Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Třetím sestupujícím je sezimoústecký Sokol. Želeč pokořila stogólovou hranici!

 
sobota, 16. června 2018, 20:00

Ani vysoké vítězství nezachránilo Sokol Sezimovo Ústí před sestupem do I. A třídy. Jeho největší konkurent Dražice totiž vyhrál v Olešníku a nasbíral o bod víc. Milevsko se výhrou nad N. Včelnicí vyhouplo na konečnou čtvrtou příčku. Želeč sedmi góly v Oseku překonala stovku nastřílených branek a jenom podtrhla suverenitu letošní sezony. Shrnuto – soutěž vyhrála Želeč, do divize postupuje z druhého místa J. Hradec. Prvním postupovým náhradníkem je třetí béčko Táborska. Sestup postihl trio Dačice, N. Včelnice a po dnešku kvůli pádu druhého jihočeského mužstva z divize i S. Ústí.

Sobotní výsledky 30. kola KP


Jiskra Třeboň - FC MAS Táborsko B 0:1 (0:1)

Předehráno 6. 6. 2018, více zde

FK J. Hradec 1910 - FK Protivín 6:0 (3:0)

Předehráno 13. 6. 2018, více zde


TJ Osek – Sokol Želeč 2:7 (1:2)

Branky: 36. a 77. Říský – 8., 63. a 72. Brůžek, 43. Bosnyak, 65. Šváb, 75. Rabiňák, 81. Froněk. Rozhodčí: Macko – P. Šafránek, Mach. Delegát: Brož. ŽK: 2:1 (Říský, Baloušek - Pavličko). Diváků: 80.

Osek: Vojta – Kuneš, Krejčí, Carda, Benda – Brabec, Baloušek, Říský, Hájek, Hosnedl – Ježek (76. Hromek). Trenér Jaroslav Voříšek.

Želeč: Blažek – Škrábek, Pavličko, Kosobud – Fiala (65. Froněk), Švec, Kukučka, Šváb, Rabiňák (76. Šindelář) – Brůžek (83. Richter), Bosnyak. Trenér Roman Lukáč.

Nejlepší hráči: Říský – Brůžek, Blažek

Trenér Voříšek se musel obejít bez několika hráčů, citelně mu scházeli především středopolaři Hoch s Mrázem. V brance musel zaskočit mladičký Vojta, který kapituloval už v 8. minutě po nedorozumění s obráncem, který využil kapitán Želče Michal Brůžek. Osek dokázal vyrovnat po půl hodině, kdy po Brabcově trestném kopu nadvakrát skóroval Jakub Říský. Domácí se snažili, ale těsně před odchodem do šaten se po standardce prosadil dorážkou zblízka Jaroslav Bosnyak.

Více než hodinu se Osečtí drželi, ale od 63. do 75. minuty obdrželi od rozjetého mistra čtyři góly. „Vypadalo to, že ještě můžeme pomýšlet na lepší výsledek, ale třetí gól nás zlomil,“ poznamenal Martin Carda, opora týmu. Domácí načal Michal Brůžek, který posléze završil hattrick a s 26 góly se mezi kanonýry prostřílel na druhé místo, k němu se přidali Zdeněk Šváb, jenž dal jubilejní stý želečský (!), s Jiřím Rabiňákem, kteří vytáhli stav až na 1:6.

Za domácí korigoval z trestného kopu Jakub Říský, poslední slovo měl střídající Filip Froněk, který uzavřel na hokejových 2:7. „Porážka nic neřešila na povedené sezoně. Neměli jsme starosti se záchranou, z posledních zápasů jsme nasbírali devět bodů, takže z naší strany velká spokojenost,“ shrnul Martin Carda právě končící ročník. Odměnou bude Oseckým večerní dokopná. Předsedkyni klubu Věru Hochovou jsme zastihli, zrovna když připravovala chlebíčky.

Želeč se přestřílela přes magickou hranici 100 gólů a je teprve čtvrtým týmem v historii krajského přeboru od roku 1920, jemuž se to podařilo. V letech 1951 a 1952 to byla Slavia ČB (dnešní Dynamo) se 108 a 138 zásahy (v obou případech průměr 6 gólů na zápas!), v sezoně 1993/94 neměl konkurenci neporažený Slovan J. Hradec s počtem 107 gólů.


SK Rudolfov – SK SIKO Čimelice 1:1 (1:1)

Branky: 24. Sládek – 32. Nekl. Rozhodčí: Tupý - Koranda, Krčín. Delegát: Eibl. ŽK: 4:3 (Jasenský, Žoček, R. Pouzar, Janák – Nekl, Říha, Řezáč). Diváků: 60.

Rudolfov: Pícha – Prokeš, Novotný, Jasenský, Žoček (89. Hrbáč) – Sládek, Hajný, Šindelář, Janák – Fr. Pouzar (60. Hajný), Vejvar. Trenér Otakar Matouš.

Čimelice: Slavík – Pšenička, Řezáč, Listopad, Viták – Hadáček, Převrátil, Říha, Nekl – Suchan (76. T. Zelenka), Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Nejlepší hráči: Pícha, Šindelář, Novotný, Sládek – Viták

Rudolfov nastoupil proti Čimelicím i s několika hráči B týmu a dokonce i s rekonvalescentem Radimem Pouzarem na lavičce. Ten nakonec do zápasu nezasáhl, ale aspoň stihl ze střídačky dostat za řeči žlutou kartu. Závěrečnou minutku si zahrál Matoušův asistent Jiří Hrbáč.

„Soupeř u nás ukázal, že není nadarmo celkem vysoko v tabulce. Měl určitě mírnou převahu, nás několikrát podržel brankář Pícha. Nakonec se urodila remíza a řekl bych, že snad i zasloužená,“ zhodnotil duel domácí trenér Ota Matouš.

Remízový zápas už v první půli zařídili střelci Sládek s Neklem. Rudolfovský Marek Sládek si ve 24. minutě přijmul přihrávku od Šindeláře, zbavil se obránce a povedenou ranou donutil Slavíka vytáhnout míč ze sítě.

Srovnáno bylo zanedlouho, dnes velmi aktivní Viták po individuální akci dal míč dva metry před vápno nehlídanému Martinu Neklovi a ten zamířil přesně k tyči – 1:1.

Až do konce poločasu byl hlavním hrdinou Rudolfova v bráně Pícha, který tam kolem 37. minuty měl v krátkém sledu tři důležité zákroky. V 50. minutě mu navíc pomohla tyč. Rozhodnutí nakonec odmítl špatným zpracováním ve slušné šanci znovu Sládek, Rudolfov si tak dělí s Čimelicemi body za remízu 1:1. Domácí se deseti nerozhodnými výsledky v sezoně stali remízovým králem soutěže, poslední tři utkání skončila vždy smírně.


SK Otava Katovice – TJ Hluboká nad Vltavou 0:0

Rozhodčí: Přibyl - Kotalík, Polák. Delegát: Pípal. ŽK: 5:3 (Chylík 2x, Rybák, Horejš, Zoubek – Adam, Kulík, Křiváček). ČK: 1:0 (51. Chylík). Diváků: 158.

Katovice: Švehla – Horejš, Schánělec, Hajdušek, Rybák – Cibulka, Kagui, Chylík, Repa (59. Hromíř) – Zoubek, Uher (32. Koutský). Trenér Roman Malý.

Hluboká: Vachuta – Kulík, Legdan, Turek, Čermín – Rubick (46. L. Adam), Křiváček (89. Lovička), Valenta, Říha – T. Adam (85. T. Adam), Hájek. Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Hajdušek, Koutský, Cibulka – Legdan, Kulík, Vachuta

Branku v posledním zápase sezóny v Katovicích diváci neviděli, ale nudná podívaná to určitě nebyla. Hluboké velmi dobře pracovala defenziva, přes kterou se domácí útočníci nemohli prokousat. Hosté si vystačili s brejkovými situacemi, jednu takovou měl v 10. minutě proměnit Kulík, ale mířil jen nad Švehlovu branku.

„Za nás v první půli Kagui netrefil po Chylíkově přetaženém centru bránu, takže se šlo do kabin za bezbrankového stavu,“ hodnotil počínání svého týmu v úvodním dějství domácí předseda Tomáš Hajdušek.

Po obrátce dostala Hluboká výhodu přesilové hry, v 51. minutě se totiž po druhé žluté za řeči nechal vyloučit Chylík a Katovice šly do deseti. Paradoxně se ale začali do šancí dostávat domácí, střídající Koutský, který nahradil zraněného Uhera, byl hlavním tahounem katovické ofenzivy. Po akci Hromíř – Koutský dokonce zaznělo za Vachutou břevno.

Tu vůbec největší katovickou šanci změnit skóre měl ale na hlavě Hajdušek, brankář Vachuta ovšem jeho pokus výborně vytěsnil. Na druhé straně potom z prázdné brány vykopával míč obránce Rybák, Hluboká se tak ani v přesilovce nedokázala prosadit a zápas došel k remízovému výsledku.


FK Olešník – TJ Dražice 0:3 (0:2)

Branky: 15., 33., a 62. L. Stuchlík. Rozhodčí: Jarolím - Herzog, Vican. Delegát: Tupý. ŽK: 4:1 (Šahajda, Nygmet, Šíma, Tressl – K. Novotný). Diváků: 70.

Olešník: J. Studnička – Nýdl, M. Studnička, Nygmet (78. Valenta), Šahajda – Dráb, Kalášek, Chlumecký, Šíma – Tressl, Dudek (53. Pícha). Trenér: Ladislav Táborský.

Dražice: Baka – P. Novotný (89. Smutný), Horka, Hořejší, Kaše – L. Stuchlík (75. M. Stuchlík, 82. K. Novotný), Veselý, D. Štecher, Hojdar – J. Štecher, Kromka (85. Fořt). Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: nikdo – L. Stuchlík

Pokud se Dražice chtěly udržet v přeboru a nechtěly spoléhat na souhru ostatních výsledků, musely v Olešníku bezpodmínečně zvítězit. Hostům se to nakonec podařilo a na dokopné mohou velebit hlavně Lukáše Stuchlíka, jehož tři trefy a zároveň velmi špatný výkon domácího celku zapříčinily to, že jako poslední z KP sestupuje Sokol Sezimovo Ústí.

Trefa první – obrana Olešníku v čele s Nygmetem v 15. minutě hrubě chybovala a Lukáš Stuchlík se na hranici vápna přimotal k volnému míči. Ten potom razantně napálil do levé šibenice, gólman Jan Studnička tady neměl moc šancí zasáhnout – 0:1.

Trefa druhá – Stuchlíkova rána z dobrých dvaceti metrů, brankář Studnička tentokrát nestál úplně ideálně a za razantní střelou už dobíhal. Trochu laciný gól a 0:2.

Trefa třetí – standardní situace z poloviny hřiště, prodloužení hlavou až prakticky do malého vápna, kde Lukáš Stuchlík předběhl beka a z bezprostřední blízkosti prostřelil domácího brankáře potřetí – 0:3.

„Bylo to hrozný. Nevím, co si kluci mysleli, jestli už se viděli na dokopný, ale mně se to ani moc nechce rozebírat. Hrubá chyba od beka, potom gólman chrní, prostě špatný. Dnes to bylo bez elánu, Dražice šly za svým cílem a dosáhly ho,“ řekl po zápase Jihočeskému fotbalu trenér Olešníku Ladislav Táborský, který od 53. minuty postrádal nejlepšího kanonýra přeboru Lukáše Dudka, jemuž bolavá achilovka nedovolila dohrát zbytek duelu.


Sokol Sezimovo Ústí – Centropen Dačice 6:1 (1:0)

Branky: 11., 46., 63. a 89. Hoffmann, 55. Nikl, 71. Irsa - Smejkal. Rozhodčí: Sebera - Kaštánek, Žemlička. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:4 (Šmíd – Celý, Kněžínek, Nosek, Mašát). Diváků: 80.

S. Ústí: Sedloň – Vilímek, Sazma, Vinš – Mrúz, Bartáček, Hoffmann, Šmíd (67. P. Kutner), Podroužek (71. Kolář) – A. Kutner (77. Mrázek), Nikl (50. Irsa). Trenér Matěj Pěknice.

Dačice: Zejda – Mašát, Celý, Kněžínek, Máša (66. Beníček) – Šimánek (77. Vacek), Nosek, Svoboda, Jindra – Smejkal, Hric. Trenér Dušan Lovětínský.

Nejlepší hráči: celý tým, Hoffmann, A. Kutner – Zejda, Smejkal

První poločas mezi dvěma týmy, které už v příštím ročníku KP neuvidíme, vůbec nevypadal na tak jednoznačný výsledek. Dačice byly hodně protivné a domácí se s jejich úpornou obranou dlouho nemohli srovnat. Marně hledali nějaký recept, i když šance byly. Na její zdolání, jakýsi nakonec našel kapitán týmu Václav Hoffmann – 1:0. Tím stavem také skončil první poločas.

Ovšem po pauze se už domácí do soupeře pořádně opřeli. Bleskově po ní dodali dva góly znovu Hoffmannem a Petrem Niklem – 3:0. Centropen sice zahrozil snížením na 3:1 Štěpánem Smejkalem, leč toť bylo vše. Přišel čtvrtý gól a bylo vymalováno. Domácí potom už jenom navyšovali skóre Lukášem Irsou a opět Hoffmannem. Přesto hosté předvedli sympatický výkon a hráli se zdviženým hledím až do konce. Čtyřmi góly se blýskl kapitán Sokola Václav Hoffmann, k záchraně ale nepomohly a Sezimoústečtí se po ročním a premiérovém účinkování v KP vracejí do I. A třídy.

„Byl to náš poslední zápas před našimi fanoušky, takže jsme se chtěli rozloučit kvalitním výkonem. V první půli nám to moc nešlo, ale po přestávce už to bylo daleko lepší. Myslím, že hosty zlomily naše dva rychlé góly po přestávce. Ten první dal Niklas po centru zprava do prázdné branky. Tím to odstartoval. No a na dálku blahopřeju Dražicím k udržení,“ zhodnotil domácí kouč Matěj Pěknice.

Dačice opouští nejvyšší krajskou soutěž po šesti sezonách. Jak viděl jejich poslední vystoupení vedoucí mužstva Pavel Beníček? „Začali jsme dobře a první poločas byl vyrovnaný. Jenže jednou jsme ztratili míč, přišel rychlý atak domácích a vedli. O poločase jsme si řekli, že musíme přečkat očekávaný Sokola, ale hned v samotném počátku jsme dostali dva góly. To kluky zlomilo, začali se hádat a bylo po zápase. Ocenit musíme gól Smejkala, konečně se zase trefil, umí to. Ale nakonec, to si musíme přiznat, jsme čekali na závěrečný hvizd rozhodčího.“


FC ZVVZ Milevsko – TJ Nová Včelnice 5:2 (4:1)

Branky: 28. a 36. Sedlák, 8. Petr Dvořák, 17. Paták, 47. Koutník - 44. Šlapanský, 79. Tuček. Rozhodčí: Dunovský - Kroutl, Klátil. Delegát: Janíček. ŽK: 0:1 (Vaš). Diváků: 62.

Milevsko: Pavel Dvořák – Barda, Vakoč, Petr, Málek (73. Kálal) – Sedlák, Marvan (67. Kosobud), Komárek, Paták – Koutník, Petr Dvořák (56. Novotný). Trenér Miroslav Strnad.

N. Včelnice: Holický – Tuček, Blažek, Jaroš, Vokuš – Petráš, Šlapanský, Pivko, Vaš – Zápotoka (46. Hornát), Nebeský. Trenér Radek Vajda.

Nejlepší hráči: Sedlák, Komárek, celý tým - Šlapanský

Milevsko se rychle oklepalo z předchozí porážky na trávníku letošního mistra, proti N. Včelnici nic nepodcenilo a od prvních minut vytvořilo územní převahu a neustále zaměstnávalo přetíženou obranu soupeře. Tlak zúročili vzduchotechnici čtyřmi góly v první půli. Sestupující Včelnice bojovala sympaticky až do konce a nepříznivé skóre zmírnila dvěma góly.

Už po osmi minutách se domácí ujali vedení, když na Komárkův roh vyskočil nejvýše Petr Dvořák a hlavou nezadržitelně skóroval. Za necelých minut zakončoval po ideální přihrávce od Sedláka dorážkou Jaroslav Paták a bylo to 2:0. Do poločasu se dvakrát trefil s chutí hrající Lukáš Sedlák. Nejprve ranou z velkého vápna a podruhé po Komárkově průniku a milimetrové přihrávce do strany. Hosté se připomněli v závěru první půle, kdy napřáhl z vápna Lubomír Šlapanský a levačkou nedal Dvořákovi šanci.

Po dvou minutách druhého poločasu předvedli Milevští rychlou akci do otevřené obrany, míč putoval od Komárka, Bardy (hrajícím na beku) a Dvořáka, který zpětnou přihrávkou nabil Františku Koutníkovi a ten pravačkou o tyč zvýšil na 5:1. Zápas se více méně jen dohrával. Hosté zahustili prostor před vlastní šestnáctkou a Milevským už nedopřávali tolik volného místa. Poslední gól utkání obstaral deset minut před koncem včelnický Dominik Tuček.

Milevsko si jedenáctým jarním vítězstvím zajistilo s celkovými 49 body konečné čtvrté místo a dalo zapomenout na nevydařený podzim, v němž získalo pouhých 15 bodů a skončilo čtrnácté. N. Včelnice po dvou postupech za sebou s mladým kádrem talentovaných hráčů na krajský přebor nestačila, pykala za chyby, citelně scházela zkušenost. Po roce soutěž opouští z předposledního místa. V odvetách nashromáždila jen devět bodů.


Konečná tabulka KP 2017/18

Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama