Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Futsalové Dynamo hostí v poháru prvoligového lídra z Teplic

 
úterý, 6. listopadu 2018, 00:07

Do roka a do dne. Téměř na den přesně dojde v úterý 6. listopadu 2018 k odvetě loňského čtvrtfinále poháru ve futsalu mezi českobudějovickým SK Dynamo PCO a současným suverénem první ligy. Svarog Teplice zatím neztratil ani bod a prahne po odplatě za loňské senzační vyřazení.

Futsalisté Dynama úspěšně proplouvají druhou ligou. Po dvou skalpech aktuálních lídrů, Rapidu Ústí nad Labem a Jeriga Plzeň, kterým nachystali první porážky v sezoně, se posunuli už na třetí příčku. Před nedělním domácím střetnutím s pátým Jabloncem, které uzavře těžkou sérii s týmy z horní poloviny tabulky, poměří síly s momentálně nejlepším prvoligovým celkem u nás.

Severočeši mají poslední cestu do jihočeské metropole v živé paměti. Výsledek a vyřazení ligisty tehdejším účastníkem krajského přeboru šokovalo celou futsalovou veřejnost. Překvapení na úkor favorita se odehrálo v českobudějovické hale na Lokomotivě. Futsalisté Rudolfova zvítězili ve čtvrtfinále Poháru FAČR 5:4 a slavně postoupili do semifinále, v němž sehráli památný zápas v zaplněné sportovní hale s Chrudimí.

Prim hrají "kanárci"

Tentokrát už si dají Tepličtí pozor, aby jediného jihočeského zástupce na druholigových palubovkách nepodcenili. „České Budějovice jsou podobný tým, jako je v lize například Liberec. Je tam hodně šikovných fotbalistů, kteří se snaží hrát individuálně. Budou na ně platit podobné věci, jako právě na Liberec. Když budeme hrát náš futsal, tak si myslím, že bychom měli vyhrát a v poháru postoupit do semifinále,“ uvedl na klubovém webu Teplic obránce Tomáš Vobořil. Svarog sází na umění zahraničních míčových kouzelníků. V kádru jsou Brazilci Nene, Jairo, střelec Claudinho a brankář Jeronimo, Spínola z Venezuely a Portugalec Ramos.

Budějovičtí přešli v osmifinále poháru přes Herd Hradiště po hladké výhře 6:1 na západě Čech. V úterním čtvrtfinále mohou jenom překvapit. „Pokusíme se navázat na vydařené druholigové zápasy a snad před početnou návštěvou podat maximální výkon. Na co to bude stačit, uvidíme,“ poznamenal kapitán Dynama Radim Pouzar.

Futsalový svátek se odehraje ve sportovní hale Lokomotivy Č. Budějovice v úterý 6. listopadu 2018 od 20 hodin. Utkání řídí dvojice rozhodčích Martin Cílek, David Lafek, delegátem svazu je Vladislav Tanáč z Písku.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Miloslav Kusbach
 


 
Reklama