Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Smolná porážka Čížové v divizním šlágru na Admiře

 
neděle, 14. října 2018, 15:14

Tahák divize v pražských Kobylisích mezi vedoucí Admirou Praha a druhým Sokolem Čížová rozhodla standardní situace šest minut před poločasem, kdy Čížek rozhodl o šťastné výhře domácího týmu.

„Pro nás je to smolný výsledek,“ zněla první slova čížovského kormidelníka Zdeňka Staroby, který už měl k dispozici uzdraveného Jirouše, ale na marodku přibyl pro změnu Kočí. „Domácí byli šťastnější, byl to spíš remízový zápas. My jsme si vypracovali více šancí, v té největší trefil Ondra Gregor tyč,“ mrzelo Starobu.

Klíčovým momentem nedělního dopoledního klání byla 39. minuta. „Domácí zahrávali standardku, míč se provalil až k Čížkovi a ten měl snadnou práci,“ popsal nejdůležitější okamžik Staroba. Předcházela mu zmiňovaná Gregorova možnost, kdy v jasné pozici nastřelil jen tyč Jungrovy branky.

Po přestávce se Čížovští hnali za vyrovnáním a vytvořili si tři velké příležitosti. Přesně srovnaná mířidla neměli Polodna, Jirouš, jehož střela z otočky skončila jen na boční síti, a Matěj Gregor, hrající poprvé v základní sestavě, běžel sám na branku, ale pokus o přehození skončil mimo.

„Výkon byl dobrý, byli jsme fotbalovější, ale gól jsme bohužel nedali,“ zrekapituloval po utkání trenér Čížové Zdeněk Staroba, jehož mužstvo podruhé za sebou prohrálo. „Kdyby s Klatovy hrál Jirouš, tak bychom vyhráli. Dneska nám i přes vyrovnaný zápas nebylo přáno. Ale neděláme z toho tragédii. Jak jsem nedávno říkal, bodů máme s tak úzkým kádrem nad očekávání,“ dodal Staroba.

FK Admira Praha – Sokol Čížová 1:0 (1:0)

Branka: 39. Čížek. Rozhodčí: Matoušek - Hocek, Žáková. Delegát: Doubek. ŽK: 1:2 (Vosický – Janda, Lukeš). Diváků: 330.

Čížová: J. Novák – Polodna, D. Novák, Fenyk, Lukeš – O. Gregor, Dvořák, M. Gregor (78. Kasík), Janda, Krasnyanyk – Jirouš. Trenér Zdeněk Staroba.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle