Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko prohrálo v domácí premiéře s vedoucí Opavou

 
sobota, 17. března 2018, 16:59

19. kolo FNL nabídlo duel mezi FC MAS Táborsko a SFC Opava. Avšak ani výhoda domácího hřiště nepřinesla Táborským štěstí. Proti nim stál nejen těžký soupeř ze špice tabulky, ale i počasí, které trápilo oba týmy během celého zápasu.

Táborsko nastupovalo do zápasu proti favoritovi s přáním uhrát minimálně remízu, získat první bod letošního jara a prolomit střeleckou smůlu. První se ovšem hlásil o slovo soupeř z Opavy (poprvé v sestavě s Pospěchem a Zavadilem) a již v 5. minutě zápasu trefil opavský Jurečka.

První poločas přinesl několik gólových šancí, ale vzhledem k počasí si dlouho ani jedna strana nedokázala vytvořit vyloženou gólovou šanci. Na náladě a výkonu domácímu týmu nepřidala ani vynucená pauza kvůli odklízení sněhu z hrací plochy. Opava byla mnohem aktivnější a držela domácí v šachu.

Na straně modrobílých došlo i k neplánovanému střídání – zraněný brankář Toma byl nucen opustit hřiště a střídal ho Zadražil. Do konce prvního poločasu se skóre zápasu již nezměnilo, i když rozhodčí kvůli zraněním a údržbě přidával k dobru čtyři minuty.

Po přestávce byli diváci svědky jiného fotbalu. Táborsko se konečně chopilo míče a začalo hrozit šancemi na opavskou bránu. Hra byla mnohem aktivnější a Jihočeši bojovali o každý míč. Jejich snahu ovšem v 68. minutě pokazil další gól Opavy, kdy se po menším zmatku před Zadražilovou bránou nakonec trefil Puškáč.

Opava se probrala a držela míč co nejdál od své brány. V 82. minutě se opět trefil Puškáč a do konce zápasu se již nic nezměnilo. Třetím gólem Slezané jen potvrdili roli favorita a podobně jako v Sokolově vyhráli 3:0.


Ohlas Romana Nádvorníka, trenéra FCT


FC MAS Táborsko – SFC Opava 0:3 (0:1)

Branky: 5. Jurečka, 68. a 82. Puškáč. Rozhodčí: Pechanec – Dobrovolný, Pfeifer. ŽK: 0:1 (Žídek). Diváci: 623

Táborsko: Toma (37. Zadražil) – Prošek, Navrátil, Zavadil, Dudl – Kučera – Šandera, Kopřiva (55. Blecha, 73. Ngimbi), Valenta, Mršić – Vandas. Trenér Roman Nádvorník.

Opava: Šrom – Pospěch (87. M. Helebrand), Svozil, Simerský, Žídek – Kuzmanović, Schaffartzik, Zavadil, Zapalač (63. Stříž) – Jurečka (78. Janetzký), Puškáč. Trenér Roman Skuhravý.

 
 
Napsal(a) Vendula Švehlová | Foto Jan Škrle, Karolina Kabíčková (video)