Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nymburská obrana gól nedostala, žlutomodří vyhráli až na penalty

 
neděle, 20. května 2018, 19:17

Rozpis 28. kola Fortuna ČFL zavedl písecké fotbalisty na hřiště posledního celku tabulky do Nymburku, který má již jistý sestup, přesto své zápasy neodevzdává, o čemž se žlutomodří přesvědčili. Jihočeši se na půdě soupeře nedokázali prosadit a vítězství museli vystřílet až v rozstřelu ze značky pokutového kopu.

Domácí kolektiv začal aktivně a snažil se zaskočit favorizované hosty úvodním tlakem, jenže víc než jeden rohový kop z toho nebyl. To na druhé straně poslal ve 4. minutě brankáři Romanu Přibylovi svou navštívenku Tomáš Froněk, ale jeho dalekonosný pokus skončil jen na rukavicích nymburského strážce prostoru mezi třemi tyčemi.

Svěřenci trenéra Rostislava Grossmanna si postupem času vypracovali herní převahu, nepřicházely však šance, které by Píseckým umožnily zopakovat výsledek z podzimu, kdy na trávě u Otavy zvítězili nad Nymburkem 6:0.

Díky kontrole balónu a snaze o překonání nejhorší obrany třetiligové soutěže se fotbalisté Písku dostávali k zahrávání většího počtu standardních situací, ale ani ty nevedly k překonání Přibyla. Do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Také po změně stran se hrálo podle zavedených not. Až do 61. minuty, kdy se k zahrání přímého volného kopu z nadějné vzdálenosti postavil Aleš Kočí a nepříjemnou střelou, která těsně před bránou skočila, vystrašil Přibyla. Ten ale předvedl důležitý zákrok a udržel nulu. I Polaban zahrozil. V 66. minutě se o překvapení pokoušel Filip Stehno, jenže jeho technická střela mířila těsně nad.

Písečtí se i nadále pokoušeli a rozhodující úder, obrana outsidera ale tentokrát držela a vydržela až do konce. Po devadesáti minutách byl stav nerozhodný 0:0 a o majitelích bonusového bodu rozhodovaly penalty. Ty díky Hajduškem chycenému prvnímu pokusu Nymburských a neomylnosti hostujících střelců zvládli lépe žlutomodří.


SK Polaban Nymburk – FC Písek 0:0, penalty 4:5

Penalty proměnili: Petr, Franc, Nepovím, Chlapec - Kočí, Řezáč, Grobár, Hanzlík, Hrachovec. Nedal domácí Hájek. Rozhodčí: Ulrich – Váňa, Hurych. Delegát: Tulinger. ŽK: 3:1 (Franc, Chlapec, Nepovím - Holý). Diváci: 200.

Nymburk: Přibyl - Hlatshwayo, Artemuk, Novotný, Hájek, Stehno, Daněk, Petr Chlapec, Franc, Nepovím.

Písek: Hajdušek – Benetka, Rendla, Holý, Hanzlík – Hrachovec, Milec (90. Petřík), Kočí, Froněk – Řezáč, Voráček (72. Grobár).

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle