Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Želeč se chytila v derby s Lomem, Jankov zopakoval plichtu s Třeboní

 
neděle, 30. září 2018, 21:01

Po tříleté přestávce na sebe narazili staří známí, Jankov s Třeboní. Poslední měření sil skončilo na jaře roku 2015 nerozhodně 1:1. Na stejný výsledek došlo i v nedělním střetnutí v jankovské Precis aréně. Želeč zatroubila na poplach. Želeč ukončila měsíc a půl trvající čekání na první vítězství. Poslední krajský přeborník opustil chvost tabulky po výhře na táborské Svépomoci s Lomem, když měl velkou dávku štěstí při neproměněné penaltě domácích.

NEDĚLNÍ VÝSLEDKY 8. KOLA KP


SK Jankov – Jiskra Třeboň 1:1 (0:1)

Branky: 51. Sedlic (pen.) - 38. Růžička. Rozhodčí: Herzog - Dunovský, P. Šafránek. Delegát: Eibl. ŽK: 3:6 (Bürger, Issaka, Kroneisl - Růžička 2, Lonsmín, Týnavský, Tůma, Skála). ČK: 0:1 (90. Růžička). Diváků: 188.

Jankov: Komárek - Jirkovský, Kroneisl, Lošek, Bürger - Fajtl (40. Honner), Maršán - Dolejšek (46. Issaka), Sedlic, Hüttner – Kočer. Trenér Petr Kadlec.

Třeboň: Skála - Hami, Lonsmín, Cimerhanzl (76. Týnavský), Koktavý - Matoušek (85. Tůma), Vávra, Franěk (60. Průcha), Doležal (64. Schneider) - Růžička, Holzepl. Trenér Karel Kladenský.

Nejlepší hráči: Lošek, Sedlic – Vávra.

Mezi Jankovem a Třeboní jsme v minulosti vídali líté boje, avšak čas a působení obou týmů v rozlišných soutěžích daly na velké rivalitě trochu zapomenout. Dnes se tak očekával méně vyhrocený duel soupeřů ze středu tabulky.

Jankov mohl v případě výhry Jiskru v tabulce přeskočit a zároveň se posunout na šesté místo. Jenže trenér Petr Kadlec počítal nemalé absence, k dispozici neměl Beránka, Zajíce, Popelku, Šebelku, Mužíka, Mensaha a zcela zdravý nebyl ani gólman Pavelec. Fajtl nastoupil se sebezapřením, ale ještě v prvním poločase musel vystřídat. A aby toho nebylo málo, v poločasové přestávce ze zdravotních důvodů skončil také Dolejšek.

Přesto měli domácí více ze hry, jenže mimo Bürgerovy šance po akci Dolejška z 20. minuty si více nevypracovali. Ani Třeboň v ofenzivě neoslňovala, přesto se v 38. minutě po chybě v zadních jankovských řadách dostala Davidem Růžičkou do vedení, jenž dorazil sólový únik Matouška - 0:1. Rozhození domácí se v následující minutě dopustili další chyby, z které resultovala nastřelená tyč Růžičky.

Ve druhém poločase jankovský "lazaret" nesložil zbraně a v 51.minutě po faulu na Maršána v pokutovém území Patrik Sedlic z penalty vyrovnal - 1:1. Jestliže jsme v úvodu říkali, že se očekává klidnější průběh hry, druhé dějství to vyvrátilo. Vyrovnaná partie byla čím dál nervóznější, z čehož vyplynulo devět žlutých karet a také jedna červená. Tu v 90. minutě obdržel třeboňský Růžička, který zastavil rozvíjející se brejk domácích a po druhé žluté musel do sprch o něco dříve.

Co se gólových šancí týče, zmínit můžeme technický pokus Issaky, který směřoval nad branku. V 64. minutě po centru Maršána dostal Issaka hlavou míč do sítě, ale pro ofsajd branka neplatila. A když v samém závěru mířil krásnou střelou Bürger o pár centimetrů vedle, obě mužstva se rozešla smírně.

TJ Sokol Lom – TJ Sokol Želeč 1:3 (1:0)

Branky: 11. Neužil - 72. a 90. Pavličko, 79. Brůžek. Rozhodčí: Krčín - Vican, Reisner. Delegát: Řezáč. ŽK: 2:2 (Voneš, Balogh – Fiala, Kukučka). Diváků: 350.

Lom: Chylík – Trantýr, Voneš (87. Kloc), Vysušil, Jelen – Bosnyak (70. Mařík), Balogh, Janů, V. Císař (76. M. Rabiňák) – Neužil, Šimák. Trenér Marek Císař.

Želeč: Blažek – Škrábek (83. Sokolt), Kosobud, Pavličko – Šváb, Holub (65. Prokeš), Švec, J. Rabiňák (90. Šindelář), Fiala, Kukučka – Brůžek. Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: nikdo – Pavličko, Kosobud, celý tým.

Prestižní derby okresních rivalů mělo vyrovnaný průběh, v němž si oba týmy vytvořily řadu slibných příležitostí. Už v 11. minutě využil tu svoji domácí kanonýr David Neužil, když po rohu zapojil do hry svoji hlavu – 1:0. Byl v ráži a měl i další šanci. Tady už ale tak úspěšný nebyl. Úspěch neměl ani Šimák.

Zahanbit se v útočné snaze nenechali ani hosté, jenže jim chyběla pověstná kapička štěstí. Jejich střely postupně orazítkovaly břevno a tyč, jenže za zády gólmana Chylíka neskončily. Tím byl poločasový účet sečten a podtržen. Do kabin tedy šli spokojenější domácí.

Po přestávce měli fotbalisté Lomu navýšit náskok, když byl v pokutovém území faulován Šimák. K jeho exekuci se postavil střelec prvního poločasu Neužil, ale namířil balon jenom do spojnice tyče a břevna a poprvé letos selhal. Neproměněná penalta rázně probudila hosty ze Želče, kteří postupně přebírali otěže hry. Jejich čas přišel dvacet minut před koncem utkání a v jejich podání to byl drtivý závěr. Nejprve po rohu vyrovnal po důrazném sledování míče David Pavličko – 1:1.

To všem ani zdaleka nebylo všechno. Skóre otočil po akci v pokutovém území Michal Brůžek. Domácí reklamovali ofsajd a přestali hrát. To se jim ale vymstilo, protože rozhodčí nechal pokračovat ve hře – 1:2. A střelecké představení Želče uzavřel svým druhým gólem z poslední minuty David Pavličko. Ten proměnil trestný kop přesnou střelou k přední tyči – 1:3.

Lom mrzela neproměněná penalta. Stav 2:0 by Želeč těžko otáčela. „Vyrovnaný zápas, který jsme tak trochu pomohli soupeři vyhrát. Dostal se do většího tempa, když jsme neproměnili penaltu. Vyrovnali a šli do vedení. My jsme ve snaze aspoň srovnat otevřeli hru a Želeč toho zkušeně využila,“ uvedl Marek Císař, trenér Lomu. Želečský kouč Roman Lukáč k derby poznamenal: „Oba dva jsme měli šance, nám patřil konec zápasu. Tohle vítězství by mělo kluky nakopnout k lepším výkonům i výsledkům. Kádr na to máme.“

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Michaela Mikešová