Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Třeboň dvakrát vedla, Čimelice dokázaly vždy odpovědět

 
neděle, 20. května 2018, 12:55

Víkendový program krajského přeboru završila nedělní dopolední dohrávka u rybníka Svět. Domácí Třeboň hostila Čimelice a dvakrát se jí podařilo jít do vedení, ale Čimelicím se pokaždé podařilo vyrovnat. Nejprve v nástupu druhé půle, podruhé pouhé dvě minuty před koncem střídajícím Říhou.

Domácí začali zápas proti zkušenějšímu protivníkovi hodně nesměle, na hřišti jako by se teprve hledali. Toho Čimelice využily k nebezpečným útokům, v nichž si šance vytvořili například Hegenbart či ještě lepší a tuctovější Suchan. Obě ale zlikvidoval gólman Třeboně Skála.

Postupně se do hry vpravili i Třeboňští a výsledkem byla vedoucí branka. Po rohu se hlavičkou prosadil Martin Průcha, i když jeho pokus se ještě marně pokoušel vyhnat z branky jeden čimelických hráčů – 1:0.

Domácí sice vstupovali do druhého poločasu s jednobrankovým vedením, ale hned na začátku je potkala nepříjemná komplikace. V pokutovém území se dostal k balonu Varhan a tvrdě vystřelil. Jeho ránu k tyči brankář Skála nezkrotil v rukavicích a na bleskovou dorážku Jaroslava Hadáčka už nestačil zareagovat – 1:1.

Poté se míč většinou pohyboval ve středním pásmu, a stav se změnil až v 80. minutě. Hráči Jiskry opět zahrávali rohový kop a znovu úspěšně. Centr do vápna vrátil jeden z domácích zpět do ohně a Marek Hami hlavičkou překonal Slavíka – 2:1. Už to vypadalo, že tři body přistanou na kontě domácích, ale dvě minuty před závěrečným hvizdem unikl po brankové lajně obránce Pšenička. Udělal v pohodě dva protihráče a nahrál na malé vápno čerstvému Štěpánu Říhovi, ten nezaváhal a srovnal na konečných 2:2.

Ohlasy z laviček

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně: „Máme pořád nezkušené mužstvo a doplácíme na to. Dostali jsme dva hloupé góly, citelně chyběl Cahyna, náš nejzkušenější hráč. Projevila se nakonec větší zkušenosti Čimelic.“

Josef Ťupa, vedoucí mužstva Čimelic: „Hned na začátku jsme začali aktivně a mohli vést, ale ani jedna z našich šancí v brance neskončila. Domácí nás za to potrestali. Lepší vstup jsme měli i do druhého poločasu, když se nám brzy podařilo vyrovnat. Pak domácí přidali a znovu šli do vedení, ale ani to jim nakonec k zisku tří bodů nestačilo.“


Jiskra Třeboň – SK SIKO Čimelice 2:2 (1:0)

Branky: 35. Průcha, 80. Hami - 48. Hadáček, 88. Říha. Rozhodčí: Reisner – Klátil, Jarolím. Delegát: M. Urban. ŽK: 2:4 (Matoušek, Kodras – Viták, Převrátil, Hegenbart, Hadáček). Diváků: 100.

Třeboň: Skála – Pučejdl, Hami, Cimmerhanzl, P. Tůma – Matoušek, Koktavý, Kodras, Bednář – Franěk, Průcha. Trenér Zdeněk Procházka.

Čimelice: Slavík – Pšenička, Němec, Listopad, Viták – Hadáček, Převrátil (75. T. Zelenka), Nekl, Varhan – Suchan (81. Říha), Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Nejlepší hráči: Kodras, Hami, Bednář – Pšenička, Hadáček


Psali jsme v sobotu
KP: Osmé jarní vítězství bralo Milevsko s Rudolfovem. Derby v Katovicích pro Osek

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle