Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: Uher se dotáhl na vedoucí střelce, Kozlík vychytal malšany

 
pátek, 5. října 2018, 12:00

Poslední krajský přeborník Sokol Želeč se dočkal na osmý pokus a ukončil dlouhé čekání na první vítězství v sezoně. S Lomem o něm rozhodl dvěma zásahy ve druhé půli obránce David Pavličko, jehož jsme zvolili Mužem 8. kola.

Někdejší gólman Sedlice Jakub Kozlík (29), který se přes Pačejov a Žichovice vrátil v létě do jihočeského přeboru, uhájil v osecké brance první čisté konto. Roudenské často přiváděl k zoufalství, a když už byl překonán, zaskočil dvakrát na brankové čáře Hoch.

Do sestavy Třeboně se po zranění vrátil Jan Matoušek. „Zahrál ve velkém stylu, měl lví podíl na naší brance,“ poznamenal trenér Jiskry Karel Kladenský. Třeboň získala v Jankově bod. Za domácí patřil k nejlepším František Lošek. Na Rudolfově táhl olešnickou ofenzivu David Lafata, ale výtečného Teringla v domácí brance překonal jen jednou. Lídr ztratil dva body a vedoucí postavení v tabulce.

Krumlovská obrana byla počtvrté neprostupná. Natrvalo se v ní usadil teprve 19letý Matěj Švec, který se kvůli zranění Kabeleho přesunul z kraje na střed zadní řady. Slavojáci své šance proměnily, Dražice ne. V 87. minutě zachránil Jakub Nový vyrovnávacím gólem po dlouhém oslabení Blatné bod s Hlubokou, za kterou úřadoval ve středu pole Zbyněk Stráský.

Tři hráči se dostali do ideální jedenáctky z duelu Katovic s Protivínem. Za domácí dvougólový střelec Vladimír Uher s Michalem Repou, kteří jsou tahouny většiny ofenzivních akcí a společně s Požárkem jsou pro soupeře jen těžko bránitelní. V dresu Protivína se líbil letní navrátilec Jan Moravec (30). „Hrál výborně, dělal nám problémy a držel naděje Protivína dlouho nad vodou,“ ocenil katovický předseda Tomáš Hajdušek.

Nejlepší střelci: 9 – Vladimír Uher (Katovice), Radim Štos (Olešník), David Neužil (Lom), 8 – David Lafata (Olešník), 6 – Jakub Říský (Osek), 5 – Jaroslav Bosnyak (Lom), Zbyněk Vorel (Protivín), 4 – Ondřej Otepka, Jakub Píša (oba Roudné), Jakub Barda (Milevsko), David Růžička (Třeboň)

Brankáři s nulou: 4 - Michal Trnka (Č. Krumlov), 3 – Pavel Dvořák (Milevsko), Tomáš Švehla (Katovice), Ladislav Chylík (Lom), Michal Baka (Dražice), 2 – Jiří Šiller (Hluboká), Martin Blažek (Želeč), Marek Hanus (Protivín), 1 – Michal Šimůnek (Blatná), David Přibyl (Čimelice), Tomáš Teringl, David Pícha (oba Rudolfov), Filip Matoušek, Jan Studnička (oba Olešník), Jakub Skála (Třeboň), Michal Fajfrlík (Želeč), František Říha (Č. Krumlov), Jakub Kozlík (Osek)


Ideální sestava 8. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Jakub Kozlík (Osek)

František Lošek (Jankov/2), Matěj Švec (Č. Krumlov), David Pavličko (Želeč), Jakub Nový (Blatná/2)

Jan Matoušek (Třeboň), Zbyněk Stráský (Hluboká), Jan Moravec (Protivín), David Lafata (Olešník/3), Michal Repa (Katovice/3)

Vladimír Uher (Katovice/2)                           

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle