Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Střídající hráči znovu zaúřadovali, Dynamo je i nadále stoprocentní!

 
neděle, 12. srpna 2018, 19:40

Rozuzlení přišlo znovu až ve druhém poločase a opět to byli střídající hráči, kteří zlomili celé utkání na stranu Dynama. Ve čtvrtém kole Jihočeši vyhráli nad Prostějovem 3:1, když se v prvním poločase trefil David Ledecký a ve druhém poločase rozhodli střídající Roman Wermke a Ivo Táborský. Další kolo hraje Dynamo v pátek v Brně 18:30.

Do zápasu s Prostějovem udělal trenér David Horejš oproti poslednímu utkání jednu vynucenou změnu. Roberta Kovaľa nahradil mladíček Martin Šplíchal, který zaujal jeho pozici na pravém křídle. Prostějov do Budějovic dorazilo bez dvou stěžejních hráčů. Kvůli zranění nepřijel zkušený útočník Kroupa, po nedávném přestupu z Brna se nepředstavil ani exreprezentační záložník Jan Polák. Už v první minutě zvedali domácí příznivci ruce nad hlavu. Mršič krásně odcentroval do vápna, kde našel Ledeckého. Naneštěstí pro domácí urostlý útočník ve velké příležitosti selhal.

I Prostějov dokázal zahrozit a o pár minut později měl Křížek plné ruce práce po střele Hapala. Vedení se Dynamo dočkalo ve 14. minutě. Skákavou střelu Kladrubského dorazil do branky David Ledecký - 1:0. Po vstřelené brance Dynamo přestalo být tak aktivní a Prostějovští toho využili. Prostor před vápnem dostal David Píchal, několikrát naznačil střelu a počkal si na vhodný moment – 1:1. Vedení mohl černobílým vrátit Jiří Kladrubský. Javorek byl ve vápně faulován, jenže kapitán domácích Kladrubský penaltu neproměnil.

Ve druhém poločase tlačilo Dynamo ze všech sil. Oživení přinesl Roman Wermke, jenž nahradil Šplíchala. Deset minut po zahájení druhé půle měl velkou šanci Ledecký, ovšem druhou branku v zápase nepřidal. Netrefil se ani po přímém kopu, kdy míč lízl a střela skončila těsně vedle. Trefit se mohl Petr Javorek, když dostal míč proti noze, jenže zamířil vysoko nad břevno.

I proti Prostějovu bylo klíčové střídání, které David Horejš provedl. Ivo Táborský hru oživil, ale rozhodující branku nepřinesl. Tu obstaral Roman Wermke. Matej Mršič ukázal své přednosti, našel před brankou Wermkeho, který neměl těžkou pozici – 2:1. Efekt Iva Táborského však nevymizel ani ve čtvrtém kole. Do vápna přišel centr z pravé strany a nejlepší střelec týmu se trefil nádhernou patičkou – 3:1.

Ohlasy trenérů

David Horejš (trenér Dynama): „Věděli jsme, že nás čeká úplně jiný Prostějov než ten, co hrál druhou ligu před dvěma lety. Do zápasu jsme dobře vstoupili, brzy jsme vstřelili branku, ale pak soupeř dokázal vyrovnat po pěkné akci. Mohli jsme na konci prvního poločasu vstřelit druhý gól z penalty, ale nepovedlo se. Ve druhém poločase jsme byli trpěliví, útočili do zformované obrany a nakonec jsme vstřelili dvě branky. Pomohli nám střídající hráči. Tři body bereme zaslouženě a jsme za ně moc rádi.“

Oldřich Machala (trenér Prostějova): „Jeli jsme do Budějovic s tím, že je to jeden z favoritů soutěže, což domácí potvrdili. Ale soupeře jsme potrápili. Za stavu 1:1 jsme přežili penaltu, pak jsme odolali i tlaku Dynama. Gól jsme inkasovali po vlastní chybě, což nás mrzí. Nepodrželi jsme nahoře balon, pak se nám míče furt vracely k obráncům. Ale máme pět bodů, jsme pokorní, jedeme dál. Budějovice byly lepší, měly víc šancí, vyhrály zaslouženě.“

SK Dynamo Č. Budějovice – 1.SK Prostějov 3:1 (1:1)

Branky: 14. Ledecký, 76. Wermke, 84. Táborský – 22. Píchal. Rozhodčí: Váňa - Černý, Kožár. ŽK: 2:1 (Wermke, Táborský – Hapal). Diváci: 1721

SK Dynamo: Křížek – Kladrubský, L. Havel, P. Novák, Helešic – Havelka, Gebert (62. Táborský) – Šplíchal (55. Wermke), Javorek, Mršić – Ledecký (86. Ad. Čermák).

Prostějov: Bréda – Biolek, Janíček, Schuster, Machynek – Sus – Píchal, Fládr (80. Langer), Žikol, Hapal – M. Kovařík (85. Šteigl).

Napsal(a) Filip Kortus/SK Dynamo ČB | Foto Jan Škrle