Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Derby zvládla lépe Soběslav, Krumlov v nastavení rozhodl o výhře v Rakovníku

 
neděle, 20. května 2018, 19:27

Jankov si v boji o záchranu zle zavařil. Derby proti Soběslavi prohrál ve druhém poločase a účast v příštím ročníku divize se mu vzdaluje. Domácí sice šli do vedení Šebelkou, ale Uličný s Vaňkem duel otočili. Tři body z venkovního hřiště veze také Krumlov, kterému v nastavené minutě pomohla velká minela domácího gólmana Noska, díky níž kapitán Beránek vystřelil Jihočechům tři body.

SK Rakovník - FK Slavoj Český Krumlov 1:2 (1:1)

Branky: 23. Pucholt – 22. Wagner, 90. (+2) Beránek. Rozhodčí: Řeháček - Šťastný, Pekař. Delegát: Slavíček. ŽK: 1:2 (Sklenka - Wagner, Svoboda). Diváků: 200.

Č. Krumlov: Říha – Beránek, Svoboda, Dudák, Švec – Kroupa, Wagner, Novák, Persán (66. Mravec) – Tůma (75. Sláma), Tauber. Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: Říha, Dudák, celý tým

Krumlovský trenér Domin po zápase mluvil spokojeným hlasem, jeho tým dokázal překvapivě zvítězit v Rakovníku a odváží si obrovsky cenné tři body k záchraně. Rozhodl kapitán Václav Beránek v nastavení s přispěním nejistého gólmana Noska.

„Já jsem se byl na Rakovník podívat minulý týden v Soběslavi, kde v tom utkání působil odevzdaně, ale věděli jsme, že v domácím prostředí hraje úplně jinak. To se potvrdilo. Domácí mají běhavý tým, který hraje agresivně,“ řekl lodivod Jihočechů redakci po konci duelu.

Jakub Wagner dostal hosty do vedení ve 22. minutě po dlouhém autu a přesné hlavičce na přední tyči – 0:1. Chvilková ztráta koncentrace Krumlovských a nepozornost při rozehrávání standardní situace ale znamenala branku v Říhově síti a bleskové vyrovnání Pucholtem – 1:1.

Hostující gólman se za nerozhodného stavu vyznamenal, když reflexivně vyrazil hlavičku z nějakých šesti metrů a dal prostor svým spoluhráčům duel rozhodnout.

To se v poslední půlhodině, kdy měl Krumlov nad domácími navrch, nepovedlo Kroupovi, Mravcovi ani Tauberovi. „Ve druhé půli jsme vysunuli presink, přitvrdili jsme v obraně a měli jsme čtyři brankové možnosti,“ popisuje Domin hru svého týmu po obrátce. Rozuzlení tak musela přinést až druhá nastavená minuta – kapitán Václav Beránek se nohejbalovým kopem opřel za vápnem do míče a nešťastný brankář Nosek jeho střelu nedokázal v rukavicích udržet – 1:2. Frustrovaní domácí padli k zemi, naopak Jihočeši prožili okamžik velkého štěstí a úlevy.  


SK Jankov - FK Spartak Soběslav 1:2 (1:1)

Branky: 27. Šebelka - 45. Uličný, 81. Vaněk. Rozhodčí: Starý - Opočenský , Švorc. Delegát: Havránek. ŽK 3:1 (Bürger, Maršán, Fajtl - Chotovinský). Diváci: 288

SK Jankov: Pavelec (21. Komárek) - Fajtl, Honner, Lošek, Zajíc (82. Smetana) - Bürger, Maršán (75. Jirkovský), Sedlic, Mužík (59. Kasík) - Mensah, Šebelka. Trenér Petr Kadlec.

Soběslav: Kuník - Hromada (82. T. Mazouch), Boháč, Chotovinský, Suchan - Žalda (90. Maršík), Bouchal, Nohava, M. Mazouch (87. Janoušek), Vaněk - Uličný (69. Dvořák). Trenér Radek Hajič.

Soběslav díky kvalitním jarním výkonům na domácí půdě mohla cestovat k regionálnímu derby do Jankova poměrně v klidu, navíc s vědomím, že případná výhra by Spartaku s největší pravděpodobností zajistila účast v divizi i pro příští ročník. To domácí tým byl pod mnohem větším tlakem a v podstatě zase jen tříbodový zisk zaručoval Jankovským reálnou šanci na udržení se.

Jak to vypadalo v reálu? První poločas byl mnohem nebezpečnější Jankov a již ve 4. minutě Šebelkou nastřelil tyč. V 9. minutě spálil obrovskou šanci Mensah, ale v 27. minutě už Jan Šebelka dokázal potrestat chybnou rozehrávku soupeře a otevřel skóre - 1:0.

Jenže vedení Jankovu do půle nevydrželo, když se v 45. minutě po akci na pravé straně prosadil první střelou Spartaku na bránu Erik Uličný - 1:1. Druhý poločas byl v jasné režii hostů. Jankovští nenavázali na výkon z prvního poločasu a bylo otázkou času, zda-li dovedou zápas alespoň k penaltám.

Nejvíce nebezpečí hrozilo z kopaček Filipa Vaňka. Dvě jeho šance Jankov ustál, ale v 81. minutě po rychlém breaku a přihrávce Dvořáka se levonohý fotbalista už nemýlil - 1:2. 


Psali jsme v sobotu
Roudné zůstává v pásmu ohrožení. V Klatovech nebodovalo

Napsal(a) Martin Wipplinger | Foto Jan Škrle