Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Mistr ani na třetí pokus nevyhrál. Protivín – Želeč 0:0

 
sobota, 25. srpna 2018, 13:16

V posledních třech soubojích na protivínském trávníku mezi domácím FK a Sokolem Želeč padalo jen minimum gólů. Předloni tu Želeč vyhrála 1:0, vloni zase Protivín 1:0 a do třetice se oba celky rozešli v sobotním dopoledni bez branek. Domácí mohli opět využít služeb Ondřeje Prášila, do želečské sestavy se vrátil jeho jmenovec Kosobud. A s ním loňský přeborník jen málokdy prohrává.

Želeč se z mistrovských oslav pořádně neprobrala ani v prvním poločase na půdě Protivína. Nezáživný fotbal plný přerušení se hrál víceméně od vápna k vápnu a alespoň trochu zajímavých momentů byste spočítali na prstech jedné ruky.

První větší vzruch přinesla až 25. minuta, Protivín centroval zprava do vápna, kde míč nešťastně zasáhl obránce Želče Kosobud, naštěstí pro gólmana Blažka ale teč vlastního zadáka stihl na brankové čáře zkrotit. S povedenou střelou se v 42. minutě vytasil domácí Bečvář, nedal jí sice příliš razance, ale neposedný balón před brankářem Blažkem skočil a ztížil mu zákrok.

Jedinou šanci si mužstvo trenéra Lukáče schovalo na poslední minutu úvodního dějství, hlavička jednoho z Želečských se chvíli válela u brankové čáry, zmateného domácího gólmana Hanuse zastoupili obránci a nebezpečnou situaci zachránili odkopem do autu.

Druhá půle jen potvrdila, že na sebe narazily celky, které na startu sezóny nepotkala kdovíjaká forma. Dostat se kombinací do vápna byl pro obě mužstva nadlidský úkol. Větší práci měl možná domácí brankář Hanus, který musel být ve střehu při rohových kopech, které Želeč kroutila do brány. Na druhé straně se Blažek zapotil po trestném kopu Prášila a následné dorážce. Jinak větší šanci, aby divák pohledal.

Po minutě na hřišti mohl v samotném závěru skórovat střídající Filip Froněk, ale po ideální přízemní přihrávce točil míč pravačkou poměrně daleko mimo bránu. Dnes si jednoduše nezasloužil gól ani jeden ze soupeřů, remíza 0:0 tak odpovídá dění na hřišti.

FK Protivín – TJ Sokol Želeč 0:0

Rozhodčí: Kroutl – Peterka, Macko. Delegát: Brož. ŽK: 1:2 (König – Švec, Brůžek). Diváků: 150.

Protivín: Hanus – König, Moravec, R. Vojta, Růžička – Bečvář, Dan, Prášil, Zb. Vorel – J. Vorel, Barbotkin. Trenér Juraj Kobetič.

Želeč: Blažek – Škrábek, Kosobud (66. Šindelář), Pavličko – Holub, Šváb, Švec, Fiala, Rabiňák – Brůžek, Sokolt (88. Froněk). Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: Hanus, Moravec, R. Vojta – Šváb, Holub.

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle