Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Interní vzdělávání trenérů v Akademii

 
pátek, 28. září 2018, 09:45

V Akademii SK Dynamo působí desítky trenérů. Byť mají všichni trenérské vzdělání, (např. trenérská licence TM UEFA A (profi mládež) je podmínkou pro post hlavního trenéra akademie od žákovských kategorií výše), tak víme, že další vzdělávání se, získávání nových informací, sledování trendů, zvyšování odbornosti a kvalifikace je pro další rozvoj trenérů velice důležité.

Součástí práce trenéra v Akademii je rozšiřování si svých trenérských znalostí a dovedností nejen studiem licencí FAČR, ale počínaje touto sezónou také v rámci Interního vzdělávání trenérů v klubu. Pro trenéry Akademie byl včerejší den prvním ze série celoroční porce jak teorie, tak praxe.

Včerejší premiéry se tak zúčastnila více jak dvacítka trenérů přípravek a žáků z naší Akademie, doplněná trenéry z partnerského klubu SKP České Budějovice a několika dalšími trenéry z TJ Jiskra Třeboň.

Tématem prvního semináře pod vedením pozvaných lektorů Martina Daňka a Vladimíra Bodečka byl HE-ART program. Cílem HE-ARTu je v praxi ukázat jiný než "tradiční" způsob tréninku. Trenéři se na vlastní kůži (v roli hráčů) seznámili se způsobem koučování, které umožňuje hráčům více rozvinout jejich originální potenciál, i tvorby her a cvičení, které přirozeně vedou hráče k návykům dle požadavků moderního fotbalu. Trenéři zkoušeli, jak se dá vést tréninková jednotka ne formou příkazů a instrukcí, ale způsobem, který minimálně narušuje pozornost dětí ve hře a zároveň podporuje jejich vlastní iniciativu, chtění a radost ze hry.

Čtyřhodinový blok byl rozdělen na hodinu teorie a téměř tři hodiny praxe na UMT v nafukovací hale našeho tréninkového centra. Všichni trenéři se tak aktivně zapojili do různých her a cvičení, které byly prokládány diskuzí všech zúčastněných.

Systém interního vzdělávání trenérů bude v akademii nadále pokračovat formou pravidelných seminářů a bloků na různá témata týkajících se moderních forem tréninku dětí a mládeže.

Napsal(a) Dan Mikulička | Foto SK Dynamo Akademie