Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: Hoch měl prsty ve třech gólech, olešnické kanonýry zastoupil Dudek

 
pátek, 22. března 2019, 07:16

Favorité přeboru přestáli nástrahy úvodních zápasů, první jarní kapitola se odehrála bez překvapení. Na střídačkách debutovali tři trenéři. Z tříbodového zisku se těšil jen rudolfovský Jiří Hrbáč. O jedinou výhru hostujícího týmu se postaraly Katovice a také první gól odvetné části zaznamenal katovický hráč.

Půlmistr vkročil do jara vítězstvím nad Jankovem, o které se zasloužil dvěma góly Lukáš Dudek. Olešnický trenér Roman Chlumecký označil za nejlepšího hráče derby obránce Slavomíra Vařáka. Nezaváhaly ani druhé Katovice a odstup vedoucího tandemu se zvýšil na 13 resp. 5 bodů. Katovičtí předvedli v Roudném svou sílu v ofenzivě. Dvě nebezpečné akce dotáhl do konce Michal Požárek, ve středu pole sbíral a rozděloval míče Oleksandr Kagui.

Teprve třetí domácí výhru slavila v devátém střetnutí Třeboň. Nevýraznou Želeč zdolala 3:1 a nejpovedenější zápas celé sezony sehrál kapitán Karel Holzepl. „Jeden gól dal, na druhý nahrál,“ podotkl kouč Karel Kladenský, který chválil i Matouška.

Jedinou gólovou akci derby Rudolfova s Hlubokou vymyslel pro Tomáše Maxu Radim Pouzar. Limitován zraněním odehrál celých devadesát minut. Na utkání Protivína s Č. Krumlovem nedošlo a zbývající tři se odehrála na umělých trávnících.

Osek spoléhal na strakonické umělce s Dražicemi na standardky, které mistrně zahrával Jan Hoch a padly z nich tři góly, ale také na výkon zkušeného brankáře Jakuba Kozlíka. Jediná remíza se zrodila v Písku mezi Čimelicemi a Lomem. V obranách se dařilo Jiřímu Vitákovi a hostujícímu Miroslavu Jelenovi, který navlékl kapitánskou pásku a ve 41 letech patřil k nejlepším.

V Milevsku řádil třígólový střelec Jakub Barda, Muž 17. kola. Začátky soutěží mu jdou mimořádně. V létě dal na startu nové sezony hattrick Dražicím (3:0), teď to při vypuknutí druhé poloviny odnesla Blatná (7:1). Trenér Miroslav Strnad ocenil výkon celého týmu, který vždy na jaře zabere na plné obrátky a patří k nejlepším.

Nejlepší střelci: 15 – Radim Štos, 14 – David Lafata (oba Olešník), Jakub Říský (Osek), 13 – David Neužil (Lom), 11 – Vladimír Uher (Katovice), 9 – Lukáš Dudek (Olešník), Martin Průcha (Třeboň), Michal Požárek (Katovice), Jakub Barda (Milevsko), 8 – Jan Hoch (Osek), 7 – Zbyněk Vorel (Protivín), Ondřej Otepka (Roudné), David Růžička (Třeboň), Jaroslav Bosnyak (Lom), Lukáš Stuchlík (Dražice)

Brankáři s nulou: 5 – Ladislav Chylík (Lom), Tomáš Švehla (Katovice), 4 – Marek Hanus (Protivín), Martin Blažek (Želeč), Michal Trnka (Č. Krumlov), 3 – David Přibyl (Čimelice), Jiří Šiller (Hluboká), Jan Studnička (Olešník), Jaroslav Chlanda (Blatná), Pavel Dvořák (Milevsko), Michal Baka (Dražice), Filip Matoušek (Olešník), Tomáš Teringl, 2 - David Pícha (oba Rudolfov), Aleš Pavelec (Jankov), 1 – Michal Šimůnek (Blatná), Jakub Skála (Třeboň), Michal Fajfrlík (Želeč), František Říha (Č. Krumlov), Jakub Kozlík (Osek), Jan Komárek (Jankov), Tomáš Hřebejk (Roudné), Jakub Kopecký (Třeboň)


Ideální sestava 17. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Jakub Kozlík (Osek/2)

Jiří Viták (Čimelice/1), Miroslav Jelen (Lom/3), Slavomír Vařák (Olešník/1)

Jan Hoch (Osek/2), Radim Pouzar (Rudolfov/3), Oleksandr Kagui (Katovice/2), Karel Holzepl (Třeboň/1)

Jakub Barda (Milevsko/3), Michal Požárek (Katovice/3), Lukáš Dudek (Olešník/4)


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle