Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Olešník nezaváhal s Lomem. V nedělní dohrávce vyhrál 3:0

 
neděle, 18. listopadu 2018, 17:11

Fotbalisté FK Olešník završili mimořádně úspěšný podzim v nedělní dohrávce 15. kola krajského přeboru. Na táborské Svépomoci porazili ve šlágru kola třetí Sokol Lom 3:0 a s osmibodovým náskokem přezimují na prvním místě. Za podzim nasbírali o bod víc než vloni suverénní Želeč (37), nastříleli úctyhodných 50 gólů a pouhých 13 obdrželi.

Vysokou diváckou návštěvu úroveň zápasu rozhodně nemohl zklamat. Splnila očekávání, i když v sestavě Olešníku chyběl David Lafata. Ten si užíval zasloužené dovolené. Takže hosté museli rozdělit útočnou fázi mezi víc hráčů. Jak se ale ukázalo, ke škodě to nebylo. Zisk tří bodů hovoří výmluvně.

Začátek byl v počátku oboustranně opatrnější, ale brzy se hra rozvinula do atraktivnější podívané. Domácí se podle předpokladu spoléhali na špílmachra Šimáka, přes něhož šla většina akcí. To hosté předpokládali a dostal ho do péče Heller.

Do vedení šel Olešník po jednom z centrů. Hráči Lomu nedokázali uklidit míč do bezpečí dál od své branky. Dudek pak sklepl balon á la Koller pro Miroslava Grobára, který otevřel skóre – 0:1. Chylík toho ve skrumáži moc neviděl. Domácí odpovídali dlouhými nákopy, které přesně dávkoval Šimák. Zařizoval tím práci i gólmanovi Olešníku Matouškovi. Ale ani jedna ze stran už do konce poločasu nebyla úspěšná, takže hosté odcházeli do kabin s lepší náladou.

Po deseti minutách druhého dějství se odrazil míč na ruku jednoho z domácích a rozhodčí Koranda ukázal na značku pokutového kopu. Ten s jistotou proměnil Lukáš Dudek, když poslal Chylíka na druhou stranu – 0:2.

Ani dvoubrankové manko nesrazilo domácí do kolen a usilovali o kontaktní gól, který by otevřel cestu k vyrovnání. Snažili se zvýšit aktivitu střídáním, ale bez úspěchu. Naopak skórovali znovu hosté. Jejich vítězství pečetil v poslední minutě po krásné individuální akci čerstvý Slavomír Vařák. Obešel několik soupeřů i Chylíka a poslal míč do prázdno branky.

Co řekli Jihočeskému fotbalu

Marek Císař, trenér Lomu: „Byl to kvalitní zápas před vysokou návštěvou. Před takovou atmosférou se hraje klukům líp. Hosté přijeli velice dobře připravení, i když postrádali Lafatu. Neprobírali jsme to. Na přísnou penaltu si stěžovat nemůžeme, rozhodčí nás nijak nepoškodili. Góly musíme dát my. Ale kluci bojovali, ale na kvalitní Olešník tentokrát nestačili.“

Zbyněk Rys, funkcionář Olešníka: „Nám bylo jasné, že domácí budou tlačit všechno přes Šimáka, tak jsme mu přidělili Hellera. Ale Šimák je zkušený fotbalista, poradil si. Bylo to vyrovnané, ale do poločasu jsme dali gól my. O přestávce jsme si řekli, že nesmíme podlehnout euforii z vedení a povedlo se. Nakonec jsme přidali ještě další dvě branky.“

TJ Sokol Lom – FK Olešník 0:3 (0:1)

Branky: 29. Grobár, 59. (pen.) Dudek, 90. Vařák. Rozhodčí: Koranda – Krauskopf, Mach. Delegát: Janíček. ŽK: 2:2 (V. Císař, Voneš – Nygmet, Grobár). Diváků: 650.

Lom: Chylík – Rabiňák, Trantýr, Jelen, Vysušil (83. Voneš) – V. Císař (84. Turek), Balogh (64. Kloc), Šimák (85. Kořenský), Kolací – Neužil, Bosnyak. Trenér Marek Císař.

Olešník: Matoušek – Nýdl, Nygmet, Kalášek, Šahajda – Dudek (90. M. Studnička), Heller, Grobár, Šíma (87. Vařák) – Štos, Kouba (70. Dráb). Trenér Roman Chlumecký.

Nejlepší hráči: Šimák, Neužil – Matoušek, Grobár.

 

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama