Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Č. Krumlov zvítězil do třetice v Olešníku, Milevsko remizovalo s Lomem

 
neděle, 26. srpna 2018, 19:35

Bez ztráty kytičky zůstává po třetím odehraném kole krajského přeboru pouze Č. Krumlov. Loňský účastník divize vyhrál třígólovým rozdílem souboj o čelo v Olešníku a vyhoupl se na první příčku. V dalších nedělních zápasech se Milevsko rozešlo smírně s nováčkem z Lomu, který zachraňoval bod proměněnou penaltou, Katovice si dojely pro první body do Čimelic a Osek zásluhou skvělého nástupu do druhé půle zdolal v derby druhého nováčka Blatnou.

NEDĚLNÍ VÝSLEDKY 3. KOLA KP


FC ZVVZ Milevsko – TJ Sokol Lom 2:2 (0:1)

Branky: 56. Barda, 63. Sedlák - 40. Bosnyak, 83. Neužil (pen.). Rozhodčí: Vican - Lovětínský, Kotalík. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:5 (Smetana, Barda – Jelen, Kloc, Janů, Neužil, Kořenský). Diváků: 150.

Milevsko: Dvořák – Kosobud, Petr, Vakoč (26. Hejl), Málek – Sedlák, Barda (88. Kálal), Marvan, P. Novotný – Smetana, Paták (85. M. Novotný). Trenér Miroslav Strnad.

Lom: Chylík – Kloc, Jelen, Vysušil, Kořenský (77. Kolací) – Balogh – Mařík (88. Vesecký), Šimák (70. V. Císař), Janů – Bosnyak (90. Voneš), Neužil. Trenér Libor Zeman.

Nejlepší hráči: Barda, Sedlák – Bosnyak.

Milevsko bylo samozřejmě doma favoritem, ale rozjetý Lom to tak nebral. Od začátku se věnoval své hře, která slavila úspěch už předtím. A vyplatilo se. Svoji perfektní práci s míčem předvedl pět minut před koncem poločasu Jaroslav Bosnyak. Pohrál si s bekem a střelou ze strany ukončil neprůstřelnost Pavla Dvořáka a připsal si již čtvrtý „podzimní“ gól – 0:1.

Po pauze se situace trochu změnila. Milevsko si uvědomilo, že hraje doma, a jeho výsledky ho zavazují k lepším výkonům. To se odrazilo nejenom na hře, ale i na stavu skóre. Domácí rázem ožili a pocítil to i ukazatel skóre. Nejprve zaznamenali vyrovnání po nejhezčí akci zápasu. Rychlý protiútok do otevřené obrany zakončil Jakub Barda, který dostal přihrávku ještě na vlastní polovině, povedenou ranou k tyči – 1:1. Také pro milevského záložníka to byla již čtvrtá letošní trefa. A to nebylo ze strany vzduchotechniků vše. Dokázali situaci otočit zásluhou Lukáše Sedláka, který zachytil odražený míč po centru na hranici vápna a mířil do stejných míst – 2:1.

Jenže Lom nesložil ani otočený stav zápasu. Na to má dost zkušené plejery. Neúnavně se tlačil dopředu a odměny se dočkal sedm minut před koncem, kdy Janů poslal trestný kop do ohně, domácí zahráli rukou, sudí po chvilce čekání ukázal na bílý bod a David Neužil poslal penaltu přesně k levé tyči – 2:2.

Domácí přišli o vítězství v samém závěru. „V prvním poločase jsme byli těžkopádní, soupeř byl rychlejší. Po pauze jsme hráli líp a zápas jsme otočili. Zlepšili jsme pohyb a bylo znát. Musím přiznat, že tým Lomu prokázal svoji zkušenost a fotbalovou. Nakonec byla remíza asi spravedlivá,“ zhodnotil milevský kouč Miroslav Strnad. Trenér Lomu Libor Zeman k dalšímu bodovému zisku nováčka poznamenal: „Domácí hrozili brejky, ale my jsme hráli to, co jsem hráčům řekl. Po přestávce jsme bohužel moc otevřeli hru. Inkasovali jsme dvakrát po téměř shodných situacích. Nakonec jsme aspoň srovnali na celkem spravedlivou remízu.“


SK SIKO Čimelice – SK Otava Katovice 1:2 (0:2)

Branky: 90. Hegenbart - 20. Miklas, 42. Uher. Rozhodčí: Sebera - Reisner, Přibyl. Delegát: Řezáč. ŽK: 2:1 (Listopad, Nekl – Hajdušek). Diváků: 150.

Čimelice: Přibyl – Zelenka (86. Froněk), Listopad, J. Viták, Rambous – Varhan (75. Nosek), Nekl, Pávec (63. Káš), Řežábek – M. Viták, Hegenbart. Trenér Pavel Schorník.

Katovice: Švehla – Hromíř, Hajdušek, Janoch, Horejš – Miklas, Tušer, Chylík (68. Cibulka), Repa (89. Michálek) – Požárek (76. Schánělec), Uher (86. Koutský). Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: Listopad, Nekl – Repa, Uher, Švehla.

Katovice po dvou předchozích smolných porážkách mířily na čimelickou půdu už jako jediné bez bodu. Trenér Malý už měl po ruce kompletní kádr, který měl jediné přání. Urvat v Čimelicích všechny body, i když se mu tu v minulých zápasech ne zrovna dařilo.

Kouč domácího SIKA Pavel Schorník měl úplně opačné starosti. Na marodce má pět hráčů, takže některé svěřence točí sestavou jako na kolotoči. „Bohužel máme mimo hru celou obranu a se současnou situací jsme tak trochu počítali. Snad se nám marodi uzdraví co nejdříve,“ poznamenal Josef Ťupa, vedoucí čimelického mužstva, které se po dnešní porážce propadlo na chvost tabulky.

Po vyrovnané zahřívací čtvrthodince otevřel skóre hostující Jakub Miklas. Dostal míč před šestnáctkou a pravačkou přes obránce zamířil přesně do Přibylovy branky – 0:1. Domácí mohli odpovědět za deset minut po trestném kopu, který brankář Švehla vyrazil, ale dorážka Varhana skončila opět na katovickém strážci svatyně. Důležitý krok v cestě za vítězstvím učinily Katovice krátce před poločasem. Chylík vyslal do křídla Repu, jehož příhru před branku poslal Vladimír Uher z první k bližší tyči – 0:2.

Po přestávce mohl zblízka hlavičkující Uher definitivně pojistit vedení, ale míč v brance neskončil. Domácí začali postupem času přebírat iniciativu a snažili se o kontaktní gól. Nejblíže k němu měl po rohu M. Viták, ale neprotlačil míč do sítě. Neudeřilo ani po trestňáku Listopada. Když na časomíře naskočila přesně 90. minuta, domácí se dočkali. Po Neklově přihrávce dorážel Václav Hegenbart – 1:2 Jenže to už bylo příliš pozdě. „Nebylo nám přáno,“ dodal Ťupa.


TJ Osek – TJ Blatná 3:1 (1:0)

Branky: 4. Blatský, 54. Hosnedl, 56. Říský - 80. Motyka (pen.). Rozhodčí: Mach - Krčín, Koranda. Delegát: Eibl. ŽK: 4:4 (Kozlík, Kuneš, Říský, Blatský – Petrášek, Nový, Jícha, Mikeš). Diváků: 320.

Osek: Kozlík – Kuneš, Krejčí, Carda, Benda – Brabec, Hoch, Kroupa, Hosnedl (69. Lávička) – Blatský (87. Hřebíček), Říský (90. Ježek). Trenér Jaroslav Voříšek. 

Blatná: Chlanda – Sýkora (66. Peleška), Petrášek, Šejvar, Jícha – Motyka, Mikeš, Šilhavý (60. Machovský), Křivanec – Nový, Mišiak (56. Čadek). Trenér Michal Brabec.

Nejlepší hráči: celý tým – Petrášek.

Osek po propadáku v Dražicích postavil do sestavy dvě letní posily. Do branky Jakuba Kozlíka, jehož si můžete pamatovat z účinkování v Sedlici, a Libora Blatského z Katovic. Také blatenský nováček udělal korektury v základní jedenáctce, do níž se po trestu vrátil brankář Jaroslav Chlanda, a „dovolenkář“ Ondřej Křivanec.

Pikantní nádech mělo derby především pro oseckého kormidelníka Jaroslava Voříška. V Blatné bydlí, hrál tam a trénoval. Dokonce byl i u její poslední účasti v přeboru coby hrající kouč. „Nějaké špičkování v týdnu samozřejmě proběhlo, všechny funkcionáře z Blatné znám,“ uvedl Voříšek. Derby bylo vyhecované, ale nevybočilo z normálu.

Domácí posadila na koně brzká trefa po hlavičce debutujícího Libora Blatského již ve 4. minutě. „Rychlý gól nás uklidnil a po dvou brankách na začátku druhého poločasu jsme si zasloužené vítězství pohlídali. Škoda neproměněné penalty, závěr mohl být klidnější,“ ohlížel se za derby Voříšek, jehož týmu vyšel výborně i vstup do druhé poloviny. Po Říského přihrávce uklízel míč zblízka do branky Sebastian Hosnedl.  Otřesení hosté inkasovali za dvě minuty znovu. Brankář Chlanda neudržel v koši Blatského nákop z trestného kopu a Jakub Říský měl snadnou úlohu. A mohlo být ještě hůře. V 65. minutě Sýkora sestřelil ve vápně Hosnedla, ale Říský zahrál penaltu mizerně a Chlanda ji přečetl. „Situaci podcenil, kopl to ledabyle,“ podotkl Voříšek.

Blatná ani za jasného stavu nic nezabalila a sympaticky bojovala až do konce. Deset minut před závěrem byla odměněna premiérovým gólem v sezoně. Po faulu na Mikeše proměnil pokutový kop Lukáš Motyka. „Nehráli jsme dobře! Hned ve 4. minutě jsme si nechali dát hloupý gól a i když jsme pak byli herně lepší, směrem dopředu jsme nebyli nebezpeční. Na tom budeme pracovat, derby hodíme za hlavu a pojedeme dál. V soutěži se stále rozkoukáváme, ale už musíme někde udělat body,“ řekl k derby Michal Brabec, trenér Blatné.


FK Olešník – FK Slavoj Č. Krumlov 0:3 (0:2) 

Branky: 23. Tauber, 29. Tůma, 76. Sláma. Rozhodčí: Klátil - Hoch, Dunovský. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:1 (Nýdl, Grobár – Sláma). Diváků: 350.

Olešník: Jirkal – Vařák (58. Dudek), Kalášek, Nygmet, Nýdl – Dráb (70. Kouba), Brom (70. Heller), Grobár, Šíma (87. Fořter) – Lafata, Štos. Trenér Roman Chlumecký.

Č. Krumlov: Trnka – Beránek, Dudák, Švec, Malý – Sláma (78. Smolen), Tůma (66. Persán), Novák, Strapek – Fischer (89. Filip), Tauber (90. Svoboda). Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: Grobár, Lafata - celý tým, Trnka, Dudák, Novák.

Olešník padl po důstojném boji s velice kvalitním soupeřem. První šanci sice měli domácí, ale gólman Trnka střelu z malého vápna reflexivně zneškodnil krumlovský gólman Trnka. Střelcům Krumlova se dařilo mnohem víc. Svoje šance dokázali proměnit. Jako první se prosadil Tomáš Tauber, který ukončil své střelecké trápení – 0:1. Velkou zásluhu na tom měl přihrávající Sláma, jenž po Novákově centru vyhrál souboj s nedůraznými stopery.

Za šest minut se slavojáci radovali znovu. Opět našli cestičku středem domácí obrany, kterou prošel Dominik Tůma, jeho první střelu ze strany sice navrátilec do olešnické branky Jirkal vyrazil, ale na následnou dorážku už nestačil – 0:2. Do přestávky se už skóre nezměnilo, Trnka opět skvěle zachytal a podruhé po sobě si vysloužil čisté konto.

Po obrátce se hosté více soustředili na obranu, i když ta jim výborně fungovala už v prvním poločasu. Musela čelit jiné taktice Olešníku, který přesedlal na tři forvardy (na hřiště přišel Dudek) a snažil se přejmout iniciativu. Domácí zatlačili zelenobílé na jejich polovinu, ale  na zorganizovanou defenzivu soupeře nic nevymysleli. Lekci dostali v 76. minutě. Střídající Persán vyslal do vápna Jana Slámu, ten oklamal Kaláška a křížnou střelou završil na 0:3. Zároveň tím naplnil svou normu, co zápas, to gól.

Olešník poprvé pocítil hořkost porážky. „Byl to vyrovnaný zápas, ve kterém asi rozhodovalo, kdo dá první gól. My jsme měli jako první velikou šanci, ale střelu z malého vápna zázračně vychytal gólman. Soupeř naopak svoje příležitosti dokázali dát,“ shrnul domácí kouč Roman Chlumecký, co rozhodlo. Krumlov uspěl i ve třetím utkání. „Byl jsem hodně spokojený s prvním poločasem. Domácí si sice vytvořili asi dvě šance, ale Trnka zázračně zasáhl. I tak podala defenziva dobrý výkon. My jsme hráli to, co jsme si předsevzali. Po přestávce jsme situaci kontrolovali, nepustili jsme domácí k ničemu zásadnímu. Vyhráli jsme zaslouženě,“ sdělil krumlovský trenér Václav Domin Jihočeskému fotbalu.


Psali jsme v sobotu

KP: Smírné derby v Roudném, Dražice rozhodly v závěru


Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha