Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bavorovice uhrály bod na Lokomotivě a slaví postup z I. A třídy

 
sobota, 16. června 2018, 15:20

V posledním kole A skupiny I. A třídy vyvrcholil boj o postup. Bavorovičtí zajížděli do nedalekého Suchého Vrbného, kde potřebovali získat potřebnou remízu, která jim zaručovala první místo před Blatnou a postup do kraje. Po zajímavém průběhu se Marineru podařilo vydřít kýžený bod. Mezi elitu kraje se vrací po čtyřech letech a po dvou postupech v řadě.

Mariner šel do rozhodujícího klání sezony i se svým středopolařem Šafránkem, který byl disciplinárkou dodatečně potrestán jedním zápasem nepodmíněně (šlo o duel s Vodňany, kdy měl být vyloučen), ale uspěl s odvoláním u ORK a ta trest zrušila.

Před utkáním se loučil s vrbenským týmem Japonec Yu Kaneko, který se po dvouletém studiu v Budějovicích vrací do země vycházejícího slunce. „Hodný, poctivý kluk. Zapadl do party, škoda, že mu skončilo studium,“ uvedl předseda Lokomotivy Jiří Pečenka, který mu na památku předal dres s číslem dvě a minidresík. 

Po úvodní nudné čtvrthodině přinesla první vzruch zpočátku nenápadně vypadající akce. Hostující stoper a kapitán Hanousek se nechal obrat o míč a mladíček Filip Navrátil pohotovou střelou z vápna k tyči otevřel skóre. Vzápětí mohl vyrovnat bavorovický Kučera, ale dorážel nad. Z protiútoku to zkoušel z úhlu povedenou ranou pod břevno Kokeš, brankář Sýkora vytěsnil míč na roh. Ve 26. minutě se Vrbenští radovali podruhé. Zády k brance hlavičkoval za Sýkorova záda Tomáš Choutka.

V dalších minutách končila snaha obou týmů před šestnáctkami. Výjimkou byla 44. minuta, kdy dostal centr za domácí beky Michal Blažek, pohrál si s obráncem a s přehledem zamířil k tyči.  Gólem do šatny snížil na 2:1.

Penalta s Bavorovickými zamávala

Sotva se oba celky vrátily z kabin, měli Bavorovičtí výhodu pokutového kopu za faul na Šafránka. Z pohledu od kabin to na penaltový faul nevypadalo, ale za brankou stojící Lubomír Pintér, předseda SK Planá, to viděl daleko lépe. „Cvaklo to, faul to byl,“ potvrdil, že se pískala oprávně. Jenže Michal Blažek trestuhodně zahrál penaltu á la Panenka a míč skončil nad břevnem. „Nechápu. Takhle důležitá situace a on to kopne ležérně jako by o nic nešlo. Tohle je může mrzet,“ kroutil hlavou přihlížející František Švaňa, manažer Třeboně.

Hosté po zahozené penaltě úplně vypadli z role a Lokotka měla několik šancí, aby zvýšila náskok. Mariner v těchto těžkých okamžicích několikrát podržel 25letý gólman Václav Sýkora. I když má nějaké to kilo navíc, byl nejlepším mužem v bavorovických barvách. Ayeb a Navrátil se dokonce sami řítili na branku, ale Sýkora vždy bravurně vyrážel. A když už byl překonán, jako v 70. minutě, pomohla mu tyč.

Jak už to ve fotbale bývá, trest za neproměněné šance přišel v 78. minutě. Domácí nestačili včas uhasit trmu vrmu před Rodenem a ležícího brankáře překonal Filip Šafránek. Gól, který znamenal postup, oslavil vytržením rohového praporku a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Lokomotiva už neměla v závěru síly zužitkovat přesilovku a utkání dospělo do remízového konce. Bavorovickým bod k postupu bohatě stačil, protože měli lepší bilanci s druhou Blatnou (3:2, 0:0), která nastřádala také 50 bodů.


Lokomotiva Č. Budějovice – FC Mariner Bavorovice 2:2 (2:1)

Branky: 20. Navrátil, 26. Choutka – 44. Blažek, 78. Šafránek. Rozhodčí: Albert - Formánek, Dimitrov. Delegát: Bumba. ŽK: 2:3 (Fantyš, Navrátil – Šafránek 2, Trnka). ČK: 0:1 (78. Šafránek). Diváků: 150.

Loko: Roden – Fantyš (86. Bláha), Kamiš, Čapek, Hruška (89. Kaneko) – Kokeš, Choutka, Kocar, Nechuta – Ayeb (88. Růžička), Navrátil. Trenér Pavel Hanel.

Bavorovice: Sýkora – Trnka, Hanousek, Rottenborn, Koranda – Blažek, Červenka, Šafránek, Řehák (76. Štěpánek) – Kučera (88. Klíma), Babka (67. Hurný). Trenér Petr Smejkal.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Miloslav Kusbach
 


 
Reklama