Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Lom poprvé v sezóně prohrál, Jankov po špatném úvodu otáčel zápas s Osekem

 
neděle, 16. září 2018, 19:34

Nedělní dohrávky 6. kola přeboru přinesly jeden překvapivý výsledek a jeden velký obrat. Ten předvedl doma proti Oseku Jankov, přestože po jedenácti minutách prohrával už o dvě branky, dokázal duel otočit a zvítězil 3:2. V souběžně hraném zápase vyhrála Třeboň na hřišti Lomu 3:1 a připravila nováčkovi první porážku v sezóně.

NEDĚLNÍ VÝSLEDKY 6. KOLA KP


TJ Sokol Lom - TJ Jiskra Třeboň 1:3 (0:2)

Branky: 64. Neužil (pen.) – 18. Koktavý, 31. Průcha, 73. Týnavský. Rozhodčí: Kaštánek - Šafránek, Žemlička. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:2 (Šimák, Neužil – Koktavý, Skála). Diváků: 180.

Lom: Chylík – Kloc (31. Kolací), Jelen, Vysušil, Kořenský (56. Císař), Trantýr – Balogh (72. Mařík), Šimák, Janů – Bosnyak, Neužil. Trenér Libor Zeman.

Třeboň: Skála – Lonsmín, Pučejdl, Hami, Koktavý – Doležal (70. Týnavský), Franěk (65. Schneider), Vávra (89. Cimerhanzl), Růžička (90. Michal) – Průcha (84. T. Tůma), Holzepl. Trenér Karel Kladenský.

Nejlepší hráči: Kolací, Trantýr - Průcha.

Nováček aktuálního ročníku krajského přeboru Lom poprvé našel přemožitele, v dohrávce 6. kola nestačil na táborské Svépomoci na Třeboň.

„Prohráli jsme a mrzí mě to. Soupeř hrál důrazně, v rychlosti a my jsme nehráli dobře hlavně v prvním poločase. Ztráceli jsme hodně balonů v rozehrávce a nedokázali jsme si pohlídat standardní situace,“ viděl příčiny premiérové porážky svého týmu trenér Lomu Libor Zeman.

První problém pro domácí přišel v 18. minutě, rohový kop propadl malým vápnem až k nehlídanému Koktavému, který zblízka neměl problém dostat Třeboň do vedení – 0:1. Situace jako přes kopírák, jen od protějšího praporku vyústila v 31. minutě v gólovou hlavičku Martina Průchy – 0:2.

Domácí kouč na danou situaci reagoval stažením obránce Kloce a posílením ofenzivy Kolacím, Lom se ale do konce duelu dokázal prosadit pouze z penalty, kterou v 64. minutě po faulu na svou osobu proměnil David Neužil – 1:2. „Jinak jsme tam gólové šance neměli. Spíš jsme hráli po vápno, jejich brankář nic vyloženě složitého řešit nemusel,“ dodal Zeman. Jeho mužstvu zasadil poslední ránu v 73. minutě střídající Vojtěch Týnavský a Třeboň tak veze ke Světu nečekané tři body.


SK Jankov - TJ Osek 3:2 (1:2)

Branky: 12. Bürger, 58. Dolejšek, 66. Kočer - 4. Hosnedl, 11. Říský. Rozhodčí: Klátil - Reisner, Koranda, Delegát: Brož. ŽK 1:2 (Bürger - Jan Hájek, Hoch). Diváci: 218.

Jankov: Pavelec - Jirkovský, Lošek, Popelka, Bürger - Fajtl, Kroneisl - Dolejšek, Sedlic (90. Hüttner), Šebelka - Kočer (72. Mužík). Trenér Petr Kadlec.

Osek: Kozlík - Lávička (46. Jan Hájek), Carda, Blatský, Benda - Brabec, Kroupa, Hoch, Říský, Hosnedl – Maroušek. Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Sedlic - Hosnedl.

Nedělní střetnutí Jankova s Osekem mělo favorita v domácím týmu, byť ten postrádal hned čtveřici hráčů (Maršán, Zajíc, Beránek, Honner). Exdivizionáři po dvou úvodních prohrách zvedli hlavy a bodovali ve třech po sobě jdoucích duelech. Osek je znám, že spoléhá především na domácí prostředí, což potvrzuje fakt, že letos venku ještě neskóroval. Jenže v gólově plodném utkání v Precis aréně ukázal, že střílet branky umí.

Už ve 4. minutě po akci na pravé straně a centru před branku zblízka napálil míč pod břevno Sebastian Hosnedl - 0:1. Poté se zastřeloval Hoch, ale v 11. minutě po chybě domácí obrany a gólu Jakuba Říského už Osek vedl 0:2.

Jankov snížil hned o minutu později po standardní situaci a hlavičce Vojtěcha Bürgera – 1:2. Domácí svého soupeře tlačili, šance Dolejška a Jirkovského však neproměnili, Šebelkova střela skončila na břevně, a tak v poločase překvapivě prohrávali.

Vyrovnání se urodilo v 58. minutě po Šebelkově centru a krkolomné střele Petra Dolejška, která přes Kozlíkovy rukavice propadla až za čáru - 2:2. Poté přišly další dvě velké šance domácích, ale gólem skončila až pěkná střela Daniela Kočera z 66. minuty, která znamenala tři body pro Jankov. Ten v závěrečných minutách čelil třem nebezpečným přímým kopům soupeře, avšak ustál to bez úhony a připsal si vydřené, nicméně zasloužené tři body.


O sobotních zápasech čtěte zde
KP: Krumlovští zvládli ve šlágru Hlubokou, Blatná a Čimelice se dočkaly prvních výher


Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Daniel Pekař (4), Michaela Mikešová (2)