Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Olešník nezaváhal v Oseku, remízové derby Rudolfova s Jankovem

 
sobota, 22. září 2018, 13:04

Studené sobotní dopoledne patřilo v krajském přeboru dvěma utkáním 7. kola. Druhý Olešník zajížděl na trávník nevyzpytatelného Oseka, Rudolfov hostil v derby odvěkých rivalů Jankov. Spokojenější byli v obou případech hosté. Olešník zvítězil počtvrté za sebou a minimálně do odpoledne je první, Jankov po plichtě 2:2, když dvakrát vedl, natáhl bodovou sérii na pět zápasů.

SOBOTNÍ DOPOLEDNÍ VÝSLEDKY 7. KOLA KP


TJ Osek - FK Olešník 1:3 (0:2)

Branky: 88. Říský - 39. Štos, 45. (+2) Dudek (pen.), 70. Šíma. Rozhodčí: Reisner - Havlík, P. Šafránek. Delegát: Aubrecht. ŽK: 3:2 (Carda, Hoch, Blatský - Nýdl, Rožboud). Diváků: 150.

Osek: Kozlík – Hájek (80. Ježek), Carda, Blatský, Benda – Lávička (86. Kafka), Brabec, Hoch, Hosnedl – Říský, Maroušek. Trenér Jaroslav Voříšek.

Olešník: Matoušek – Dráb (87. Tomek), Kalášek, Heller, Nýdl (59. Rožboud) – Dudek, Grobár, Brom, Šíma – Kouba (82. Vařák), Štos (86. M. Studnička). Trenér Zbyněk Rys.

Nejlepší hráči: Říský, Hosnedl, Carda – celý tým, Dudek, Kalášek, Heller, Brom, Grobár.

Olešník má tak nabitý kádr, že si může dovolit nechat největší hvězdy odpočívat. „V základu nebyli Rožboud kvůli zdravotním problémům, ale nakonec na chvíli nastoupil, Šahajdu bysme nasadili jenom v největším nebezpečí, jeho zdraví je přednější. A Lafata měl jiné povinnosti. Ty musel splnit, takže zápas nestihl,“ vysvětlil Zbyněk Rys, který byl v zápise uveden jako trenér.

I tak měli hosté častěji míč na kopačkách a více nadějných příležitostí. Ovšem ani domácí se favorita nezalekli a hráli s ním částečně vyrovnanou partii. Jenže až příliš často to zkoušeli z dálky leč notně nepřesně a vysoko. Asi největší šanci měli domácí po rohu, když Carda po skrumáži orazítkoval břevno. Neproměnili a trest přišel po šesti minutách. To se svým důrazem prosadil po rychlém protiútoku ve vápně Radim Štos a devátým podzimním gólem otevřel skóre – 0:1. Velké sólo předvedl domácí Říský, když přeběhl s míčem u nohy půl hřiště, ale na zakončení už neměl síly. V nastaveném čase navýšil z penalty po faulu vedení Olešníku Lukáš Dudek – 0:2.

Nejinak tomu bylo i po přestávce. Olešník byl stále častěji před brankou Kozlíka než Osek před Matouškem. A využít toho dokázal Martin Šíma. Dostal nabídku k rychlému postupu na domácí branku a dokonale ji využil – 0:3. Užuž se gólman Olešníku těšil, že uhájí na horké půdě Oseku nulu, ale radost mu dvě minuty před koncem pokazil po kolmici na pravé straně domácí ostrostřelec Jakub Říský – 1:3. Do rámce utkání nezapadl jen sudí Reisner, který několika verdikty řádně pobouřil přihlížející obecenstvo.

„Soupeř byl velice kvalitní, líp kombinoval a byl v neustálém pohybu. My jsme bohužel nedokázali proměnit naše dvě příležitosti Hájkem a Cardou. Ten dokonce nastřelil břevno. Pak se prosadili dvakrát hosté. Vyhráli zaslouženě,“ uvedl Jaroslav Voříšek, trenér Oseku. „Myslím, že výsledek odpovídal obrazu hry. Domácí trefili břevno, ale i my jsme měli veliké šance. Tu první proměnil až Štos a z penalty zavřel první půli Dudek. Po pauze jsme přidali ještě jeden gól, domácí už stačili jenom korigovat,“ přidal svůj pohled olešnický Zbyněk Rys.

SK Rudolfov – SK Jankov 2:2 (1:2)

Branky: 14. Žoček, 71. Pouzar - 4. Sedlic, 27. Maršán. Rozhodčí: Lovětínský - Koranda, Jarolím. Delegát: J. Šafránek. ŽK: 3:3 (Dvořák, Šindelář, Pouzar – Kroneisl, Bürger, Fajtl). Diváků: 170.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Novotný, Hrbáč, Hajný – Žoček (79. Janák), Pouzar, Maxa (46. Vejvar), Kuna – Šindelář, Vo Son. Trenér Otakar Matouš.

Jankov: Pavelec – Jirkovský, Lošek, Kroneisl, Bürger – Fajtl, Maršán – Dolejšek (72. Kočer), Sedlic, Šebelka (46. Issaka) – Mužík (63. Hüttner). Trenér Petr Kadlec.

Nejlepší hráči: Šindelář, Žoček – Maršán, Sedlic.

Rudolfov i Jankov na startu sezóny určitě doufaly, že do derby půjdou z lepšího postavení, než jakým bylo 13. respektive 8. místo po šesti odehraných kolech. Velké problémy se sestavou měl domácí celek, kterému chybělo sedm hráčů a v základu tak museli z béčka nastoupit Dvořák a Žoček. Hosté zase přivezli novou akvizici, ghanského forvarda Issaku, který se na hřiště dostal na druhých pětačtyřicet minut.

Rychlé vedení Jankova zařídil ve 4. minutě přihrávkou na úrovni velkého vápna Dolejšek a střílející Patrik Sedlic, který nechytatelně z levé strany velkého čtverce obstřelil Teringla – 0:1. K vyrovnání zaveleli hráči rudolfovské rezervy, ve 14. minutě našel Dvořák ve vápně Žočka, ten využil špatného vyběhnutí gólmana Pavelce, který se ještě srazil s jedním z obránců, a Michal Žoček hlavou loboval přesně – 1:1.

„Místo toho, aby nás vyrovnání povzbudilo, tak jsme byli v útlumu. Prakticky až do konce poločasu byl Jankov lepší a také šel do kabin s náskokem,“ komentoval rudolfovský zpravodaj Petr Hlubocký branku na 1:2, kterou vstřelil v 27. minutě kapitán hostí David Maršán. Následovaly další šance Jankova, nejprve vyhlavičkoval jistý gól z brankové čáry Dvořák a následně Dolejšek sám z hranice penalty přestřelil Teringlovu svatyni.

V poločase musel ze hřiště s naraženými žebry domácí špílmachr Maxa, ale Rudolfov i bez něj předvedl skvělou druhou půli. „Celou dobu jsme měli Jankov přikovaný na vápně. Jestli se dostal třikrát za polovinu hřiště. Tým za to musím moc pochválit, byl to skvělý druhý poločas,“ nešetřil chválou Hlubocký. V 50. minutě nastřelil Žoček břevno, branka Pouzara z přímáku v 54. minutě ale nebyla uznána pro faul ve zdi. Obrovský tlak Matoušova mužstva přetavil nakonec Radim Pouzar v regulérní gól, v 69. minutě nadvakrát proměnil pokutový kop za faul na Vejvara – 2:2. „Dvakrát jsme vedli, v první půli jsme hráli dobře, ale po změně stran jsme výsledek neudrželi a z penalty inkasovali. Podobně jako v Milevsku jsme dnes body ztratili, protože jsme měli mnohem na víc...,“ komentovali výsledek derby Jankovští.

Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma | Foto Jan Škrle, Miloslav Kusbach