Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 15. kole KP

 
středa, 21. listopadu 2018, 15:26

Podzimní část krajského přeboru je minulostí. Vedoucí Olešník potvrdil svou prozatímní suverenitu a tahák kola s Lomem v Táboře před 650 diváky zvládl v poměru 3:0. Velký obrat proti Krumlovu doma předvedla Třeboň, která zápas otočila ze stavu 0:2. Na posledním místě přezimuje Protivín, jenž s předposledním Rudolfovem uhrál na závěr bezbrankovou remízu.

Kompletní výsledky 15. kola krajského přeboru


TJ Jiskra Třeboň – FK Slavoj Č. Krumlov 3:2 (0:1)

Branky: 70. a 82. Průcha, 79. Růžička - 36. Tauber, 59. (pen). Novák. Rozhodčí: Hoch - Kotalík, Polák. Delegát: Kučera. ŽK: 0:3 (Trnka, Persán, Malý). Diváků: 355.

Třeboň: Kopecký – Hami, Lonsmín, Koktavý, Cimerhanzl (46. Schneider) – Matoušek (57. T. Tůma), Doležal, Vávra, Holzepl – Průcha (89. Holý), Růžička. Trenér Karel Kladenský.

Č. Krumlov: Trnka – Malý, Dudák, Švec, Filip (66. D. Tůma) – Persán, Paráček, Novák, Strapek – Fischer, Tauber. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: Kopecký, Průcha, Vávra, Lonsmín – Švec, Tauber, Novák.

Karel Kladenský, trenér Třeboně: „První půlhodina byla z naší strany herně velmi dobrá včetně častého zakončení, vše ale pochytal gólman Trnka. Krumlov byl produktivnější, ze dvou příležitostí Tauber jednu zkušeně využil lobem. Když po změně stran zvýšil hostující Novák z penalty, ocitli jsme se ve fotbalové klinické smrti, z té nás dostal ze samostatného úniku Průcha po pěkném pasu za obranu od Holzepla. Pak přišly slepené góly od obou našich kanonýrů Růžičky a Průchy a obrat byl dokonán. Zlaté body, za které děkujeme i četné podpoře fanoušků, kterým budeme chtít na jaře udělat více radosti.“

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Do utkání jsme nevstoupili dobře. Vůbec bychom se nemohli divit, kdyby domácí tak po dvaceti minutách vedli o dva góly. V těch chvílích nás držel nad vodou náš gólman Trnka. První gól jsme ale dali my. Pak jsme přidali i druhý a kluci se splašili. Pořád chtěli dát další a další. Tím jsme Třeboni otevřeli cestu k naší brance. A nevaroval nás ani kontaktní gól. To pak nešlo kluky zastavit, pořád se hnali dopředu, nezvládli jsme to takticky. Pořád jsme se snažili kombinovat, neumíme jenom nakopávat balony na vysokého útočníka. Někdo zkušený mi říkal, že se nemáme snažit hrát v kraji divizní fotbal. Beru to s rezervou, ale něco na tom bude. Musíme s tím přes zimu něco udělat. Vůbec špatný závěr podzimu v několika posledních zápasech.“


FK Protivín – SK Rudolfov 0:0

Rozhodčí: Reisner - Havlík, Lovětínský. Delegát: Němeček. ŽK: 1:5 (R. Vojta – Novotný 2, Maxa, Pouzar, Šindelář). ČK: 0:1 (79. Novotný). Diváků: 130.

Protivín: Hanus – Rotbauer, Mikulenka, Zb. Vorel, König – Bečvář, R. Vojta, Říha (66. Dan), Moravec, Prášil – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Rudolfov: Teringl – Žoček, Novotný, Hajný, Kuna – Janák (90. Pícha), Maxa, Jasenský, Pouzar, Vo Son (89. Vejvar) – Šindelář. Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: Zb. Vorel, König – celý tým.

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Zápas byl pro nás poslední možnost, jak se před zimou dostat z posledního místa. Tomu odpovídalo i nasazení a přístup hráčů k utkání. Na povrch ale vyšlo to, co nás trápilo celý podzim, a to je dostat se do většího množství šancí a dát nějakou branku. Defenzíva byla lepší u obou mužstvech, jak ofenzíva, a proto i to skóre. Platonická převaha k zisku tři bodů nevedla.“

Ohlas Rudolfova přineseme.


SK Otava Katovice – SK Jankov 2:1 (1:0)

Branky: 60. Uher, 86. Kagui - 85. Dolejšek. Rozhodčí: Peterka - Kaštánek, Žemlička. Delegát: Pečenka. ŽK: 1:1 (Zoubek – Fajtl). Diváků: 277.

Katovice: Švehla – Hromíř, Hajdušek, Janoch, Chylík – Zoubek (88. Cibulka), Tušer, Kagui, Repa – Požárek (90. Michálek), Uher. Trenér Roman Malý.

Jankov: Pavelec – Jirkovský (84. Honner), Lošek, Kroneisl, Popelka (75. Kočer) – Dolejšek, Fajtl, Maršán, Sedlic, Bürger – Šebelka. Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Zoubek, Kagui, Janoch – Pavelec, Maršán.

Tomáš Hajdušek, předseda Katovic:Hrál se zajímavý zápas se šancemi na obou stranách, diváci se museli bavit. Nakonec jsme byli šťastnější, když jsme na vyrovnání před koncem ještě dokázali hned po rozehrání reagovat. V posledních třech zápasech jsme postupně porazili Lom, Český Krumlov a Jankov, takže jsme se závěrem podzimu nadmíru spokojení. Na zimní přestávku ale čekáme jako na smilování, protože jsme v posledních zápasech kvůli zraněním a nemocím dohrávali o jedenácti dvanácti hráčích do pole.“

Petr Kadlec, trenér Jankova:My jsme začali poměrně aktivně a prvních asi deset minut soupeř nevěděl, co s námi. Pak nás přibrzdila série několika po sobě jdoucích standardek, které domácí kvalitně zahrávali. Od té chvíle se hrál fotbal nahoru dolů s tím, že domácí měli přece jen více nebezpečných situací v našem pokutovém území. Druhý poločas jsme nezačali dobře a přežili jsme dvě velké šance Katovic. První branku jsme pak inkasovali velmi lacině. Několik minut před koncem utkání jsme však dokázali vyrovnat a mohlo se zdát, že zápas skončí smírně. Jenže hráči na hřišti byli proti a hned po rozehrávce jsme, po dlouhém nákopu za obranu, obdrželi branku druhou. I takové situace fotbal přináší. V samotném závěru utkání jsme i my měli ještě obrovskou příležitost, ale nedokázali jsme jí proměnit. Celkově se hrál zajímavý a férový zápas, který musel téměř tři stovky diváků bavit.“


TJ Hluboká nad Vltavou – FC ZVVZ Milevsko 1:3 (1:2)

Branky: 39. Legdan - 9. (pen.) Barda, 15. Sedlák, 90. Paták. Rozhodčí: Kroutl - Jarolím, Macko. Delegát: J. Šafránek. ŽK: 2:4 (Šiller, Kadlec – Kosobud, Hejl, Marvan, Petr Dvořák). Diváků: 80.

Hluboká: Šiller – Kössl, Turek (64. L. Adam), Legdan, Němec – Maurer (75. Vácha), Rubick, Stráský, Křiváček (46. Antoš) – Kadlec, T. Adam. Trenér: František Cipro.

Milevsko: Pavel Dvořák – Málek, Petr, Kosobud, Hejl – Novotný P. (69. Novotný M.), Marvan, Barda, Sedlák – Vakoč (80. Kálal), Petr Dvořák (86. Paták). Trenér: Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Němec – Pavel Dvořák, Petr.

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „Poslední zápas jsme bohužel nezvládli výsledkově. Hra nebyla špatná, ale bohužel nedáváme branky a po chybách jednoduché dostáváme. Ještě, že už je konec podzimu, musíme se dát zdravotně do pořádku, teď nám chybělo šest lidí ze základu. Na jaře musíme zabojovat o záchranu.“

Miroslav Strnad, trenér Milevska:V poslední době jsme se trápili a tři body z Hluboké jsou pro nás hodně důležité. Bylo to vybojované vítězství. Kluci to odmakali a podali poctivý výkon. Věřím, že tahle výhra nás posílí.“


TJ Dražice – SK SIKO Čimelice 2:3 (1:2)

Branky: 28. Novotný, 91. Kromka - 18. Řezáč, 40. Hovorka, 86. Zelenka. Rozhodčí: P. Šafránek - Dunovský, Přibyl. Delegát: Brož. ŽK: 3:4 (D. Štecher, Veselý, Šimák – Řezáč, Rambous, Zelenka, Hovorka). Diváků: 100.

Dražice: Volek - Hořejší (46. Bareš), Fara, Veselý, Vlašin – Šimák, Fořt, D. Štecher (88. Kouřil), Novotný – Horka, Kromka. Hrající trenér Marian Horka.

Čimelice: Přibyl – Řezáč, Listopad, J. Viták, M. Viták – Hegenbart (89. Řežábek), Káš, Převrátil (81. Zelenka), Říha (75. Nosek) – Hovorka, Rambous. Trenér Jan Růžička.

Nejlepší hráči: nikdo – Rambous, Řezáč, Káš.

Marian Horka, hrající trenér Dražic:Zápas nám opravdu nevyšel a podali jsme jeden z nejhorších výkonů sezony. Na druhou stranu Čimelice hrály s chutí a zaslouženě tento zápas vyhrály. Celý zápas jsme pouze dotahovali, nebyli jsme schopni si vytvořit nějaký tlak. Sezóna pro nás už byla opravdu moc dlouhá a dohrávali jsme s torzem týmu.“

Jan Růžička, trenér Čimelic: „První poločas jsme hráli dobře a zaslouženě jsme vedli. Byli jsme lepší a mohli jsme dát více branek. Ale Říha a Rambous svoje šance nedali. Myslím, že se hrál dobrý fotbal, který se ale bohužel druhý poločas vytratil a hrála se nakopávaná. Naštěstí jsme to zvládli a odvážíme si cenné tři body. Poprvé v historii jsme v Dražicích vyhráli a v naší situaci to bylo velice potřebné. Jaro bude hodně zajímavé. De facto jedenáct týmů hraje o záchranu.“


Sokol Želeč – TJ Osek 3:2 (1:0)

Branky: 31. Sokolt, 54. L. Prokeš, 77. (pen.) Brůžek - 60. a 63. Říský. Rozhodčí: Vican - Herzog, Sebera. Delegát: Bicek. ŽK: 3:3 (Kosobud, Fiala, Brůžek - Krejčí, Kuneš, Říský). Diváků: 40.

Želeč: Blažek – Holub, Kosobud, Pavličko – Fiala, Švec, Sokolt, Brůžek, Rabiňák (89. Froněk) – L. Prokeš (88. M. Prokeš), Barteska (77. Šindelář). Trenér Roman Lukáč

Osek: Kozlík – Krejčí, Carda, Blatský, Benda – Brabec, Kroupa, Maroušek, Čapek (46. Hosnedl), Kuneš (26. Lávička) – Říský. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: L. Prokeš, Pavličko, Sokolt - Říský, Kozlík.

Roman Lukáč, trenér Želče: „Dobře rozehraný zápas jsme si ve druhé půli zkomplikovali během pěti minut. Nakonec silou vůle jsme zápas dotáhli do vítězného konce i s velkým kusem štěstí, kdy Osečtí v závěru trefili tyč. Jsme rádi, že podzim máme za sebou.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „V úvodních dvou minutách jsme se dvakrát ocitli ve slibných příležitostech. Nejprve Brabec po autovém vhazování netrefil z první branku, průnik Říského přímo volal po gólu. Domácí si vytvořili dvoubrankový náskok, na který jsme k překvapení všech ještě dokázali reagovat, když v rozmezí 60. a 62. minuty Říský dvěma góly srovnal. V 75. minutě fauloval Carda ve vápně a daroval domácím penaltu. V 86. minutě trefil Kroupa jen tyč, a skóre tak zůstalo nezměněno.“


TJ Blatná – Malše Roudné 5:1 (3:1)

Branky: 32. a 89. Mišiak, 19. Křivanec, 43. Čadek, 72. Šejvar – 11. Vlk. Rozhodčí: Krčín - Albert, Klátil. Delegát: Šnajder. ŽK: 2:3 (Čadek, Mikeš – O. Otepka, Píša, M. Otepka). Diváků: 180.

Blatná: Chlanda – Machovský, Šejvar, Nový, Sýkora – Mišiak, Mikeš, Šilhavý (84. Petrášek), Křivanec (67. Jícha) – Čadek (61. Motyka), Míka (78. Peleška). Trenér Michal Brabec.

Roudné: Hřebejk (49. Hošna) – Kodras, M. Otepka, Jurásek (83. D. Vogl), Škoda – Bartoš, Kadlec (46. Neckář), O. Otepka, Samek (74. Goretki) – Píša, Vlk. Trenér Marcel Tomášek.

Nejlepší hráči: Mišiak, Míka, Mikeš – Píša, Vlk.

Michal Brabec, trenér Blatné: „Po debaklu v Olešníku jsme chtěli doma urvat tři body, což se nám povedlo. I když jsme začali příšerně, snad už po pěti vteřinách měli hosté vyloženou šanci a asi se lekli víc než my, že ji nezakončili. Soupeř šel v dalším průběhu do vedení, ale od té doby jsme byli lepším týmem a hráli jsme to, co jsme si řekli – průnikové přihrávky a centry za obranu. Díky tomu jsme do přestávky otočili na 3:1 a mohlo to být i lepší. Předváděli jsme dobrý fotbal. Ve druhé půli mělo Roudné problémy s gólmany, takže poslední půlhodinu musel dochytat hráč z pole. Potom už byl soupeř odevzdaný a my jsme skóre navýšili. Zaslouženě jsme vyhráli.“

Marcel Tomášek, trenér Roudného: „Do utkání jsme vstoupili velmi dobře a hned jsme mohli jít do vedení, ale trestuhodně jsme s tím naložili. Dělali jsme katastrofální chyby v defenzívě a domácí nás trestali. Hned na začátku druhé půle jsme byli nuceni střídat brankáře po střetu z prvního poločasu a šel náhradní brankář. Bohužel vydržel pouhých 10 minut, kdy si ho vzal do parády domácí borec a zlikvidoval ho za žlutou kartu. Jestli se tyto zákroky nebudou trestat přísněji, tak za chvíli nikdo nebude hrát fotbal. I přes tyto okolnosti domácí šli za vítězstvím a vyhráli zaslouženě, protože bojovali jeden za druhého a oproti nám měli srdce.“


TJ Sokol Lom – FK Olešník 0:3 (0:1)

Branky: 29. Grobár, 59. (pen.) Dudek, 90. Vařák. Rozhodčí: Koranda – Krauskopf, Mach. Delegát: Janíček. ŽK: 2:2 (V. Císař, Voneš – Nygmet, Grobár). Diváků: 650.

Lom: Chylík – Rabiňák, Trantýr, Jelen, Vysušil (83. Voneš) – V. Císař (84. Turek), Balogh (64. Kloc), Šimák (85. Kořenský), Kolací – Neužil, Bosnyak. Trenér Marek Císař.

Olešník: Matoušek – Nýdl, Nygmet, Kalášek, Šahajda – Dudek (90. M. Studnička), Heller, Grobár, Šíma (87. Vařák) – Štos, Kouba (70. Dráb). Trenér Roman Chlumecký.

Nejlepší hráči: Šimák, Neužil – Matoušek, Grobár.

Marek Císař, trenér Lomu: „Prvních dvacet minut jsme byli lepším týmem, ale pouze po soupeřovo vápno. Naše finální nahrávka nemá kvalitu, a to se projevilo v plné míře. Soupeř si ve 28. minutě po odraženém míči ve vápně připravil palebnou pozici a skóroval. Olešník má nejlepší obranu a do konce zápasu jsme již nebyli schopni pořádně lídra tabulky ohrozit. Naopak jsme ještě dostali dvě branky. Olešník nás zaslouženě porazil.“

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Úvodních 20 minut byli domácí na balónu lepší, kdy nás při šancích podržel gólman Matoušek. Poté jsme se dostali do zápasu i my a naší aktivitou jsme dali první gól. Po centru ze strany do vápna a následného sklepnutí Dudkem vypálil z hranice vápna Grobár a míč skončil v bráně. V 60. minutě po ruce ve vápně penalta, kterou bezpečně proměnil Dudek. Poté domácí přeskupili sestavu a vše vrhli do ofenzívy. To nám vyhovovalo a chodili jsme do brejků, kdy jeden krásně vyřešil Vařák. Dle mého zápas, který se musel divákům líbit.“

 
 
Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Daniel Pekař