Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Derby o Vitorazsko Suchdol nezvládl, Velenice rozhodly z brejků

 
neděle, 4. listopadu 2018, 21:38

Suchdol nad Lužnicí se v cestě zpět na čelo I. B třídy skupiny D zadrhl. V derby proti Českým Velenicím na domácím hřišti nečekaně prohrál 2:4 a se zápasem k dobru na vedoucí Třebětice ztrácí dva body. Hosté pohodlně rozbíjeli nepřesné útoky Suchdola a byli nebezpeční z kontrů. Překvapení pojistil výstavním přímákem Milan Fiala.

Suchdol nad Lužnicí se musel před derby s Českými Velenicemi obejít bez forvarda Lukáše Štěpánka a průběh zápasu ukázal, jak moc citelná ztráta to pro domácí byla. Souboj do té doby druhého týmu I. B třídy skupiny D s devátým rozhodly dotažené brejkové situace Velenic a mizerná předfinální fáze favorita.

Mužstvo trenéra Maxy hodně spoléhalo na záložní řadu ve středu se Špalem a Arenbergerem, první jmenovaný dostal v 10. minutě hodně prostoru a přihrávkou do vápna oslovil Kubaštu, tomu ale střela vůbec nesedla a spíš náhodou se došourala na tyč.

Aktivita domácímu týmu nechyběla, naopak Velenice zkraje duelu pouze nakopávaly balóny daleko před vlastní útočníky. Další šanci Suchdola měl v 29. minutě Bednář, jeho utaženou přízemní ránu gólman Maroušek vyrazil a Milan Heřman ze střední vzdálenosti poloodkrytou bránu přestřelil.

Domácí za úvodní dobrou půlhodinu odměnila vedoucí branka Davida Míky. Suchdolský stoper šel dopředu pomoci při přímém volném kopu a možná trochu nechtěně pravačkou přeloboval gólmana – 1:0.

Vitorazsko (něm. Weitraer Gebiet) je území na pomezí jihočeského Novohradska a Třeboňska a dolnorakouského Waldviertelu. Od 31. července 1920 je rozděleno mezi tehdejší Československo a Rakousko. Původním centrem území bylo dnes dolnorakouské město Weitra, známé pod českým jménem Vitoraz, od něhož je odvozen název území. Dnešními centry území jsou na české straně České Velenice, na rakouské Gmünd.
Zdroj: Wikipedie

Klíčová fáze utkání přišla na konci prvního dějství, Velenice dokázaly nejprve povedeným volejem Sokola po brejku srovnat a prakticky vzápětí rohový kop Fialy uklidil po nepřehledné situaci v malém vápně za Rácika Srpek – 1:2.

Lokomotiva hrozila z brejků

Velenice se tím dostaly tam, kde potřebovaly být. Suchdol po změně stran otevřel hru a hostující forvardi Sokol s Fialou měli při brejkových situacích poměrně hodně volné pole působnosti. Otevřená vrata v obraně nejprve utěsnil před Sokolem Rácik, stejný duel ale v 61. minutě už skončil třetí brankou hostů – 1:3.

Suchdolu vázla finální kombinace, střely ze střední vzdálenosti zase jen málokdy prošly na Marouškovu bránu. Třeba Radek Arenberger jich měl do 70. minuty minimálně šest, ale až k velenickému gólmanovi nedoputovaly.

V 73. minutě už bylo o dělbě bodů rozhodnuto, faul Milana Heřmana na Srpka potrestal z dvaceti metrů přesnou ranou kolem zdi Milan Fiala – 1:4.

Radek Arenberger na úplném konci duelu ještě po přiťuknutí hrudí od Míky utaženou ranou z první snížil a bylo vidět, že Velenice se začínají bát o výsledek, domácí ale už neměli na další korekci výsledku čas a nečekaně v derby prohráli.   

Sokol Suchdol nad Lužnicí – TJ Lokomotiva České Velenice 2:4 (1:2)

Branky: 26. Míka, 87. Arenberger - 38. a 61. Sokol, 40. Srpek, 73. Fiala. Rozhodčí: Ondra – Vejčík, Náprava. Delegát: Bicek. ŽK: 4:2 (Bednář, T. Záruba, D. Trmal, J. Heřman – Zemánek, Dvořák). Diváků: 152.

Suchdol: M. Rácik – T. Záruba, Míka, Bednář (81. K. Trmal), J. Heřman – Kubašta, Špale, Arenberger, D. Trmal – J. Záruba, M. Heřman. Trenér Rostislav Maxa.

Č. Velenice: Maroušek – Srpek (83. Banašík), Dvořák, Kopecký, Zemánek – Mikudim, Arvaj (65. Bittengl), Samec, Latifi (54. Macho) – Sokol (88. Malaník), Fiala (73. Janda). Trenér Karel Macho st.

Nejlepší hráči: Arenberger, Míka – Kopecký, Sokol.

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Stanislav Hladík