Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo obměnilo kádr a myslí na baráž o postup

 
středa, 18. července 2018, 10:22

Pouze čtyři dny zbývají do začátku nové sezony FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, ve které budou fotbalisté SK Dynamo České Budějovice bojovat o čelní pozice. Vedení zajímá přímý postup i baráž. Klub má ještě doplnit útočník David Ledecký, který přichází z Polska.

„Řekli jsme to i hráčům. Chceme hrát nahoře, ale konkrétní místo neřeknu. Chceme, aby hráči na hřišti válčili. Když nás někdo předčí, tak to vezmeme, ale na hřišti musíme nechat 100 procent. Nemáme za cíl konkrétní místo, ale rádi bychom hráli o postup,“ řekl jasně generální manažer klubu Martin Vozábal během předsezonní tiskové konference.

V klubu panuje po povedené letní přípravě a obměně kádru spokojenost. Trenér David Horejš si na tiskovce pochvaloval nejen přístup hráčů k tréninkům i zápasům, ale i obměnu týmu. „Zdravá konkurence v kádru je. Trošku mě mrzí nějaká zranění, ale to k tomu patří. Máme na čem stavět, ale až soutěž ukáže, jestli můžeme hrát o nejvyšší příčky,“ řekl Horejš, který má k ruce nového asistenta Jiřího Kohouta a trenéra brankářů Petra Pižanowského.                     

Kádr opustilo ofenzivní duo Jakub Pešek a Elvis Mashike, kteří shodně zamířili do prvoligového Liberce. Odešel i Filip Hašek, který také obstaral několik branek. I proto vedení stále jedná a finalizuje příchod útočníka Davida Ledeckého, který je odchovancem Sparty Praha a po Jablonci se Znojmem hrál poslední dva roky v polském Górnik Zabrze.

Ze stálic posledních let diváci na Střeleckém ostrově neuvidí po hřišti běhat Jindřicha Kadulu. „Jindřich začal pracovat na Složišti a pokud mu to zdravotní stav dovolí, bude hrát za juniorku. Bohužel má stále problémy s kolenem, které mu nedovolí pokračovat v profesionální kariéře,“ upřesnil mluvčí klubu Aleš Strouha.

Domácí zápasy bude hrát Dynamo v neděli od 17 hodin. Prvním soupeřem je Třinec. „Nikdy se bohužel nemůžeme zavděčit všem, ale nedělní termín se nám hodí i vzhledem k pondělním zápasům Juniorské ligy,“ dodal Vozábal s tím, že rozpočet se pohybuje kolem 30 milionů.

Směrem k divákům klub pro novou sezonu připravuje rozšířenou komunikaci a během sezony připraví několik akcí pro širokou veřejnost i rodiny.

Kádr SK Dynamo České Budějovice pro sezonu 2018/2019:

Brankáři: Zdeněk Křížek, Jindřich Staněk, Matěj Luksch
Obránci: Daniel Fišl, Lukáš Havel, Matěj Helešic, Jiří Kladrubský, Lukáš Kočí, Pavel Novák, Michal Řezáč
Záložníci: Patrik Čavoš, Adrián Čermák, Vojtěch Gebert, Filip Havelka, Petr Javorek, Marek Kalousek, Robert Kovaľ, Matej Mrsić, Martin Šplíchal, Roman Wermke
Útočníci: Lukáš Pouček, Lazar Sajčič, Patrik Švantner, Ivo Táborský, David Ledecký (v jednání)
Realizační tým: David Horejš (hlavní trenér), Jiří Kohout, Jiří Lerch (asistenti trenéra), Petr Pižanowski (trenér brankářů)

Změny v kádru

Příchody: Daniel Fišl – přestup Olympia Praha, Matěj Helešic – hostování Baník Ostrava Vojtěch Gebert – přestup Teplice, Filip Havelka – hostování Sparta Praha, Robert Kovaľ – hostování Dukla Praha, Matej Mrsić – přestup Táborsko, Lukáš Kočí – přeřazení dorost, Marek Kalousek – přeřazení dorost.

Odchody: Elvis Mashike – přestup Slovan Liberec, Jakub Pešek – přestup Slovan Liberec, Jindřich Kadula – konec profi kariéry, Milan Nitrianský – konec smlouvy, Jan Vondra – konec hostování, Erik Puchel – konec hostování, Filip Hašek – konec hostování.

Výsledky letní přípravy

Dynamo – Příbram 2:1, Viktoria Plzeň – Dynamo 4:3, Vorwärts Steyer – Dynamo 1:2, Dynamo– AC Sparta Praha 2:1, BW Linec – Dynamo 8:0 (komb. tým), Dynamo – FC MAS Táborsko 1:3, Dynamo – Benešov 7:0. 

Napsal(a) Michal Heřman/Budějcká Drbna | Foto Ján Honza