Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo přeťalo ústeckou sérii a jde do čela!

 
neděle, 26. srpna 2018, 19:31

Šestnáct zápasů trvala ústecká vítězná série. Ale každá série jednou končí a právě Dynamo se stalo tím, kdo Armu dokázal porazit! Jihočeši ve velice kvalitním utkání zvítězili 2:0, když se ve 30. minutě trefil Ledecký a v 71. minutě Kladrubský.

V základní jedenáctce Jihočechů nechyběl od začátku Peter Grajciar, čerstvá posila Dynama. K zápasu byl připraven i lehce zraněný Wermke. Hosté se museli obejít bez stopera Braka, jinak neměli mnoho důvodů ke změnám. Českobudějovičtí fotbalisté nastoupili poprvé v černobílých dresech a v samotném úvodu se museli bránit. Arma začala aktivně, ale brzy se ukázali i domácí. Čerstvá akvizice Grajciar se položil do těžkého voleje a Lindr míč vyškrábl na roh. Další minuty patřily hostům, kteří potvrzovali, že na čele tabulky nejsou náhodou.

V pětadvacáté minutě Dynamo podržel brankář Křížek, který v brejku sebral Procházkovi skokem pod nohy velkou šanci. Obraz hry se změnil ve 30. minutě. To Dynamo vymyslelo rychlou akci a po centru Helešice z levé strany se dostal k hlavičce David Ledecký a přetavil ji ve vedoucí gól svého týmu. Jihočeši ožili a do konce poločasu kontrolovali hru. Aktivní Ledecký měl navíc další střelecké pokusy, ale branku vždy přestřelil. Jihočechy tak hřál o poločasové přestávce těsný náskok.

Do druhého dějství vstoupili aktivněji svěřenci Davida Horejše. Po přímém kopu Mršiče se natahoval Novák, ale nedosáhl. Pak ze střední vzdálenosti vypálil Javorek a jeho skrytou ránu vytěsnil Lindr reflexivně. Záhy po Mršičově centru hlavičkoval na malém vápně Wermke, ale místo druhého gólu trefil jen bránícího hráče. Z úvodního tlaku černobílí nevytěžili druhý gól, a tak se opět do útoku vrhli Severočeši. Hodně nebezpečný byl šikovný Richter, ale do velkých možností Dynamo nepouštělo.

Naopak v 70. minutě po ústecké chybě šli domácí tři na jednoho, Wermke ale situaci pokazil, nepřipravil Ledeckému snadný gól a sám vystřelil. Lindr míč vyrazil na roh. Z něho však už udeřilo. Odražený míč si zpracoval Jiří Kladrubský a levačkou prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Jihočeši nepolevili a mohli přidat třetí branku, Mršič však jen orazítkoval břevno. Arma nesložila zbraně a Matějka mohl snížit, jenže zblízka hlavičkoval pouze do míst, kde stál Křížek. Brankář černobílých si poradil i se šancí Jindráčka. Dynamo už si tak pohlídalo cenné vítězství 2:0, díky kterému se dostalo do čela F:NL.

Ohlasy trenérů

David Horejš (trenér Dynama): „Čekal nás těžký soupeř a jsme moc rádi, že jsme utkání zvládli. Dostali jsme se do vedení a jsem spokojen hlavně s druhým poločasem, kdy jsme byli aktivní. Za stavu 2:0 nás podržel Zdeněk Křížek. Utkání jsme si pak pohlídali. Divákům se utkání muselo líbit a chtěl bych jim poděkovat za to, že přišli a fandili. Do reprezentační přestávky nás čekají ještě zápasy v poháru s Litoměřickem a v lize v Pardubicích, které chceme zvládnout.“

Aleš Křeček (trenér Ústí nad Labem): „Jeli jsme do Budějovic s velkou pokorou, ale zároveň jsme chtěli uhrát dobrý výsledek. V první půli jsme hráli aktivně, ale nepovedlo se nám skórovat. I ve druhém poločase jsme hráli velice slušně, i proto jsem hráčům po zápase za výkon poděkoval. Bohužel nám zápas nevyšel výsledkově. Ale gratuluji soupeři k vítězství. Pro diváky to byl velice pohledný zápas, na druholigové poměry velice kvalitní utkání. Budeme v aktivní hře pokračovat i v dalších zápasech.“

SK Dynamo Č. Budějovice – FK Ústí nad Labem 2:0 (1:0)

Branky: 30. Ledecký, 71. Kladrubský. Rozhodčí: Hrubeš - Vodrážka, Hock. ŽK: 1:0 (Havelka). Diváci: 1985.

SK Dynamo: Křížek – Kladrubský, P. Novák, L. Havel, Helešic – Javorek, Havelka – Wermke (82. Pouček), Grajciar (64. Gebert), Mršić (87. Táborský) – Ledecký.

Ústí: Lindr – Strada, J. Peterka, Pimpara, Leibl – M. Bílek (78. Matějka) – Krátký (78. R. Dvořák), D. Richter, Miskovič, D. Procházka (72. Šup) – Jindráček.

Napsal(a) Pavel Kortus ml./SK Dynamo ČB | Foto Jan Škrle