Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová zakončila třetiligový podzim porážkou s cábelíky

 
pátek, 17. listopadu 2017, 17:47

Čížovou čekal v podzimní derniéře další z předních týmů třetí ligy. Po Chrudimi a Zápech se střetla s Královým Dvorem, dlouholetým účastníkem ČFL. Sokolové podali bojovný výkon, vytvořili si šance, ale nebylo jim přáno. Se ziskem 10 bodů přezimují předposlední. „V zimě nás čeká hodně práce,“ uvědomuje si kouč Aleš Jindra.

Hráči Čížové, byť ve strakonickém azylu, podali proti favoritovi z Králova Dvora statečný výkon a měli celkem slibně našlápnuto k zisku nějakých bodů. Bohužel, jako už poněkolikáté, jejich snahu torpédovaly dvě fatální chyby.

Jihočeši měli víc příležitostí, které mohl v úspěch přetavit Zahrádka, ale ani při jednom ze svých samostatných nájezdů ze strany neuspěl. Neujal se ani pokus Jirouše. Na druhé straně potom trestali hosté. Hloupý a netaktický faul Janocha v pokutovém území přinesl hostům výhodu penalty, kterou s jistotou proměnil Martin Kraus – 0:1.

I po přestávce pokračovali domácí ve kvalitním výkonu a chtěli aspoň dohnat jednobrankové manko. Jenže k jejich škodě byla pro ně branka Zdeňka Vávry zakletá. A z veliké snahy se zrodila další veliká chyba, která prakticky rozhodla o výsledku celého střetnutí.

Pochybení předcházel roh, který zahrávali Jihočeši. Jenže ztratili balon a nestačili zareagovat na rychlý kontr „cábelíků“. Po levé straně prchnul velice dobře rychlostně vybavený Kraus a mohl si vybrat z několika možností, kam poslat balon. Vybral si na hranici zcela osamoceného Jakuba Balšánka, který samozřejmě obrovskou příležitost nepromarnil – 0:2. A bylo vymalováno.

Aleš Jindra, trenér Čížové: „Pravdou je, že jsme žádné body nezískali, ale musím na druhé straně přiznat, že tentokrát hráči bojovali na hraně svých možností. Bohužel jsme se dopustili dvou hrubých chyb, které rozhodly o konečném výsledku. Ale taky musím uznat, že hosté hráli opravdu dobře. Každopádně je vidět, že přece jenom je v našem kádru víc, než někdy předváděl. V zimě nás čeká hodně práce.“


Sokol Čížová – FK Králův Dvůr 0:2 (0:1)

Branky: 37. Kraus (pen.), 68. Balšánek. Rozhodčí: Pastyřík – Mudra, Štrincl. Delegát: Jiřík. ŽK: 0:2 (Zelenka, Kraus). Diváků: 80.

Čížová: Satrapa – Zahrádka, Novák, Tomášek (74. Rozhoň), Janoch (46. Grobár) – Polodna (51. Nečas), Dvořák, Kočí, Vávra – Janda – Jirouš. Trenér Aleš Jindra.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle