Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Čimelice otočily duel v Třeboni, domácí ve druhém poločase vypadli z role

 
neděle, 21. října 2018, 12:36

Třeboň znovu potvrdila, že na domácím hřišti není tak silná jako venku. Tentokrát nestačila na zachraňující se Čimelice, přestože brankou Martina Průchy o poločase vedla 1:0. Čimelice ale záhy po změně stran vyrovnaly a výrazně ožily. Dvěma brejkovými situacemi nakonec otočily skóre a do ofenzivy neškodná Třeboň nemohla přijít s žádnou odpovědí.

Čimelice, poslední tým soutěže, rozhodně nepřijely do Třeboně pouze bránit a čekat, co jim domácí dovolí. Jiskra soupeře nedokázala od úvodního hvizdu dostat pod tlak, hrál se vyrovnaný fotbal, který ale za první poločas přinesl jen málo vzruchu před oběma brankami.

Dvakrát se hlavou zastřeloval třeboňský forvard Průcha, brankář Přibyl ale nemusel zasahovat stejně jako při utěšené střele z dálky Karla Holzepla z 32. minuty.

Také Čimelice se do vápna prosazovaly s obtížemi, v 39. minutě se blízko Skály zjevil Varhan, ale třeboňská jednička byla na zemi včas a s jeho střelou z levé strany si poradila.

Jedinou branku první půle si Třeboň nevypracovala, jako na zlatém podnose ji Martinovi Průchovi připravil jeden z obránců, který vysoký míč prodlužoval za sebe, což útočník Jiskry vystihl, před Přibylem si balón píchl do levé tyče a odraženou střelu už pohodlně uklízel do sítě – 1:0.

Obrat po přestávce

Po změně stran přišel rozhodující moment. Vyrovnávací branka Karla Řezáče, který důrazně doklepl Převrátilovu přízemní standardku, Třeboň natolik zaskočila, že prakticky až do konce zápasu naprosto vypadla z role – 1:1.

Domácí Jiskra najednou lacino ztrácela míče, pro brankáře Přibyla nebyla vůbec nebezpečná, a naopak pouštěla Čimelice, vedené dobře hrajícím Varhanem, do brejkových situací. Několik sporných momentů v pokutovém území Třeboně sudí Lovětísnký přešel bez povšimnutí, Čimelickým to ale nakonec vadit nemuselo.

Vítěznou branku po hrubé chybě celé obranné čtyřky domácích vstřelil po dlouhém sprintu v 82. minutě bodlem Petr Hovorka – 1:2. Brankář Jakub Skála, který předtím reflexivně podržel domácí při hlavičce Listopada z nějakých dvou metrů, tentokrát zasáhnout nestihl.

Čimelice zbytek zápasu dohrály v naprosté pohodě, kterou podtrhl ťukes ve vápně zakončený střelou pod víko od Miloslava Káše – 1:3.

Karel Kladenský, trenér Třeboně: "Pro nás to byl důležitý zápas, který jsme chtěli urvat za každou cenu. První poločas nám nahrál, protože jsme šli do vedení, i když hra byla vyrovnaná. Potom přišlo rychlé vyrovnání a my jsme se z něj už nevzpamatovali. V ofenzivě nás tlačí bota, tím pádem je potom přetěžovaná defenziva a hraje se špatně."

TJ Jiskra Třeboň - SK SIKO Čimelice 1:3 (1:0)

Branky: 42. Průcha – 52. Řezáč, 82. Hovorka, 90. Káš. Rozhodčí: Lovětínský - Žemlička, Mach. Delegát: Štuk. ŽK: 1:2 (Lonsmín – Varhan, Říha). Diváků: 150.

Třeboň: Skála – Koktavý, Lonsmín, Cimerhanzl, Týnavský – Doležal (64. Schneider), Vávra, Franěk (84. Holý), Matoušek – Holzepl, Průcha. Trenér Karel Kladenský.

Čimelice: Přibyl – Řezáč, Listopad, Převrátil, M. Viták – Hegenbart, Káš, Říha (80. Řežábek), Zelenka (70. J. Viták), Varhan – Hovorka. Trenér Jan Růžička.

Nejlepší hráči: Vávra -  Varhan.

Napsal(a) Martin Wipplinger. Foto: Jan Škrle