Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Suchdol přežil pokutový kop, v závěru ale ztratil výhru nad Olešnicí

 
neděle, 7. října 2018, 19:12

Duel dvou týmů ze špice I. B třídy, skupiny D, skončil smírně 1:1. Olešnice v prvním poločase zahodila přísnou penaltu, na vedoucí branku domácího kanonýra Lukáše Štěpánka ale dokázali hosté za minutu dvanáct po jedné z mnoha brejkových situací odpovědět.

Trenér Olešnice nechal překvapivě jen na lavičce střelce Lukáše Lenka, na domácí straně stále citelně chybí dlouhodobě zraněný obránce Aleš Arenberger. Střed domácí obrany bez něj výrazně chyboval ve 20. minutě, kdy defenziva zapomněla na Ondřeje Husu, který postupoval sám na brankáře Rácika. Suchdolská jednička šla se soupeřem do kontaktu a rozhodčí Dimitrov posoudil zákrok jako penaltový. Při absenci Lenka si míč postavil Michal Hanzal, ale ránu po levé ruce gólmana poslal jen na pletivo.

O chvíli později se za podobný zákrok na svou osobu dožadoval penalty suchdolský Lukáš Štěpánek, rozhodčí ovšem jeho pád přes ruku brankáře Janečka posoudil jako nahraný a kopalo se od brány.

Suchdol se nemohl v první půli přes důraznou obranu vůbec prosadit, hlavička Jana Heřmana po centru Matěje Bednáře, kterou Janeček v 26. minutě řešil jen vyboxováním na roh, byla jediným světlým momentem domácí ofenzivy.

Další sporná situace v pokutovém území Olešnice ve 43. minutě penaltou opět neskončila, Horelicova ruka ale byla poměrně daleko od těla.

Po změně stran jako první zahrozilo mužstvo trenéra Maxy. S přehledem hrající obránce Bednář opět našel centrem hlavu Jana Heřmana, ten však v těžké pozici mířil jen do boční sítě.

Oba týmy se kolem vápna i v něm těžko prosazovaly. Suchdol postupem času získával optickou převahu, na druhé straně ale prakticky neustále hrozil z brejků rychlý olešnický útočník Hanzal.  

Na góly došlo po přestávce

Skóre se poprvé měnilo až po necelé hodině hry, Tomáš Záruba skákavou ranou z velké dálky donutil olešnického brankáře vyrazit míč jen před sebe, kde stál osamocený, důrazný Lukáš Štěpánek a dostal domácí do vedení – 1:0.

Olešnice odpověděla na vedoucí branku dalším z řady brejků, po němž Husa trefil břevno. Emoce vzplály v 73. minutě, hostující Horelica přepálil na půlce Štěpána Kubaštu, následně ležícího hráče trefil zblízka míčem, sudí Dimitrov ale vytáhl jen žlutou kartu.

Hosté dál hrozili z rychlých přechodů do útoku, hrubou chybu suchdolské obrany nepotrestal v 80. minutě Hanzal, který lobem přes hodně vyběhnutého Rácika trefil jen těsně mimo. Olešnice už se střídajícím Lenkem v sestavě nakonec dokázala srovnat. Obránce Tomáš Záruba chyboval, když si příliš předkopl míč, Horelica z levé strany nacentroval na trestuhodně neobsazeného Hanzala a ten přesnou hlavičkou odčinil mizerně kopnutou penaltu – 1:1.

Suchdol zůstává i přes domácí ztrátu na čele soutěže s jednobodovým náskokem na trio Lomnice, Studená, Olešnice.   

Sokol Suchdol nad Lužnicí – Sokol Olešnice 1:1 (0:0)

Branky: 57. Štěpánek – 89. Hanzal. Rozhodčí: Dimitrov - Ovčáček, Bicek. Delegát: Albrecht. ŽK: 2:4 (Záruba J., Záruba T. – Lust, Horelica, Lechner, Lenk). Diváků: 150.

Suchdol: Rácik – Záruba T., Míka, Bednář, Kreim (88. Kuchyňka) – Kubašta, Špale (54. Heřman M.), Arenberger, Heřman J. – Záruba J., Štěpánek. Trenér Rostislav Maxa.

Olešnice: Janeček – Smolen, Lust, Koktavý (78. Lenk), Buřič (68. Kačírek) – Drtina, Husa, Bahenský, Lechner, Horelica (90. Brousek) – Hanzal. Trenér Jaroslav Buřič.

Nejlepší hráči: Bednář - Hanzal.

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Stanislav Hladík