Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ženy Borovan doma dostaly lekci, Hrádek je vyprovodil debaklem 2:8

 
pondělí, 23. října 2017, 13:22

V dalším kole divize žen přivítaly borovanské ženy na svém hřišti vedoucí celek tabulky TJ Hrádek. Pro domácí to byl v podzimní části poslední zápas na svém hřišti, v dalším kole zajíždějí za týden do Blatné a v posledním kole mají volno.

Hostující fotbalistky začaly zápas lépe a už v 6. minutě otevřela skóre zápasu Hurtová – 0:1. Za 3 minuty to bylo už 0:2, prosadila se Kupilíková. Hrádek byl stále aktivnější, Procházková v brance domácích reflexivně vyrazila další sólo Kupilíkové a Hurtové.

Domácí hráčky se z tlaku vymanily až po čtvrthodině hry. Vonková střelou z úhlu ale branku minula a Jandové střelecký pokus z hranice vápna skončil také vedle branky, do které se postavila gólmanka Ivaničová. Ve 22. minutě Horná vysunula do šance Vonkovou, to její pokus skončil ještě vedle branky. Za minutu ale vybojovala míč na polovině hřiště Jandová, přihrála volné Benedová a její křížná přihrávka na nabíhající Vonkovou a přesné zakončení znamenalo snížení na 1:2.

Ve 33. minutě se k přímému kopu z 30 metrů postavila Andrlová, míč šel ale nad branku domácích. Za tři minuty vysunula Vonková míč na nabíhající Benedovou, ten ovšem skončil jen na tyči. Hostující hráčky navýšily své vedení v závěru poločasu, prosadily se opět Kupilíková a Hanzíková a upravily stav na poločasových 1:4.

Také druhé dějství začal lépe Hrádek. Kupilíková našla ve vápně zcela volnou Přibilovou, střela ale tentokrát skončila jen vedle branky. V 53. minutě se o střelu z 25 metrů pokusila aktivní Jandová, Ivaničová byla ovšem na místě. Hostující hráčky byly v této fázi zápasu lepší, lépe kombinovaly, hrály v pohybu a výsledkem byl pokutový kop po faulu brankářky Procházkové na Kupilíkovou. K míči se postavila Přibilová a zvýšila na 1:5.

V 63. minutě zahrával hostující tým rohový kop, po špatném odkopu Káplové se míč odrazil k Andrlové a ta prostřelila Procházkovou – 1:6.

Za čtyři minuty se prosadila po pěkné kombinaci s Kupilíkovou Hanzíková a zvýšila už na 1:7. V 68. minutě navíc velice aktivní Kupilíková nastřelila tyč domácí branky a hned za dvě minuty po zmatku v domácí obraně zvýšila Lukášová na 1:8.

V závěrečných minutách zápasu se do několika příležitostí dostaly i Borovany. V 75. minutě si Benedová naběhla na přihrávku Horné a snížila na 2:8. O minutu později na druhé straně po rychlém protiútoku Hanzíková opět trefila jen  tyč domácí branky. V 83. minutě mohla snížit Benedová po přihrávce od Jandové za obranu, její střela šla jen do brankářky Ivaničové. Přímý kop Hanzíkové v 86. minutě skončil nad brankou domácích, a tak po závěrečném hvizdu rozhodčího se jednoznačně lepší Hrádek mohl zaslouženě radovat ze zisku tří bodů.


TJ Calofrig Borovany – TJ Hrádek 2:8 (1:4)

Branky: Vonková, Benedová – Kupilíková 2, Hanzíková 2, Hurtová, Přibilová, Andrlová, Lukášová.

Borovany : Procházková, Hrubá, Švarcová, Jandová, Benedová, Fürstová, Káplová, Tichá, Kunová, Horná, Vonková, Zemanová.

Hrádek: Ivaničová, Hurtová, Plzáková, Frantová, Přibilová, Truxová, Andrlová, Kupilíková, Moulisová, Beranová, Zdvořáková, Lukášová.

Napsal(a) Václav Beneda | Foto Václav Beneda