Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav vyšla popáté naprázdno. S předsedou v brance prohrála v Berouně

 
sobota, 13. října 2018, 22:17

Spartakovci mají ke spokojenosti daleko. Ve druhé třetině podzimu nezískali ani bod a stále okupují předposlední místo. Nedařilo se jim ani v desátém utkání u nováčka v Berouně, kde je poslední minuty první půle stály lepší výsledek.

Skóre otevřeli jako první fotbalisté od Berounky, když se po čtvrt hodině prosadil Tomáš Ježek – 1:0. Soběslavští to samozřejmě nevzdali a snažili se, ale nevyvarovali se chyb z předcházejících zápasů.

Jiskřičku naděje vykřesal po standardní situaci Aleš Kutner – který krátce před přestávkou srovnal na 1:1. Ovšem hosté si trestuhodně nepohlídali konec poločasu. Nejdříve ve 42. minutě vrátil Berounským vedení Tomáš Lhotka – 2:1. Ke škodě Jihočechů se ještě za chvilku prosadil Michal Pelikán – 3:1.

Bohužel stejný obraz poskytl i druhý poločas. Dva slepené góly ke konci toho prvního přece jenom asi hru spartakovců ovlivnily. Chyběla jistota při zakončování slibných příležitostí, naopak sami inkasovali. Přitom měli těch příležitostí dost. Třeba Vaněk běžel sám na gólmana, po centru Vaňka nestihl míč ve skluzu Kutner. Takže po svých předchůdcích se do listiny střelců zapsali opět Berounští. Stavem posunul Tomáš Sklenář a výsledek završil střídající Jakub Krůta na hrozivých 5:1.

„Měli jsme problémy se sestavou, třeba v brance chyběl Kuník. Ale tím nemůžu říct, že by nás Nývlt nedržel. Prostě nás zase zradila koncovka. Na to bohužel doplácíme pořád. Šancí dost, gólů málo,“ posteskl si vedoucí soběslavského mužstva Michal Lemberka. Jak zmínil, mezi tyčemi zaskočil předseda klubu Marek Nývlt, který zastává roli druhého brankáře.

V příštím kole hostí Soběslav v okresním derby rezervu Táborska, což bude zároveň souboj předposledního s posledním. Před startem podzimní části by to tipoval asi málokdo.

Český lev-Union Beroun – FK Spartak Soběslav 5:1 (3:1)

Branky: 16. Ježek, 42. Lhotka, 44. Pelikán, 69. Sklenář, 85. Krůta - 40. Kutner. Rozhodčí: Talpáš - Melničuk, Nehasil. Delegát: Pešek. ŽK: 1:1 (Krůta – Maršík). Diváků: 120.

Soběslav: Nývlt – Maršík, Suchan, Boháč (76. Smetana), Zeman – Vaněk, Bouchal, Podráský (66. Dvořák), Mazouch – Nohava, Kutner. Trenér Radek Hajič.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Daniel Pekař