Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížové jarní premiéra nevyšla, prohrála na Vyšehradě

 
sobota, 17. března 2018, 12:40

Fotbalisté Sokola Čížová prohráli v Praze na umělce Slavoje Vyšehrad 1:3. V prvním poločase prohrávali Jihočeši již 0:2, ale Zahrádka je vrátil kontaktním gólem zpátky do hry. Ve vyrovnané druhé půli „šemíci“ v závěru pečetili vedení třetím gólem a připsali si první jarní body.

Vyšehradu vstup do jara nevyšel. Prohrál ve Štěchovicích, byť rozhodně nebyl horším týmem, ale svého bývalého brankáře Štěpanovského (chytal i v Písku) nedokázal pokořit. Rehabilitovat se chtěl v domácí premiéře s předposlední Čížovou. Pražany v zimě opustil exbudějovický Michal Klesa (34), který odešel do divizních Zbuzan za trenérem Lubošem Urbanem.

Vstup do odvetné fáze letošní sezony se Čížové nevydařil. Trenér Aleš Jindra postavil do základní jedenáctky tři ze čtyř zimních posil (na lavičce zůstal Mudra), ale úvodní minuty patřily domácím, kteří zúročili převahu už v 5. minutě, kdy zakončil rychlou akci Doležal.

Jihočeši přidali na aktivitě a po deseti minutách byli blízko k vyrovnání, ale brankář Havránek stačil zasáhnout. To domácí byli produktivnější a ve 22. minutě zvýšili obráncem Matějkou na 2:0. Čížová se dočkala korekce skóre až v samém závěru zásluhou Zahrádky, který dorážel Jandovu střelu.

Po obrátce se hosté snažili o vyrovnání, byli domácím rovnocenným protivníkem, ale slibně se rozvíjející akce postrádaly přesnou finální přihrávku. V závěru sáhla Čížová na hru vabank a domácí toho využili pečetící trefou střídajícího Černého po rohu.

Aleš Jindra, trenér Čížové: „Co k tomu říct? Chtěli jsme hrát za každou cenu, kluci si to taky přáli, byli na to připraveni. Ale podali jsme špatný výkon, ze začátku jsme byli všude druzí. Domácí byli živější, rychlejší, víc toužili po míči. I tak jsme měli první šanci, ale Nečas neproměnil. Naopak svůj tlak dokázali domácí využít k vedení. A po chvíli jsme si neuhlídali standardku a inkasovali jsme podruhé. To asi domácím stačilo a trochu ubrali. Iniciativu jsme převzali my, a to přineslo kontaktní gól. O přestávce jsme si řekli, že v tom budeme pokračovat, ale zase jsme se nemohli hned dostat do tempa. Museli jsme prostřídat a naší hře to prospělo. Bohužel ne ke změně skóre v náš prospěch. V závěru jsme selhali při jedné z dalších standardních situací a domácí znovu vedli o dva góly.
Tahle ztráta mě opravdu moc mrzí, k tomuhle utkání jsem se upínal. V posledním přípravném zápasu se naše hra výrazně zlepšila a pevně jsem věřil, že se to potvrdí i v mistrovském utkání. Musíme to napravit příště.“


FC Slavoj Vyšehrad – TJ Sokol Čížová 3:1 (2:1)

Góly: 5. Doležal, 22. Matějka, 84. Černý – 43. Zahrádka. Rozhodčí: Klupák – Vaňkát, Kluzák. ŽK: 1:1 (Drobílek – Nečas). Diváků: 132.

Vyšehrad: Havránek – Matějka, Máče, Václavek, Madej – Doležal (86. Rossmann), Hradecký, Drobílek, Kostorek (61. Junek) – Heřman (67. Černý), Čtvrtníček. Trenér Jaroslav Klíma.

Čížová: Satrapa – Zahrádka, Novák, Pedro, Vacovský – Bálek (83. Vávra), Dvořák (72. Mudra), Havel (88. Tomášek), Nečas – Janda – Jirouš (57. Polodna). Trenér Aleš Jindra.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle