Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov se loučil s divizí půltuctem. Krumlovští neodvrátili sestup do kraje

 
neděle, 17. června 2018, 00:22

Obrovské zklamání. Takový pocit zavládl v táboře slavojáků po závěrečném hvizdu v Hořovicích, kde prohráli 0:1 a sestupují do krajského přeboru. V něm se budou střetávat s Jankovem, o jehož pádu bylo s předstihem rozhodnuto. V derniéře nastřílel poslednímu Petřínu půltucet. Soběslav nedohnala poločasovou ztrátu v Dobříši, Roudné si užilo své s muži v černém v Mariánkách... Až z toho zůstával rozum stát.

SK Jankov – SK Petřín Plzeň 6:1 (2:1)

Branky: 18. a 60. Smetana, 58. a 63. Kasík, 40. (pen.) Zajíc, 60. Sedlic - 34. (pen.) Bednář. Rozhodčí: Starý - Guntiš, Kouba. Delegát: Tereba. ŽK: 2:1 (Honner, Bürger - Šulc). Diváků: 118.

Jankov: Komárek – Fajtl, Honner, Popelka, Zajíc – Bürger (78. Prediger), Lošek, Maršán (72. Rytíř), Sedlic, Smetana (65. Mužík) – Kasík. Trenér Petr Kadlec.

Souboj dvou smutných sestupujících z divize byl v sobotu v podvečer na programu v jankovské Precis aréně. Předposlední SK Jankov hostil poslední SK Petřín Plzeň a šlo jen o to, kdo si trošičku spraví náladu před večerní dokopnou. Před samotným zahájením se ještě Jankovští rozloučili s dlouholetým funkcionářem Jaroslavem Návarou, který se po dvaadvaceti letech kvalitních služeb v zelenobílých barvách rozhodl skončit. Od prezidenta klubu Václava Maxy a kapitána týmu Davida Maršána se mu dostalo ohromného poděkování a došlo i na předání darů včetně potlesku celého stadionu.

Pak se začalo hrát a do vedení se dostal Jankov v 18.minutě, kdy Loškův ostrý centr uklidil do sítě v pádu Marek Smetana - 1:0. Vyrovnání přišlo ve 34. minutě z pokutového kopu. Faul Honnera na Lisého potrestal Petr Bednář - 1:1. V závěru první půle se pískala penalta i na druhé straně. Smetanův únik byl zastaven nedovoleně a Jakub Zajíc se z penaltového puntíku nemýlil - 2:1. Poté šel sám na gólmana Kasík, tutovku měl i Smetana, ale mladíci v domácích službách si na gólmana Petřína Pflegera nepřišli.

Druhý poločas si domácí vzpomněli na střelecké časy a soupeři na cestu do Plzně nadělili ještě čtyři góly. V 58. minutě se z dorážky radoval Adam Kasík, o dvě minuty později nadvakrát překonal Pflegera Marek Smetana a připsal si druhý gól v utkání – 4:1. Tentýž kousek se povedl i Adamu Kasíkovi, který v 63. minutě dotáhl do úspěšného konce krásnou Sedlicovu kolmici - 5:1. Na konečných 6:1 upravil právě Patrik Sedlic, když dostal neskutečně mnoho prostoru v pokutovém území po dlouhém autu Bürgera. Hosté v 90. minutě trefili tyč, ovšem cesta na západ Čech pro ně bude hodně dlouhá. Jankov se s divizí rozloučil ve velkém stylu.


FK Hořovicko – FK Slavoj Č. Krumlov 1:0 (0:0)

Branka: 50. Doležal. Rozhodčí: Hanousek - Šťastný, Řeháček. Delegát: Hanzal. Bez karet. Diváků: 130.

Č. Krumlov: Hňup – Beránek, Švec, Dudák, Mravec – Kroupa, Novák, D. Tůma (86. Neckář), Persán (56. Sláma) – Wagner, Tauber. Trenér Václav Domin.

Nelehký úkol měli před sebou Krumlovští. Museli bezpodmínečně vyhrát v Hořovicích a čekat, kdo z ostatních kandidátů sestupu zaváhá. Průběh dalších zápasů v boji o záchranu se o přestávce smrskl jen na dvojici Č. Krumlov – Roudné. Bylo nad slunce jasné, že jeden z této dvojice celostátní soutěž opustí a bude třetím sestupujícím ze 14. místa.

Krumlovským stačilo v tu dobu k záchraně jakékoliv vítězství a sestupovalo by Roudné. Zelenobílí se tlačili dopředu a vytvářeli si šance, ale jak je už jejich smutným zvykem, nedokázali ani jednu z nich proměnit. Gólmana Bébra nedokázali překonat Tůma, Švec, Wagner, ani Tauber.

Domácí sáhli o přestávce k trojnásobnému střídání, dokonce vyměnili i brankáře a pět minut po začátku nečekaně udeřili. Po vhazovaném autu a prodlouženém balonu Doležalem padl jediný gól střetnutí. Zelenobílí se snažili nepříznivý stav změnit, ale na domácí obranu nevyzráli.

Krumlovští po sedmi sezonách sestupují z divize. Neproměňování šancí a zbytečné domácí ztráty byly hlavním důvodem pádu do krajského přeboru. „Nedá se nic dělat, naši pozici jsme si prohráli už dřív v jiných utkáních.  Naším největším problémem bylo a je proměňování šancí. Na to jsme doplatili,“ komentoval po utkání trenér Slavoje Václav Domin.


FC Viktoria Mariánské Lázně - Malše Roudné 2:1 (1:0)

Branky: 11. (pen.) Nedbalý, 60. Lattisch – 65. Vávra. Rozhodčí: Hodek - Pálek, Langmajer. Delegát: Sádovský. ŽK: 3:6 (Pěček, Lattisch, Cinkanič - Tušer 2, Samek, Holub, Vávra, Vogl). ČK: 0:1 (90. Tušer po 2 ŽK). Diváků: 120.

Roudné: Hřebejk – Maršík, Tušer (69. Růžička), Holub, Zeman – Vávra, O. Otepka, Hála, Samek, Píša (63. Bartoš) – Vlk. Trenér Rudolf Otepka.

Na stadionu u Ferdinandova pramene se děly věci. Trenér Roudného a exligista Rudolf Otepka toho zažil s fotbalem dost, ale na tenhle zápas, který se odehrál v režii rozhodčích, určitě jen tak nezapomene.

„Dneska vám k průběhu utkání neřeknu nic. Jenom snad to, že teď jsou největší překážkou českého fotbalu rozhodčí. Tady to nakonec dopadlo tak, že nám domácí diváci po zápase tleskali, když jsme odcházeli do kabin. Byl to asi zářez i pro ně. Těsně před koncem nám rozhodčí upřeli i regulérní gól.  A zápas se nedal sledovat ani na TV COM, asi ho přerušili. Přenos prý skončil nástupem hráčů a podáním rukou. Ale doufám, že na svaz musí dorazit záznam celého utkání. Tam se uvidí pravda. Za tím si stojím, klidně to napište,“ uvedl kouč Malšanů.

Představení mužů v černém vyvrcholilo v 89. minutě, kdy Roudné vyrovnalo na 2:2, ale sudí jim odpískal hraní rukou. To už nadávali i domácí fanoušci… A následně se pískal konec. Vystřídavší Tušer následně viděl na lavičce druhou žlutou kartu. Místo radosti ze záchrany odjížděli malšané ze západu Čech pořádně rozmrzelí. Není divu. Poslední dvě utkání se hrála pod taktovkou třetí strany.

Zajímavé jsou příspěvky domácích fanoušků na klubovém facebooku Viktorie Mariánské Lázně, která nakonec skončila třetí. „Místo abychom oslavili s klukama vydařenou sezonu, tak jsme naštvaní na Berbra a spol. Zaházeli drobákama na Jidáše v černém…“ Další se ptal: „Kluci, máte radost z vítězství? Já teda ne.“ Odpověď zněla: „Kluci to neprodali. To někdo jinej.“ A výstižný byl především tento komentář: „Už dlouho jsem se tak nebavil. Vždyť šlo o hovno. Vím, že za to nemůžete, ale jako nestranný fanoušek... To bylo hustý.“ Co k tomu dodat. Má cenu hrát soutěž, kde jste na černé listině a bere vám veškerou chuť do fotbalu?


MFK Dobříš – FK Spartak Soběslav 3:2 (3:0)

Branky: 4. Karas, 15. Talůžek, 27. J. Šrain – 55. Vaněk, 76. Uličný. Rozhodčí: Opočenský - Hurych, Musil. Delegát: Vaniš. Bez karet. Diváků: 385.

Soběslav: Hnilička – Maršík, Suchan, Boháč, Chotovinský – Podráský (46. Hromada) – Vaněk, Nohava, Janoušek – M. Mazouch (46. T. Mazouch) – Dvořák (73. Uličný). Trenér Radek Hajič.

Neuběhla ani půlhodina střetnutí v Dobříši a domácí bojující o udržení si vytvořili luxusní náskok 3:0. „Vůbec jsme nezachytili začátek a od toho se všechno odvíjelo. Velké problémy nám dělaly dlouhé vhazované auty domácích. Po přestávce jsme se zvedli, dokázali snížit na rozdíl jediného gól a závěr zdramatizovat,“ popsal průběh posledního vystoupení nováčka Soběslavi vedoucí mužstva Michal Lemberka.

Ze základní sestavy chyběli spartakovcům Bouchal se Žaldou, příležitost dostali Janoušek s uzdraveným Podráským, který však musel o poločase střídat pro zranění. Naposledy nastoupili brankář Hnilička a M. Mazouch, kteří dopředu avizovali, že po jaru z časových a pracovních důvodů skončí.

Dobříš si po povedeném podzimu a přezimování na páté příčce (25 bodů) zadělala na záchranářské starosti v průběhu jara, kdy prohrála šestkrát po sobě. V derniéře potřebovala získat tři body, aby si uchovala divizní příslušnost. Nakročila k tomu už ve 4. minutě, kdy zužitkoval centr za obranu Karas (v zápise je chybně uveden Pokorný) a střelou k tyči poslal Středočechy do vedení. Deset minut nato přidal po dlouhém autu před branku druhý gól hlavičkující Talůžek. A když další ztrátu míče potrestal výstavní ranou do šibenice Jan Šrain, byl stav 3:0.

Deset minut po obrátce vrátil Soběslav do hry korigující trefou Filip Vaněk, vyhrál souboj o míč s V. Šrainem, přešel přes protihráče a na hranici vápna zamířil přesně svou obávanou levačkou. V 73. minutě se spartakovci dočkali druhé korekce. Po Nohavově rohu snížil na minimální rozdíl po tříminutovém pobytu na hřišti přesně hlavičkující Erik Uličný. Hosté ožili, ale domácí si výsledek pohlídali. Soběslav se ve své premiérové sezoně v divizi neztratila, skončila osmá, nejlépe z kvarteta Jihočechů.


Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto SK Jankov
 


 
Reklama