grossmann, trenér Čimelic: „Podali jsme ve všech řadách velmi disciplinovaný výkon, založený na dobré defenzívě a velké aktivitě směrem dopředu. Už v první půli jsme šli do dvoubrankového vedení, když se po velmi dobře zahraných trestných kopech Sigmundem prosadili Jirka Viták a Bednařík. Domácí ve druhé půli přidali, ale kontaktní branku se jim po několika slibných akcích vstřelit nepodařilo. My jsme se pokoušeli i nadále o dotažení našich útočných akcí do brankového efektu a to se nám v závěru utkání Hovorkou a Jizbou podařilo. Pro domácí je výsledek až příliš krutý, ale já musím týmu poděkovat za velmi dobrý kolektivní výkon a splnění všech taktických pokynů.“


FC ZVVZ Milevsko – TJ Sokol Lom 3:2 (1:1)

Góly: 31. a 81. Komárek, 79. Barda - 20. Neužil, 57. vlastní (Hejl). Rozhodčí: Peterka - Krčín, Přibyl. Delegát: J. Urban. ŽK: 2:2 (J. Kosobud, Barda – Chotovinský, Balogh). Diváků: 99.

Milevsko: Dvořák – J. Kosobud, Vakoč, Maršík, Hejl – Volf, Komárek, Marvan (88. Kálal), Sedlák (75. P. Novotný) – Barda, Hadáček (90. M. Novotný). Trenér Miroslav Strnad.

Lom: Chylík – Chotovinský, Jelen, J. Rabiňák – Mařík (82. Balogh), Vysušil, Šimák, Trantýr, Janů – Neužil, Bosnyak. Trenér Marek Císař.

Nejlepší hráči: celý tým, Komárek - Neužil, Šimák

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Pro nás je hodně cenné, že jsme zápas dokázali v poslední čtvrthodině zvrátit na svou stranu. Pochvalu si zaslouží celý tým, protože všichni kluci zápas totálně odmakali. Je to poctivé a ubojované vítězství. Navázali jsme na výkon z Krumlova, kde jsme ale nebodovali, a navíc jsme k němu přidali tři branky. Právě produktivita nás zatím letos trápila, dneska jsme góly dali a vyhráli. Chvílemi při nás stálo i štěstí, hosté v závěru nastřelili tyč a břevno, ale to k tomu patří. Za výhru jsme moc rádi.“

Lukáš Zeman, asistent trenéra Lomu: „My jsme vůbec nezvládli posledních dvacet minut utkání. Když v Milevsku od 60. minuty vedeme 2:1, tak si musíme v první řadě plnit defenzivní úkoly. Nemůže se stát, že hráči budou opouštět svoje prostory. Tím jsme Milevsku dopomohli ke vstřelení vyrovnávací branky. Třetí gól jsme dostali z trestného kopu, kterému předcházela dvakrát za sebou ztráta míče a zbytečný faul před pokutovým územím. Kdybychom po vstřelení gólu na 2:1 předvedli nasazení jako v předchozích dvou zápasech, tak věřím, že bychom v Milevsku zvítězili. My jsme si sice během zápasu vytvořili šance, které jsme mohli proměnit, nastřelili jsme dvakrát břevno a jednou tyč, takže do ofenzivy to špatné nebylo, bohužel v defenzivě jsme udělali chyby, které nás stály vítězství.“


TJ Dražice – FK Olešník 0:4 (0:3)

Góly: 13. Tomášek, 31. Nýdl, 33. Šíma, 62. Pecka. Rozhodčí: Brom - Žurek, Vican. Delegát: M. Urban. ŽK: 1:2 (L. Stuchlík – Tomášek, Nýdl). Diváků: 100.

Dražice: Baka – Bareš, Horka, Hořejší (57. Šimák), Vlašin – Novotný, Veselý, L. Stuchlík (76. Mareš), M. Stuchlík – J. Štecher, Hojdar. Hrající trenér Tomáš Hořejší.

Olešník: Matoušek – M. Studnička, Kalášek, Nýdl (82. Jirkal) – Tomášek, Pecka, Heller, Grobár, Šíma – Toth (65. Šálený), Dudek (70. Šahajda). Trenér Roman Chlumecký.

Nejlepší hráči: Hojdar – Matoušek

Vlastimil Stuchlík, vedoucí mužstva Dražic: „Další zápas s favoritem soutěže jsme začali s velkým odhodláním, aby se neopakoval příděl z minula. Začali jsme sympaticky a měli jsme tam ze začátku dvě příležitosti ke skórování, ale to bylo v první části z naší strany vše. Od desáté minuty začali úřadovat hosté a prakticky po půl hodině a třech gólech v naší síti bylo rozhodnuto o osudu utkání. Bohužel nám to v defenzívě nefunguje a vepředu nepadá jak bychom si představovali a tak ve druhé části zkušení hosté přidali ještě jeden gól a zaslouženě si odvezli tři body.“

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Dražice - těžký soupeř, hlavně na jejich hřišti. Prvních deset minut jsme vůbec nezachytili a podržel nás gólman Matoušek. Ve 13. minutě jsme dali po rohu hlavou Tomáškem branku. Pak to byl spíše samý souboj než fotbal. Ale i tak měl dvě slibné brejkové situace Dudek, ale bohužel brankou neskončily a hlavně ta druhá šla řešit lépe. Pak přišla skvostná tříminutovka, kdy jsme dvakrát za hranicí vápna vystřelili (Nýdl, Šíma) a skončilo to gólem. Druhá půle byla o tom nedostat kontaktní gól. V 60. minutě přidal čtvrtý gól Pecka, když přehodil Baku skoro z půlky a bylo po zápase. Domácí bojovali, ale rozhodla naše efektivita a gólmani.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama