Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Sedlčanech branka nepadla, Čížová nezvládla penaltovou loterii

 
neděle, 16. září 2018, 19:16

Nejočekávanější zápas 6. kola divize A mezi Sedlčany a Čížovou skončil po devadesáti minutách bez branek, v penaltovém rozstřelu byli nakonec úspěšnější domácí. Trenér Jihočechů Zdeněk Staroba bod na půdě silného protivníka bere, zároveň však ví, že jeho tým měl šance na to bodovat naplno.

Divizní šlágr mezi Sedlčany a Čížovou neměl po devadesáti minutách vítěze a nepřinesl žádnou branku, přestože hlavně hostující celek trenéra Staroby měl možná šest velmi dobrých možností.

„Dnes zachytal dobře jejich brankář Glogar. Měl tam čtyři tutové zákroky, chytil nám v rozstřelu tři penalty, takže on byl muž zápasu,“ vyzdvihl soupeřova gólmana Staroba, který byl po utkání s venkovním bodem spokojen. „Já jsem pokorný člověk, jsem rád, že se sejdeme v jedenácti lidech a tenhle bod beru. Penalty už jsou loterie.“

Čížová mohla odjíždět spokojenější, jen do 15. minuty měla tři ložené šance. V závěru zase Martin Jirouš trefil z trestného kopu tyč. Nutno dodat, že branková konstrukce zvonila i na druhé straně, ještě v první půli trefil sedlčanský Dominik Němec břevno.

Více než čtyři stovky diváků tak v základní hrací době branku neviděly a šlo se na pokutové kopy. Za Čížovou proměnili Fenyk, Lukeš, Jirouš, Janda a Pospíšil, neuspěli naopak Dvořák, Nečas a Kočí. V osmé sérii tak nakonec rozhodl o bonusovém bodu pro svůj tým domácí Kvěch.   

Čížová zůstává po šesti kolech na druhém místě tabulky, na lídra - pražskou Aritmu - ztrácí tři body.

TJ Tatran Sedlčany - TJ Sokol Čížová 0:0, penalty 6:5

Rozhodčí: Míč - Nedvěd, Kyncl. Delegát: Hnilička. ŽK: 3:2 (Vystyd, Brotánek, M. Dvořák - L. Dvořák, Lukeš). Diváků: 429.

Čížová: J. Novák – Fenyk, D. Novák (55. Kasík), Pospíšil, Lukeš – Kočí, Janda, Dvořák, Krasnyanyk (91. Nečas), O. Gregor – Jirouš. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: Glogar – celý tým.


Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle