Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: Kanonýři se předvedli hned na startu

 
čtvrtek, 16. srpna 2018, 23:19

Vynikajících výkonů v prvním víkendu krajského přeboru bylo několik, přesto jeden čněl nade všemi. Osmadvacetiletý Jakub Barda zařídil třemi zásahy výhru Milevska nad Dražicemi a naše redakce jej vyhlásila Mužem kola.

Milevsko z posledních devíti zápasů osm vyhrálo. V nedělní premiéře nové sezony porazilo Dražice 3:0. Hvězda utkání a celého kola ale vítězství nepřeceňuje. „Úplně vydařený zápas to zase nebyl. Herně se mi nedařilo prakticky vůbec. Přesto jsem dal tři branky, tak alespoň nějaké pozitivum na svém výkonu můžu vidět,“ prohlásil sebekriticky Jakub Barda.

Při chuti byli i další útočníci. Olešnický Radim Štos (28) vyšperkoval svůj návrat po ročním účinkování na rakouských trávnících dvěma góly Katovicím, které i přes porážku zanechaly velice dobrý dojem. Rozšoupl se také Jakub Říský. S Hlubokou po třech minutách od hostujícího gólu vyrovnal hlavou po standardce a souboji s nedůrazným brankářem. V závěru si před vápnem pohrál s obránce a výstavní ranou rozhodl o třech bodech pro Osek.

Posledním dvougólovým střelcem byl Jaroslav Bosnyak. Letní posila nováčka ze Želče dělala narychlo spíchnuté obraně Roudného velké potíže. I jeho zásluhou odvezl Lom tři cenné body od Malše. Další šance už mu brankář Hřebejk pochytal.

V útoku Olešníka byste historicky nejlepšího střelce české ligy a bývalého reprezentanta Davida Lafatu hledali marně. Dnes již bývalý trenér Táborský mu našel místo ve středu zálohy, kde měl dirigovat hru, což zkoušel na tomto postu ještě nedávno ve Spartě. Kvalitu předvedl především v soubojích jeden na jednoho.

Na Rudolfově se dobře uvedl Tomáš Maxa (29), odchovanec Jiskry Chlum u Třeboně, jehož si můžete pamatovat z účinkování v J. Hradci, Třeboni a poslední rok v Klikově, kde ho byla v I. B třídě přeci jenom škoda. Kvalitní výkon podal krajní halv Č. Krumlova František Persán, který ztrestal chybu gólmana Pavelce dorážkou do prázdné brány.  

Vysoký standard drželi obránci Tomáš Janoch z Katovic, který byl ještě nebezpečnější po přesunu do zálohy, čimelický Petr Listopad a obětavý bek Blatné Jakub Nový. Brankář úřadujícího mistra Martin Blažek musel několikrát zachraňovat před šancemi Rudolfova a Želeč se musela spokojit v prvním duelu jen s bodem.

Ideální sestava 1. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Martin Blažek (Želeč)

Tomáš Janoch (Katovice), Petr Listopad (Čimelice), Jakub Nový (Blatná)

Tomáš Maxa (Rudolfov), David Lafata (Olešník), František Persán (Č. Krumlov)

Jakub Barda (Milevsko)

Jaroslav Bosnyak (Lom), Jakub Říský (Osek), Radim Štos (Olešník)

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama