Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová pokračuje v podzimním sběru. Remizovala v Rakovníku

 
neděle, 2. září 2018, 21:00

Po nulovém zisku jihočeské trojice ukončila Čížová divizní víkend nedělním zápasem v Rakovníku. V poslepované sestavě získala bod, s trochou štěstí mohla odvést i tři. „Vedeme si nad očekávání. Soutěž jsme dobře odstartovali,“ těší kouče Zdeňka Starobu.

Jihočeši se v Rakovníku opět přestavili v dobrém světle, ale stále je trápí nedostatek hráčů. Trenér Staroba musel několik fotbalistů přesunout na nezvyklý post obránců. Až na Davida Nováka nastoupila zadní řada v novém složení.

na beky, ale poprali se s tím statečně. Čížová inkasovala jako první z penalty za faul debutujícího gólmana Jaroslava Nováka, kterou už v 6. minutě proměnil Sklenka – 1:0.

Ani tenhle nepříznivý začátek střetnutí jim nevzal chuť do hry. Zkušení bojovníci stále veleli k útoku a po deseti minutách bylo srovnáno. Po levé straně výborně pronikl Krasnyanyk, odcentroval na první tyč přesně na Martina Jirouše, jenž bezpečně hlavičkoval zblízka do sítě a vyrovnal skóre – 1:1. Už předtím mohl skórovat, ale jeho pokus zastavila tyč Zachovy branky.

Druhý poločas už patřil aktivnějším bojovníkům trenéra Zdeňka Staroby, daleko častěji byli před Zachovou brankou. Jenže jim nebylo přáno. Novák tentokrát trefil břevno, další veliké šance měl například Jirouš, ale jak řečeno, nebylo Jihočechům přáno. Konečné slovo měl v 90. minutě Janda, jenže mu chyběl dostatečný klid a z malého vápna přestřeli branku.

A šlo se na penalty. Hned ta první čížovského D. Nováka jenom lízla břevno, a i když další střelci už byli bezchybní, ztrátu už nedohnali. Pátý pokutový kop už ani nezahrávali. Rakovník tak vyhrál na penalty 5:3.

Zdeněk Staroba, trenér Čížové:Nakonec ten bod asi beru, i když domácí jsou asi radši, že urvali ty bodíky dva. Ale pro nás to důležitý zisk zvenku. Je to o to cennější, jak pokaždé musíme lepit sestavu. Nebyl Pospíšil a Rozhoň, teď se zranil Fenyk. Snad se někdo dá dohromady. Do pole byl na lavičce Satrapa a v brance ho dobře nahradil Novák. Dobře se ukazují Gregorové, uvidíme dál. Každopádně v tabulce pravdy máme plus šest bodů, cože je skoro nad očekávání. Soutěž jsme rozehráli dobře. Přitom hrajeme dobrý fotbal, a to mě těší.“

SK Rakovník – TJ Sokol Čížová 1:1 (1:1), penalty 5:3

Branky: 6. Sklenka – 17. Jirouš. Rozhodčí: Nehasil - Hányš, Jati. Delegát: Tereba. ŽK: 2:0 (Besta, Sklenka).  Diváků: 140.

Čížová: J. Novák – Kočí, Fenyk (68. Kasík), D. Novák, Polodna – Dvořák, Janda, Krasnyanyk (90. Nečas), O. Gregor, Lukeš – Jirouš. Trenér Zdeněk Staroba.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama