Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav je expertem na obraty, Roudné veze body z Dobříše

 
sobota, 17. března 2018, 17:15

Soběslav po vítězném duelu v Třeboni s Březovou hostila v 17. kola divize A Tatran Sedlčany. Malšané se představili na umělém trávníku v Dobříši, kde chtěli navázat na bodový zisk s Hořovickem. Zdařilo se.

Spartak Soběslav – Tatran Sedlčany 4:2 (1:2)

Góly: 31. T. Mazouch, 58. Vaněk, 68. Hromada, 82. Dvořák – 24. Haas, 38. Kdolský. Rozhodčí: Fojtík – Kvaček, Braun. Delegát: Ploch. ŽK: 1:4 (Boháč – Brotánek, Němec, Haas, Soldát). Diváků: 150.

Soběslav: Kuník – Chotovinský, Suchan, Boháč, Hromada (89. Maršík) – Žalda, Bouchal, M. Mazouch, Vaněk (87. Šmídmajer) – T. Mazouch (37. Dvořák), Nohava (85. Uličný). Trenér Radek Hajič.

Domácí kouč Hajič se držel hesla, že vítězná sestava se nemění. Spartakovci měli od začátku mírnou převahu, ale Středočeši je dvakrát vytrestali z rychlých brejků. Nejprve ve 23. minutě nastřelil T. Mazouch z trestného kupu tyč a z protiútoku udeřili hosté Haasem, který se štěstím nadvakrát překonal Kuníka – 0:1. T. Mazouch se dočkal po půl hodině, kdy přesný Žaldův centr ze strany poslal z prostoru malého vápna hlavou do sítě (1:1). Jenže za sedm minut bylo všechno jinak. Domácí kopali ze strany standardku, hosté míč sebrali a na konci celé akce byla dorážka Kdolského – 1:2.

Spartak pokračoval po přestávce v aktivní hře, z níž se rodily šance. Hlavička Nohavy skončila jen na břevně. V 58. minutě po přesném Nohavově centru vyrovnal hlavou Vaněk – 2:2. Deset minut nato strhli domácí vedení na svou stranu. Po trestňáku Vaňka nastala před hostující brankou trma vrma, na jejímž konci byl zblízka hlavičkující Hromada – 3:2. Hosté byli po přestávce zcela bezzubí a poslední gól jim přibalil na cestu dorážkou po střele M. Mazoucha Dvořák – 4:2. Spartak zopakoval vítězné skóre z předchozího kola a zlepšeným výkonem ve druhé půli zaslouženě dokráčel za dalšími body.

„Utkání se hodně podobalo tomu minulému. Začali jsme dobře, ale zbytečně jsme po dvou brejcích dvakrát inkasovali. Kluci ale zlepšili po přestávce pohyb a soupeře už k ničemu nepustili. Vypadalo to, že Sedlčany odešly fyzicky. Branku už neohrozily. Těší nás střelecké produktivita a osm vstřelených gólů. Hřiště dostalo napoprvé zabrat, teď si čtrnáct dní odpočine. Snad bude v pořádku,“ řekl nám bezprostředně po utkání vedoucí mužstva Soběslavi Michal Lemberka.


MFK Dobříš – Malše Roudné 1:2 (1:2)

Góly: 2. Maryška – 20. Píša, 39. Maršík. Rozhodčí: Langmajer – Duda, Kastl. Delegát: Novotný. ŽK: 4:1 (Procházka, J. Šrain, Patetl, Maryška - Růžička). Diváků: 50.

Roudné: Konečný – Maršík, M. Otepka, Holub, Lerch – Tušer, Vávra (91. Samek), Zeman – Bartoš (86. Solomakha), Vlk (78. Růžička), Píša, Trenér Rudolf Otepka.

Roudenští hráči měli v úmyslu pokračovat v dobře načatém úspěšném jarním tažení a vyrazili do Dobříše, která měla první kolo odložené. Jihočeši poprvé nastoupili s Martinem Vlkem v základu, ale kvůli nemoci naopak chyběl Jan Hála. I přes neúčast zkušeného středopolaře dokázali malšané zopakovat zodpovědný výkon a přivezli si domů tři body.

Úroveň utkání ovlivnil terén. I když se hrálo na umělé trávě. A pro Jihočechy nezačal zápas zrovna šťastně, když se těsně po zahájení prosadil Maryška – 1:0. Hosté se snažili o kombinaci, ale na kluzkém povrchu šlo ovládat nejenom pohyb balonu, ale i těla.

Přesto se Roudenští dostávali víc do hry a po dvaceti minutách srovnal skóre nádhernou střelou Píša, když zavěsil balon pod víko – 1:1. Ani to nebylo ze strany hostů vše. Ještě do konce poločasu převrátil stavu utkání na jejich stranu Maršík, který zaúřadoval po standardní situaci u zadní tyče – 1:2.

Domácí i po přestávce toužili urvat první jarní body, ale pevnou obranu Jihočechů už překonat nedokázali. Žádnou další branku nepřidali ani muži trenéra Rudolfa Otepky, takže skóre už zůstalo stejné. Vítězství v Dobříši tak aspoň do neděle posunulo Roudné na čtvrtou příčku.

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Že to nebude v Dobříši lehké, jsme začali tušit už na rozmezí obou krajů. A na místě samotném se to potvrdilo. I když se hrálo na umělce, tak nebyla upravená, ani lajny nebylo vidět. Nejsme nijak namyšlení, ale nepřipadalo nám to regulérní. Chtěli jsme zápas odložit, ale domácí na sehrání trvali, že už měli jednu pauzu. Tak se hrálo, ale s fotbalem to nemělo nic společného. Ani divácká kulisa nebyla důstojná, sem chodí fanoušků daleko víc. Přitom pozdější náhradní termíny určitě existují, nic by se nedělo. Samotný zápas jsme nezahájili dobře, když jsme prakticky od začátku prohrávali. Domácí zlobili hlavně dlouhými házenými auty do vápna a jednoduchou hrou s nakopávanými balony. Na tom je jejich systém založen. My jsme se snažili o naši kombinační hru, ale terén to komplikoval. Přesto jsme se dokázali prosadit. Možná pomohlo i to, že jsme v prvním poločase hráli proti větru. Musím kluky pochválit. Bojovali, a i když chyběl Honza Hála, tak to zmákli. Honzu trápí angína, přejeme mu rychlé uzdravení.“


Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha