Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborská rezerva opět ztratila, Soběslav podlehla Přešticím

 
sobota, 1. září 2018, 13:07

Fotbalová divize A pokračovala v sobotu dopoledne třemi zápasy 4. kola. Ve dvou se představila jihočeská mužstva. Béčko Táborska propáslo šanci opustit chvost tabulky porážkou na Soukeníku s předposlední Viktorií Mariánské Lázně a stále čeká na první body. Soběslav okusila poprvé hořkost porážky v řádné hrací době v Přešticích, kde za stálého deště prohrála dvěma góly po přestávce 0:2.

TJ Přeštice – FK Spartak Soběslav 2:0 (0:0)

Branky: 63. Skála, 78. Strejček. Rozhodčí: Vnuk - Matoušek, Radina. Delegát: Peteřík. ŽK: 2:1 Kulhánek, Zdeněk – Dvořák). Diváků: 116.

Soběslav: Kuník – Maršík, Suchan, Hromada, Chotovinský – Žalda, Podráský (69. Dvořák), Bouchal, Nohava (81. T. Mazouch), Vaněk – Kutner. Trenér Radek Hajič.

Nejlepší hráči: Hromada, Maršík.

Soběslav po třech vydařených zápasech a zisku 7 bodů cestovala na horkou půdu Přeštic, kde na jaře prohrála 1:3. Porážku o dvě branky si při vší škodě zopakovala. Směrem dopředu to tentokrát ze strany spartakovců nebylo ono, branku domácího Růžičky prakticky neohrozili.

Po seznamovací čtvrthodince přišel první vážnější moment ve 20. minutě. Nohava poslal téměř z půlky hřiště milimetrovou uličkou do úniku Vaňka, který po střetu s domácím gólmanem ve velkém čtverci skončil na zemi. Jenže místo penalty a vyloučení ukázal na jihu Čech nechvalně známý rozhodčí Vnuk (skvělé vzpomínky na něj mají v Roudném…) odkop od branky.

Postupem času získali domácí mírnější převahu, z níž rezultovaly dvě obrovské příležitosti. Ve 28. minutě zachraňoval průnik domácích po křídle a přihrávku před branku na poslední chvíli skluzem Hromada. Šest minut nato po téměř totožné akci stačila Soběslavi pokus domácího hráče zblokovat na roh.

Soběslav hrála s otevřeným hledím. Rychle přecházela do útoku, ale šance si nevytvářela. „Naše snaha, bohužel, končila před šestnáctkou,“ zdůraznil vedoucí soběslavského mužstva Michal Lemberka. To domácí byli úspěšnější. Po jednom z křídelních úniků po hodině hry následovala zpětná přihrávka do šestnáctky na nabíhajícího Skálu a ten levačkou z první otevřel skóre. Hosté reagovali na inkasovaný gól nasazením druhého útočníka, ale za deset minut přidaly Přeštice pojistku Strejčkem, jenž navíc ještě nastřelil tyč.

FC MAS Táborsko B – FC Viktoria Mariánské Lázně 0:1 (0:1)

Branka: 39. Pěček. Rozhodčí: Langmajer - Szikszay, Štuk. Delegát: Havránek. ŽK: 3:2 (Berešík, Radosta, Peterka – Drahorád, Štěpán). Diváků: 50.

Táborsko B: Novák – Větrovský, Březina, Laszák, Mikuláštík – Berešík, Peterka – Postřihač (64. Mischnik), Radosta, Vozihnoj – Bryanta-Kwamina (46. Bouchal). Trenér Jaroslav Polášek.

Nejlepší hráči: Březina.


Domácím zapůjčilo áčko ze širšího kádru Bereštíka, Březinu a Vozihnoje. Víc jich k dispozici nebylo vzhledem k tomu, že Táborsko v týdnu odehrálo i pohárový zápas v Domažlicích.

Zápas začal oboustranně velice opatrně bez větších příležitostí veškerých aktérů. Hosté sice byli nebezpečnější, ale domácí je dlouho drželi na uzdě. Bohužel v jenom momentu se jim to vymklo z kontroly. Po jedné z akcí bránili Jihočeši nedůsledně Pěčka, který své volnosti ke škodě domácích dokonale využil.

Po přestávce sice nastoupil na hřiště úplně jiný tým Táborska, svěřenci trenéra Jaroslava Poláška výrazně ožili a vytvořili si přehršel šancí. Leč ani jedna z nich nebyla využita. A to měl například snad čtyři obrovské příležitosti Peterka, svoje mohl říci i Vozihnoj.

Béčko Táborska tedy stále čeká na svého typického útočníka, který by se dokázal do šancí nejenom dostávat, ale zároveň je i proměňovat. „Pravdou je, že v prvním poločase byly Mariánky nebezpečnějším týmem, ale žádné veliké šance si nevytvořily, bohužel ani my. Po přestávce se to změnilo. Konečně jsme začali hrát líp, zamáčkli jsme soupeře a měli jsme spousty šancí. Jenže naší starou bolestí je jejich proměnění. To nás provází pořád. Až se to zlepší, začnou růst i body. Herně to nebylo špatné, bohužel bodově ano. A to se počítá,“ uvedl Petr Kolář, vedoucí mužstva Táborska.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Daniel Pekař