Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Útočník Blatné Filip Čadek si jel pro pět vstřelených gólů až z Kladna

 
čtvrtek, 20. června 2019, 22:46

Blatná neměla před závěrečným kolem ještě nic jistého a ke klíčovému záchranářskému střetnutí cestovala na trávník posledního Roudného. Naprosto mimořádné střelecké představení ukázal blatenský útočník Filip Čadek (26 let). Hlavně jeho zásluhou si nováček odvezl od Malše plný počet bodů za vysoké vítězství 6:0. Rodák z Mirotic předvedl one man show, nastřílel pět branek a o jiné volbě Muže 30. kola nemohla být ani řeč.

Utkání v Roudném bylo pro vás zápasem sezony. Malšané vás zpočátku přehrávali. Zapracovala na vaší straně nervozita?
Máte pravdu. Roudné bylo prvních 20 minut lepším týmem. Každý z našeho týmu věděl, o co se hraje a nikdo z nás si nechtěl připustit, že bychom další sezónu měli hrát I. A třídu. Trenér nás na tento zápas velice dobře připravil. Myslím, že i vyloučení Buryho (Buriana, pozn. aut.) nás nakoplo a začali jsme hrát náš fotbal.

Domácím jste dali lekci z produktivity, protože zahodili, co se dalo. Výsledek byl pro ně asi moc krutý. Souhlasíte?
Kdyby domácí do 20. minuty vedli 2:0, nemohli bychom se ničemu divit. Roudné hrálo hezký fotbal. Souhlasím s vámi, výsledek 0:6 v sobotu odpoledne při posledním zápasu sezóny je opravdu krutý. Líbilo se mi na Roudném, že nepůsobilo odevzdaně, i když o jeho sestupu bylo jasno už po minulém zápase.

První šanci jste neproměnil, ale pak jste se náležitě rozstřílel. Kterého gólu jste si nejvíc považoval?
Ano, již moje první střela měla být gól, jenže domácí brankář to hezky chytil. Následně po mé nevydařené střele domácí rychle nakopli míč dopředu a bylo z toho vyloučení našeho brankáře. Nejvíce jsem si považoval prvního gólu, který nás nastartoval k záchraně soutěže.

Už se vám někdy povedlo vstřelit pět gólů?
Občas někdy na tréninku vstřelím i více branek (smích). Teď vážně, pět gólů v mužském fotbale se mi ještě nepodařilo vstřelit a na gólovou premiéru v Roudném budu rád vzpomínat. Kluci si ze mě dělali srandu, že tolik gólu jsem nedal ani v podzimní části i když to mě trápilo časté zranění. Góly chci dávat, protože jimi pomáhám týmu nejvíc.

Byl to doposud váš nejpovedenější zápas?
Můžu říct, že ano. Povedlo se nám zachránit krajskou soutěž a dal jsem pět gólů. Co víc si může hráč přát. Chtěl bych poděkovat skvělému týmu, protože bez kluků bych neměl žádný, dále realizačnímu týmu a trenérovi, který do mě vkládal důvěru i když jsem neměl tolik tréninkových jednotek, jak by si představoval.

Asistent trenéra Roman Remeš už na střídačce tušil, že jste si zadělal na Muže kola. Napadlo vás to taky?
Na to jsem neměl vůbec myšlenky. Byli jsme šťastní z výhry a těšili jsme se do Blatné na dokopnou.

Musíme ještě zmínit, že jste na utkání dorazil rovnou ze svatby kamaráda v Kladně. Nebál jste se, že zápas nestihnete? Únava z řízení po dlouhé cestě, jak jste ukázal, nebyla znát.
Trenérovi jsem naznačoval již několik týdnů, že poslední zápas budu chybět. Tuhle větu ale vůbec nechtěl slyšet. Nakonec jsme si v pátek volali a domluvili se, že na zápas přijedu, ač o něco později – souhlasil. Zásluhu na mé cestě má i Petr Jícha, který mi několikrát volal. Už v autě jsem si říkal, že když jedu nějakých 200 kilometrů, tak prostě musíme vyhrát a že pro to udělám všechno, co bude v mých silách. Povedlo se to.

Jako nováček jste se udrželi a splnili předsezonní cíl. Povedla se i dokopná?
Dokopná byla velmi povedená. Začali jsme oslavovat už v autobuse cestou do Blatné. Po příjezdu nás přivítali naši fanoušci u stadionu, kde jsme s nimi strávili nějaký čas v klubové hospodě a poté jsme se přesunuli na rybářské slavnosti. Tam na nás čekal s pitným režimem Petr Jícha, kromě pití měl připravené i výborné jídlo (smích).

Jak byste shrnul letošní vystoupení Blatné v kraji. Domácí ztráty vás stály klidnější závěr jara.
Pro všechny z nás to byla výzva, kterou jsme zvládli. Blatná do krajské soutěže se svým nádherným areálem patří. Dost nás sráželo časté vyloučení, které bylo vždy oceněno dost velkým trestem, takže naše sestava byla skoro každý zápas jiná. V domácím prostředí musíme vyhrávat, několik zápasů jsme tam měli dobře rozehraných a nakonec skončili remízou nebo prohrou. V příští sezóně bychom chtěli bojovat o horní příčky tabulky a vyhnout se bojům o záchranu.

Přebor vyhrál suverénní Olešník, postoupily druhé Katovice. Co jste říkal na průběh celé soutěže?
Můžu říct, že takhle vyrovnaný krajský přebor jsem dlouho neviděl. Každý tým předváděl pěkný fotbal a vlastně do poslední chvíle se nevědělo, kolik a kdo bude sestupovat. Bojovalo se do posledního kola, to se mně osobně líbí. Myslím, že sezónu jsme nakonec zakončili dobře. Máme skvělý tým a super partu. To je základ úspěchu. Překvapilo mě, že nechtěl postoupit Olešník. Předváděl fotbal, který musel bavit všechny diváky. Postup Katovicím přeji, mám tam kamarády, mají tým poskládaný na vyšší soutěž. Přeji Katovicím, ať se v divizi daří.

Příští sezonu se můžete těšit na velké derby se Strakonicemi. Proběhlo to kabinou?
Když nebude derby s Katovicemi, tak někdo je nahradit musel. Jsem rád, že to jsou nedaleké Strakonice. Zatím jsme to v kabině neřešili, nečekali jsme, že postoupí ze čtvrtého místa. Derby jsou pro mě vždy důležité zápasy a těším se na ně.

Jak si budete užívat volna a kdy naskočíte do letní přípravy?
Trenér po dokopný pravil, že nás minimálně 14 dní nechce vidět (smích). Letní přípravu začínáme 10. července. Volno budu užívat tak nějak sportovně, abych si udržoval fyzičku, a budu doufat, že začnu ve stejné formě, jako jsem skončil. Čeká mě několik letních turnajů, na které se těším. Žádnou dovolenou zatím naplánovanou nemám, to přijde až v průběhu sezóny, viď trenére (úsměv).
Závěrem bych chtěl poděkovat našim fanouškům za super atmosféru v zápasech, která nám dodává potřebnou sílu a posouvá nás dopředu.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle