Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Béčko Táborska zabralo. S Rakovníkem vydřelo první body

 
sobota, 15. září 2018, 14:58

Táborský nováček na šestý pokus konečně protrhl sérii porážek a získal první body. V sobotu dopoledne porazil na Soukeníku Rakovník. Vše podstatné se událo již v prvním dějství, ale rušné okamžiky před oběma brankami se odehrávaly až do závěrečného hvizdu rozhodčího.

Do jediného víkendového střetnutí divize A na jihu Čech (zbylé trio hraje venku) nastupovali Táborští pod zaskakujícím trenérem druholigového A-týmu Kamilem Tobiášem, neboť Jaroslav Polášek byl ve středu po pěti porážkách po sobě odvolán.

Domácí kapitán Jan Peterka v naší tipovačce správně sázel na výhru svého mužstva a dokonce uhádl i přesný výsledek 2:1. Výrazně k tomu pomohl jak výkonem, tak vstřeleným gólem. „Peterka na kraji zálohy, kde je jeho místo, a Hasil zahráli výborně. K nim se přidali všichni mladíci. Dali do toho srdíčko a rvali se o každý míč,“ chválil vedoucí mužstva Táborska Petr Kolář mladší ročníky v základní sestavě.

Jan Peterka skóroval již v 5. minutě, kdy po přihrávce ze strany uklízel míč do prázdné branky. Ještě předtím přežili domácí velkou možnost Rakovníka, brankář Novák vytáhl prvotřídní zákrok a střelu směřující do šibenice vyrazil. Dobrý vstup do zápasu pokazila domácím 15. minuta, kdy Martin Krupička využil nedorozumění obrany s brankářem a šikovným lobem vyrovnal.

Štěstí šli naproti

Pohlední střetnutí hrané v rychlém tempu se přelévalo z jedné strany na druhou. Na poslední změnu skóre došlo ve 28. minutě. Táborští měli výhodu rohového kopu, po nepřehledné skrumáži hlavičkoval zblízka Filip Radosta, jehož pokus zřejmě ještě tečoval jeden z rakovnických hráčů.

Po přestávce mohl přidat pojistku už po třech minutách Berešík, avšak hlavičkoval jen do náručí brankáře Hajcmana. Rakovník se tlačil dopředu, domácí na chvilku vypadli z tempa. Před Novákovou brankou bylo horko. Šance se ale rodily na obou stranách. „U nás mohli několikrát rozhodnout Hasil s Peterkou, na druhou stranu jsme měli štěstí, co hosté nedali,“ uvedl Kolář. 

Největší možnost si Rakovník vytvořil v nastaveném čase. V 92. minutě se vydal do hostující šestnáctky i gólman. Z následného rohu zazvonila za Novákem tyč. „V tu chvíli jsme měli velké štěstí a zhluboka jsme si oddechli,“ poznamenal Kolář. „V předchozích zápasech nám zase paní Štěstěna nepřála. Ale kluci šli vítězství naproti, takhle to má vypadat. Věříme, že se to bude jenom zlepšovat,“ doufal Petr Kolář, který v neděli zaskočí ve stejné roli za svého nástupce u A-týmu na stadionu Zbrojovky Brno. „Těžký zápas. Snad něco přivezeme,“ dodal.

FC MAS Táborsko B – SK Rakovník 2:1 (2:1)

Góly: 5. Peterka, 28. Radosta – 15. Krupička. Rozhodčí: Košan - Hodek, Štuk. Delegát: Kabyl. ŽK: 0:2 (Tvrz, Borkovec). Diváků: 90.

Táborsko B: Novák - Větrovský, Hasil, Laszák, Mikuláštík - Kopřiva (68. Bryanta) - Vozihnoj (90. Jírava), Radosta, Berešík, Peterka - Kubec (80. Postřihač). Trenér Kamil Tobiáš.

Nejlepší hráči: Hasil, Peterka, Větrovský, Mikuláštík, Radosta, Laszák.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař