Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: Výkony udivuje 43letý Bízek, Hovorka vystřelil Čimelicím tři body

 
pátek, 13. září 2019, 15:25

Do jedenáctky 5. kola krajského přeboru se prostříleli autor hattricku Martin Průcha z Třeboně, jehož jsme vyhlásili Mužem kola, a dvougóloví Filip Radosta (Táborsko B) a Petr Hovorka z Čimelic.

Ač se šlágr vloni třetího Lomu s prvním Olešníkem hrál nahoru dolů, líbily se výkony obránců Miroslava Jelena a Michaela Studničky. Jankov neinkasoval už tři utkání po sobě. Z pevné obrany tentokrát vyčníval Lukáš Fajtl. Rudolfov se vytoužené výhry se Strakonicemi nedočkal, naopak jej musel několikrát podržet gólman Tomáš Teringl.

O čtvrté výhře Protivína se postaral z trestného kopu Jaromír Vorel. U Lažiště sklízel obdiv svým suverénním výkonem matador Petr Bízek (dříve Prachatice a Č. Krumlov), který patřil mezi nejlepší na hřišti. Nepostradatelným je pro neporažené Milevsko Josef Komárek. Petr Hovorka se dvakrát prosadil proti osecké obraně a dvěma góly dokonal obrat Čimelic a oslavu prvního vítězství v sezoně.

Ve středu třeboňské zálohy uplatnil Miroslav Franěk svou zkušenost a fotbalovost. První gól vstřelil, na druhý přihrával. Martin Průcha potvrdil ve druhém poločase roli střelce Třeboně a třemi góly pečetil výhru s Blatnou. Filip Radosta rozhodl po přestávce dvěma góly derby Táborska B se S. Ústím.

Nejlepší střelci: 7 – Jakub Říský (Osek), 6 - Martin Průcha (Třeboň), 5 – Marek Sedláček (Lažiště), Lukáš Dudek (Olešník), 4 – Aliaksandr Hrynevich (Protivín), Jan Kromka, Michal Hojdar (oba Dražice), Petr Hovorka (Čimelice), Jan Hoch (Osek), David Neužil (Lom), 3 – Jaroslav Hadáček (Milevsko), David Růžička, Tomáš Tauber (oba Č. Krumlov), David Bečvář (Protivín)

Brankáři s nulou: 2 – Tomáš Teringl (Rudolfov), Pavel Dvořák (Milevsko), Jan Komárek (Jankov), Ladislav Chylík (Lom), 1 – Michal Baka (Dražice), Miroslav Jirkal (Olešník), Marek Hanus (Protivín), Lukáš Lízal (Strakonice), Jakub Skála (Třeboň), Michal Hučík (Jankov)

Ideální sestava 5. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Tomáš Teringl (Rudolfov)

Lukáš Fajtl (Jankov), Michael Studnička (Olešník), Petr Bízek (Lažiště), Miroslav Jelen (Lom)

Jaromír Vorel (Protivín), Josef Komárek (Milevsko), Miroslav Franěk (Třeboň)

Filip Radosta (Táborsko B), Martin Průcha (Třeboň), Petr Hovorka (Čimelice)

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle