Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová přejela Přeštice, Soběslav pokořena lídrem

 
sobota, 22. září 2018, 20:10

Poločasový koncert předvedla v divizi Čížová proti Přešticím. Třemi góly v rozmezí pouhých osmi minut se blýskl kanonýr Martin Jirouš. Do přestávky si Sokol zadělal na čtyřbrankový náskok a druhá půlka se odehrávala jen z povinnosti. Soběslav doma padla nejtěsnějším možným poměrem s vedoucí Admirou Praha, která ze sedmi zápasů čtyřikrát vyhrála o jediný gól a jednou na penalty.

TJ Sokol Čížová – TJ Přeštice 5:2 (4:0)

Branky: 14., 16. a 22. Jirouš, 42. Kočí, 78. Dvořák – 56. a 79. Skála. Rozhodčí: Novotný - Vojtěch, Rychtár. Delegát: Havránek. ŽK: 0:2 (Strejček, Růžička).  Diváků: 120.

Čížová: J. Novák – Kočí, Pospíšil, D. Novák, Polodna – Krasnyanyk (72. Kasík), Dvořák, O. Gregor (80. M. Gregor), Lukeš – Jirouš. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráč: Jirouš.

Utkání mělo od začátku jasný průběh. Domácí hráli s chutí a hosty do nějakých větších akcí nepouštěli. Ti byli rádi, že stačili bránit aspoň nějaký ten prostor před svým gólmanem Kašparem. A že se ten měl co ohánět. Ovšem vydržel s nulou jen necelou čtvrthodinku. Pak se ujal hlavní role domácí ostrostřelec Martin Jirouš, který za osm minut nastřílel hattrick.

Poprvé se před Jiroušovým uměním musel sklonit Kašpar už ve 14. minutě. To potáhl balon po levé straně Lukeš a Janda jej hrudí vyslal na správnou adresu. Martinu Jiroušovi pak nezbývalo nic jiného, než akci nepokazit – 1:0. A jak byl v ráži, řádil dál. Podruhé se přesně trefil z trestného kopu – 2:0. Potom mu asistoval Krasnyanak, který mu přihrál opět z levé strany – 3:0. A více než úspěšný poločas uzavřel Michal Kočí, když Ondřej Gregor si nejdřív pohrál s beky a potom mu naservíroval balon – 4:0.

Po pauze už přece jenom Čížová trochu povolila opratě pod vědomím vysokého náskoku a hosté toho využili. Po dlouhém autu prostřelil Nováka Tomáš Skála – 4:1. To si nenechali domácí líbit a do čtyřgólového vedení je znovu dostal po svém chytrém uvolnění Lukáš Dvořák – 5:1. Poslední slovo měli i hosté a znovu Skála, jenž stanovil i konečné skóre – 5:2.

Zdeněk Staroba, trenér Čížové: „Zápas byl od začátku náš, soupeře zlomil hattrick Martina Jirouše. Další gól přidal i Kočí. Jenže po pauze jsme si začali koledovat o gól, kluci to trochu vypustili. Hosté toho využili dvakrát, ale jinak jsme měli utkání pod kontrolou.“

FK Spartak Soběslav - FK Admira Praha 0:1 (0:1)

Branka: 45. Vosický. Rozhodčí: Pálek - Mudra, Vrchota. Delegát: Bláha. ŽK: 0:3 (Vosický, Štefan, Šimek). Diváků: 210.

Soběslav:  Kuník – Maršík (46. Chotovinský), Suchan, Hromada, Zeman – Bouchal – Mazouch, Kutner, Vaněk – Nohava (81. Podráský) – Dvořák (63. Smetana). Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráč: Kutner.

Domácí drželi s favorizovanými hosty krok a spíše byli na míči častěji. V 18. minutě měl blízko ke gólu Dvořák, ale rychle vyběhnuvší gólman Jungr byl u míče o setinku dřív. Hosté si uvědomili sílu domácích a dávali si pozor na standardní situace. To jich bylo ve vápně jako much. Přesto po jedné z nich a střele Dvořáka musel brankář Admiry vytáhnout pohotový zákrok.

Po krásné akci na jeden dotyk sám před brankou poslal Kutner balon vedle. O chvilku později reklamovali domácí ruku hostů, ale marně. Pražané sice předváděli vytříbenou osobní techniku, ale ta proti soustředěné obraně Soběslavi dlouho nenacházela uplatnění. Ale trpělivě čekali na svou příležitost. A dočkali se ve 45. minutě po rohu, který hlavičkou zužitkoval Ondřej Vosický. Hned poté rozhodčí Pálek odpískal konec prvního poločasu.

Ve druhém dějství se hra vyrovnala a hosté byli před Kuníkem k vidění častěji. Po hodině hodně vyzkoušeli jeho pozornost krásnou střelou z hranice pokutového území. Čtvrt hodiny před koncem musel Kuník vytáhnout povedenou střelu nad břevno. Soběslav se v závěru snažila vyrovnat. Do hry naskočil i novic Marek Smetana z Milevska. V sázce byla dosavadní neporazitelnost na vlastním stadionu. Vytvořili si tlak a řadu standardek, ale zkušení hosté hubené vítězství ubránili a se štěstím vyrýžovali v Soběslavi zlaté tři body.

Michal Lemberka, vedoucí mužstva Soběslavi: „Je to škoda, měli jsme minimálně na bod. Byla to naše první porážka na našem hřišti od jarní ztráty s Karlovými Vary. Příležitosti jsme měli, ale tentokrát nám chybělo trochu toho štěstíčka. V poslední minutě první půle jsme nezvládli situaci po rohu, ten balon k soupeři vůbec neměl doletět. Musím přiznat, že Admira potvrdila svoji kvalitu i postavení v tabulce. Svoje útoky táhla hlavně po pravé straně, nestačili jsme se tomu bránit, i když jsme na to kluky upozorňovali. Nedá nic dělat, musíme si tuhle ztrátu nahradit jinde.“

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle (3x), Daniel Pekař (3x)
 


 
Reklama