Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Rudolfov si poradil s Třeboní. Lom zabodoval v Jankově, Milevsko si dalo se Želčí po bodu

 
neděle, 11. listopadu 2018, 16:51

Nikdo nechce přezimovat poslední. Mužstva si předávají šestnáctou příčku jako horký brambor. Před víkendem byl poslední Protivín, v sobotu odpoledne zase Rudolfov a po nedělním dopoledni připadl chvost Milevsku, které odpoledne přivítalo Želeč. Nerozhodným výsledkem 1:1 (oba góly padly v závěru první půle) je opět poslední Protivín... Ve druhém utkání na sebe narazily Jankov a Lom. Nováček udeřil v poslední minutě kapitánem Jelenem a znovu prokázal, že se mu hraje lépe venku než doma.

NEDĚLNÍ VÝSLEDKY 14. KOLA KP


SK Rudolfov – TJ Jiskra Třeboň 3:0 (0:0)

Branky: 48. Šindelář, 50. Janák, 63. Maxa. Rozhodčí: Sebera - Krčín, Šafránek. Delegát: Vrzal. ŽK: 6:0 (Ryneš 2, Kuna, Jasenský, Žoček, Pouzar). ČK: 1:0 (61. Ryneš). Diváků: 100.

Rudolfov: Pícha – Žoček, Novotný, Hajný, Ryneš – Kuna, Jasenský, Maxa, Janák (82. Vejvar) – Šindelář, Pouzar (71. Vo Son). Trenér Otakar Matouš.

Třeboň: Kopecký – Hami, Lonsmín, Koktavý, Cimerhanzl (71. Tůma) – Matoušek (80. Schneider), Doležal, Vávra, Holzepl – Průcha (88. Michal), Růžička (55. Týnavský). Trenér Karel Kladenský.

Nejlepší hráči: celý tým – Holzepl, Doležal.

Rudolfov ani Třeboň rozhodně neměly v úmyslu hrát fotbal svázaný taktikou, hned od úvodu se hrálo nahoru dolů. Na šanci domácího Janáka z první minuty zareagoval třeboňský Holzepl v 6. minutě parádní ranou pod břevno, kterou Pícha vytáhl na roh. Za Rudolfov mohl krátce na to skórovat Maxa, ale samostatný únik zakončil střelou nad.

„A následovaly další šance. Růžička po Matouškově akci nedal, za nás hned poté Šindelář spálil tutovku. Janák z malého vápna nasměroval hlavičku jen do brankáře. Těch šancí bylo opravdu hodně,“ řekl Jihočeskému fotbalu k prvnímu dějství vedoucí Rudolfova Petr Hlubocký.

Zápas si zasloužil góly a ty přišly prakticky hned po změně stran. Důležitou první branku duelu dal v 48. minutě hlavou na zadní tyči po Pouzarově centru Jan Šindelář a hned o dvě minuty později se na malém vápně ocitl naprosto osamocený Lukáš Janák, míč mu přistál u nohy a s klidem si mohl vybrat, jak brankáře Kopeckého překoná – 2:0.

Karel Holzepl mohl za nepříznivého stavu pro Třeboň vzápětí snížit, jeho brejk po narážečce ale skončil ranou mimo. Jiskra následně dostala od domácích nečekanou šanci, po dvou zbytečných žlutých kartách za fauly se v 63. minutě poroučel do sprch obránce Ryneš. Domácím ale hra v oslabení vůbec nevadila, Tomáš Maxa dal okamžitě po vyloučení třetí domácí branku, Rudolfov pak poctivě bránil a Třeboň už směrem dopředu nevymyslela vůbec nic. Dvacet minut před koncem ještě Holzepl orazítkoval z otočky tyč, ale to bylo víceméně všechno, co hosté proti oslabenému soupeři předvedli.

SK Jankov – TJ Sokol Lom 0:1 (0:0)

Branka: 89. Jelen. Rozhodčí: Dunovský - Žemlička, Kaštánek. Delegát: Hanzal. ŽK: 0:1 (Rabiňák). Diváků: 130.

Jankov: Komárek - Jirkovský, Lošek, Kroneisl, Bürger - Fajtl, Maršán - Dolejšek, Sedlic, Šebelka - Mužík (57. Issaka, 73. Kočer). Trenér Petr Kadlec.

Lom: Chylík - Rabiňák, Jelen, Trantýr, Vysušil (83. Voneš) – V. Císař (65. Kloc), Šimák (77. Kolací), Balogh, Janů (85. J. Císař) - Bosnyak (87. Mařík), Neužil. Trenér Marek Císař.

Nejlepší hráči: Lošek, Sedlic, Maršán - Jelen, celý tým.

Jankov se utkal po druhé v řadě s nováčkem, avšak Lom se jako vyjukaný zajíc v krajské smetánce v žádném případě nechová. Naopak, svou fotbalovostí patří k nejlepším v soutěži. Do Precis arény přijel v plné síle, tedy i s největší hvězdou Janem Šimákem. Ten byl svými pasy a přehledem ve hře hodně vidět, ale činilo se i ostatních jedenadvacet hráčů na hřišti, a tak byl k vidění pohledný fotbal vysoké úrovně.

Největší šanci domácích neproměnil ve 13. minutě Šebelka, vzápětí měl podobnou možnost na druhé straně Neužil, ale ani on nepohnul s ukazatelem skóre. Příležitostí ke vstřelení gólů bylo dost, ale když se netrefili postupně Janů, Fajtl ani znovu Neužil, poločasové skóre bylo bezgólové.

Atraktivní zápas pokračoval i ve druhém poločase. Více si míče na kopačkách užívali hostující fotbalisté, jenže do gólových šancí se nedostávali. To příležitost jankovského Šebelky a dorážejícího Mužíka gólem zaváněla, ovšem gólman Chylík se prostřelit nenechal.

V 81. minutě neuspěl tvrdě střílející Fajtl a rozhodnutí tak přišlo v 89. minutě po rohovém kopu Kolacího, na který si naskočil kapitán Miroslav Jelen a nechytatelně vystřelil Lomu tři body - 0:1.

FC ZVVZ Milevsko – Sokol Želeč 1:1 (1:1)

Branky: 40. Barda – 43. Pavličko. Rozhodčí: Macko – Peterka, Kotalík. Delegát: Eibl. ŽK: 1:1 (Kálal – Sokolt). Diváků: 80.

Milevsko: Pavel Dvořák – Hejl, J. Kosobud, Petr, P. Novotný – Paták, Marvan, Barda, Málek – Kálal, Sedlák. Trenér Miroslav Strnad.

Želeč: Blažek – Holub, O. Kosobud, Pavličko – Fiala, Švec, Kukučka (46. Barteska), Rabiňák, Prokeš -  Sokolt (80. Šindelář), Brůžek. Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: Petr, J. Kosobud –  O. Kosobud, Brůžek.

Zatímco Milevsku se v poslední době moc nevede, pět zápasů nevyhrálo a před utkáním bylo v tabulce poslední, hráči Želče si na Milevsko zřejmě věřili, protože si v úvodní dvacetiminutovce vytvořili řadu velikých příležitostí. Ale gólman Pavel Dvořák přitahoval balony Prokeše, Brůžka jako magnet. A když už nefungovalo ani Dvořákovo kouzlo, očaroval alespoň tyč a břevno. Síť se tedy dlouho hýbala jenom při závanu větru.

Na druhé straně se dost činili i domácí, takže ani Blažek se tak moc nenudil. I když nutno přiznat, že měl méně práce než jeho protějšek. Na něm ztroskotali zase Paták nebo Sedlák.

Skóre se tedy i díky brankářům dlouho neměnilo, možná i díky souboji bratrského dua Kosobudů. Nerozhodný stav vydržel až do 40. minuty. Podle hostů rozhodčí otočili aut a oni přestali hrát. Po něm se zmocnil balonu Jakub Barda a přibližně ze třiceti metrů poslal vysoký míč k Blažkově brance. A ta jako střela s plochou dráhou letu lehce plavala vzduchem, měnila směr, až trefila svůj cíl – 1:0. Radost z vedení ale netrvala dlouho. Vzduchotechnici u hranice velkého vápna faulovali Brůžka a k trestnému kopu se postavil David Pavličko. Proti jeho pokusu neměl Dvořák šanci – 1:1.

Ve druhém dějství nastoupil na hřiště po dlouhé době zkušený Milan Barteska, který střílí góly jako na běžícím pásu ze želečské béčko, a jeho přítomnost byla na hřišti znát. Hosté zcela ovládli hřiště, ale nedokázali svoji převahu přetavit v góly. Domácí se bránili, seč mohli a nerozhodný výsledek nakonec uhájili.

„Bylo to vyrovnané, škoda, že hosté stačili vyrovnat ještě do konce poločasu. To byl zcela zbytečný faul na hranici vápna. O přestávce se začal rozcvičovat Barteska, tak jsem na něj upozornil hráče, že přijdou problémy. Bohužel jsme ho neuhlídali a hlavně díky němu se poměr sil změnil. My jsme hráli to, na co v současnosti máme,“ poznamenal Miroslav Strnad, trenér Milevska. „Pro nás je škoda, že jsme nedokázali proměnit šance ze začátku zápasu. Pak jsme inkasovali po autu. Naštěstí jsme do poločasu stačili vyrovnat. Druhá půle už byla díky Barteskovi, který přišel na hřiště, naše, ale bohužel bez gólu,“ zmínil želečský kouč Roman Lukáč.

Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma | Foto Miloslav Kusbach, Petr Vlasák, Michaela Mikešová