Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Martin Průcha: Střelecký apetit potvrdil sedmi nedělními góly!

 
čtvrtek, 12. září 2019, 22:08

„Slušný střelecký počin,“ komentoval sedm nedělních tref Martina Průchy trenér A-týmu Třeboně Karel Kladenský. Útočník Jiskry vysekl ve druhé půli s Blatnou hattrick za čtvrt hodiny a další čtyři zásahy během 27 minut přidal námi zvolený Muž 5. kola KP v utkání třeboňské rezervy v I. B třídě.

Martine, výsledek 4:0 vypadá jednoznačně, ale na hřišti to bylo dlouho vyrovnané. Jak zápas s Blatnou hodnotíte?
Hru jsme po většinu zápasu kontrolovali. Blatná přijela s ofenzivní taktikou, naše obrana je však do ničeho většího nepustila. Přesto jsme se báli, aby se neopakoval náš první zápas s Protivínem, naštěstí jsme se po 60. minutě uklidnili a zápas jsme si mohli užít.

Po hodině hry přišly vaše tři velké chvíle. Popište nám je.
První gól padl po výborném centru Míry Fraňka, stačilo jen nastavit hlavu. Druhý mi před prázdnou branku připravil Dominik Doležal. Při třetím jsem šel sám na branku po přihrávce Honzy Matouška a konečně se mi povedla klička brankáři.

Nedělní dopolední hattrick vám nestačil a šel jste si zahrát odpoledne za béčko. A tam jste řádil znovu.
Většinou po domácím zápase za béčko chodím, na břilickém hřišti jsem vyrůstal a vždy si tam rád zahraju. Musím podotknout, že skoro všechny góly mi kluci připravili do prázdné branky a já mohl jen doklepávat.

Únavu jste necítil?
Výjimečně jsem tolik unavený nebyl.

Letos máte v A-týmu už šest nastřílených gólů. Slušný počin. Spokojenost, nebo jich mohlo být víc?
Spokojený jsem, ale určitě jich mohlo být víc. Mrzí mě neproměněné šance proti Protivínu, které nás i nejspíš stály vítězství.

První třetina podzimu KP je za námi. Jaká byla z pohledu Třeboně?
Škoda prvního kola proti Protivínu, měli jsme na to vyhrát. A také špatného prvního poločasu v Lažišti. Čekali jsme možná trošku více bodů, ale s hrou jsme určitě spokojeni.

Vloni jste skončili čtvrtí. Na jaká patra pomýšlíte letos?
Kdyby se toto umístění podařilo zopakovat, nikdo by se nezlobil. Ale věřím, že máme dost silný tým na to, abychom jsme se porvali o první trojku.

A co říkáte celkově k průběhu soutěže? Překvapilo vás něco?
Překvapily mě Dražice, které zůstaly v soutěži jen díky opravdovému štěstí, a zatím se drží na třetím místě. Trošku více jsem čekal od béčka Táborska, ale času na zlepšení je ještě dost.

V nadcházejícím kole zavítáte s Třeboní nově do Strakonic. Nováček uhrál první bod. Co na něj připravíte?
Naši hru nebudeme měnit, chceme hrát stále stejně ofenzivně a soupeře přehrávat.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle