Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zápasy s Hlubokou jsou pro mě speciální, říká kapitán Třeboně Karel Holzepl

 
pátek, 29. března 2019, 10:10

Třeboňská Jiskra vyběhla do jarních odvet tím nejlepším způsobem. Vyhrála oba zápasy, jak doma, tak posledně venku na Hluboké. S velice slušnou formou se potýká třeboňský kapitán Karel Holzepl (25 let), který se na vítězné bilanci podílel dvěma góly a dvěma asistencemi. Naše redakce jej zvolila Mužem 18. kola KP.

Dva zápasy na jaře a zisk šesti bodů. Čekali jste tak úspěšný vstup do jara?
Začátek jara nám vyšel na výbornou. Ale že to bude tak úspěšný vstup do jara, asi nikdo nečekal. Na jarní část jsme perfektně připraveni a musíme zužitkovat veškerou naši dřinu. Zisk šesti bodů je pro nás velice důležitý, protože na konci sezony bude rozhodovat každý bod.

Po Želči jste vstřelili tři góly i na Hluboké. Především v první půlhodině byl váš tým hodně nebezpečný a zadělal si na zaslouženou výhru.
Sice jsme dali po třech brankách, ale bohužel jsme také obdrželi úplně zbytečné góly. První půlhodina na Hluboké byla naše a nakonec rozhodla zápas v náš prospěch. Vyhráli jsme zaslouženě. Začali jsme aktivně, napadali jsme soupeře a Hlubokou do ničeho nepustili. Ale i ve druhé půli jsme měli dvě tutové šance, které jsme bohužel neproměnili.

Skóre zápasu jste otevřel už po deseti minutách. Jak k tomu došlo?
Jsem rád, že jsem skóre otevřel právě já, protože jsem na Hluboké dříve hrál. Chtěl jsem se ukázat, každý zápas s Hlubokou je pro mě speciální. K prvnímu gólu došlo po kombinační akci po pravé straně, kdy jsem dostal nahrávku do vápna a střelou na zadní tyč jsem vstřelil vedoucí branku.

Blízko jste měl k i další trefě.
Po našem dalším útoku ze středu hřiště jsem dostal kolmici mezi obránce a střelou orazítkoval břevno.

Karel Holzepl
Věk: 25 let
Post: záložník, útočník
Kariéra: SKP ČB, FK Borek, SK Nemanice, TJ Hluboká n. Vlt, Jiskra Třeboň

Jak se vám líbilo nové zázemí na Hluboké?
Moc hezké a také jsem ho hned Hlubockým pochválil. Zažil jsem tu jen to staré zázemí. A musím říct, že se jim to velice povedlo, Hluboká si takové zázemí zaslouží.

Z vašeho týmu čiší pohoda. Zimní příprava mužstvo stmelila?
Můžu říct, že v týmu panuje dobrá nálada a pohoda. Zimní příprava proběhla podle očekávání, vydařila se hojnou účastí, a také jsme skvěle připraveni po fyzické stránce. Mužstvo také stmelilo minisoustředění v Třeboni, při němž jsme využili veškerý třeboňský komplex.

K velkým změnám došlo v Třeboni v realizačním týmu. Jak si to sedlo s kabinou?
Během zimní přestávky se nám obměnil realizační tým. Můžu říct i za celé mužstvo, že nový realizační tým si bez problémů rozumí s kabinou a všechno funguje v naprostém pořádku.

Dříve jste nastupoval v útoku, ale v záloze vám to teď evidentně sedí.
Přesně tak, dříve jsem hrával v útoku. Ale po společné domluvě s trenérem jsem se přesunul na kraj zálohy a můžu říct, že to bylo správné rozhodnutí. Protože na kraji zálohy plně využiju svou rychlost a střelu z dálky.

S kým si v mužstvu nejvíce rozumíte?
Nejvíc si rozumím s mým parťákem Címou (Martinem Cimerhanzlem, poz. red.). Pořád vymýšlíme nějaký kraviny, děláme vtípky a srandu. Ale samozřejmě si rozumím s celým týmem.

Kudy vedla vaše kariéra, než jste zavítal do Třeboně?
S fotbalem jsem začínal v SKP České Budějovice. Po SKP jsem hrál za Borek a Nemanice. Dále jsem byl Hlubokou nad Vltavou, kde jsem prožil krásné chvíle, a poté jsem přestoupil do Třeboně, za kterou hraju už čtvrtým rokem.

Krajský přebor má za sebou úvodní dvě kola. Překvapilo vás něco?
Letošní krajský přebor je neskutečně vyrovnaný a kvůli tomu jsou někdy výsledky překvapivé. Olešník si udržel svou formu, kvalitu a zaslouženě je v čele. Překvapil mě Rudolfov, který boj o záchranu začal na výbornou.

Kde by měla vaše Třeboň skončit po posledním kole?
Tipuji kolem čtvrtého až šestého místa. Kdybychom se umístili lépe, jedině dobře pro Třeboň. Protože věřím, že na takové umístění máme a hlavně by Třeboni slušely vyšší příčky.

Příště hostíte Dražice, které už potřebují bodovat. Jaký očekáváte zápas?
V neděli chceme před domácím publikem potvrdit naši formu a zvítězit. Bude to velice bojovné utkání, protože Dražice musí nutně bodovat. Nesmíme nic podcenit a dobře se na utkání připravit. Nebude to vůbec lehký zápas, ale využijeme domácího prostředí. Věřím v naši výhru.

Jiskra Třeboň před startem fotbalového jara 2019.


 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák