Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalistky Kaplice si zastřílely v Protivíně

 
středa, 27. září 2017, 17:15

V dalším kole divize zajížděly Kapličandy na hřiště tradičního soupeře. Představily se totiž v Protivíně. Jednalo se o duel šestého týmu tabulky se třetím. Výsledky vzájemných duelů naznačovaly, že favoritkami střetnutí budou fotbalistky hostujícího celku.

V sestavě Spartaku chyběla tradiční opora, kapitánka Pavla Petříková, které stopku vystavila nemoc. Díky tomu se do útoku posunula ze zálohy Matoušková a její místo na kraji záložní řady zaujala Vocedálková.

První vyloženou příležitost zápasu si ve dvanácté minutě vypracovaly hostující fotbalistky. Sama na branku postupovala Pálková, ale branku Platanu minula. Nedlouho poté se skóre ve prospěch hostů měnilo. Bartoníčková našla v gólové pozici Simonu Vocedálkovou, ta dokázala překonat brankářku Brožovou a mohla se tak radovat z první sezónní trefy, která zajistila Spartaku jednogólový náskok – 0:1. Za další tři minuty už to bylo o dva. Vaňková poslal do samostatného úniku Simonu Vocedálkovou, která i svou druhou příležitost přetavila v gól – 0:2.

Kapličandy diktovaly tempo hry, byly lepším, a především fotbalovějším týmem. Další šance tak na sebe nenechaly dlouho čekat. Ve 28. minutě Vocedálková vysunula do brejku Pálkovou, ta šla sama na branku, ale svatyni těsně minula. O chvíli později pak brankářka Brožová vychytala v gólové pozici zakončující Vaňkovou. Sedm minut před odchodem do kabin Kapličandy navýšily své vedení, když se po trestném kopu prosadila Tereza Vávrová – 0:3.

Půltucet po přestávce

Po změně stran jako by hostující fotbalistky vypadly z tempa, to, co je zdobilo v prvním poločase, bylo rázem pryč. Hráčky Platanu toho dokázaly využít a v 55. minutě snížily na rozdíl dvou branek. Úspěšnou střelkyní byla Marie Bártová – 1:3. Inkasovaný gól Kapličandy probudil a ty se s dalšími minutami vrátily k výkonu z prvního poločasu. To už dobře hrající Vocedálková působila na postu útočnice. V polovině druhého dějství hostující hráčky znovu a svému hostiteli odskočily na rozdíl tří branek. Po nahrávce Matouškové překonala brankářku Brožovou Petra Važanová a byl to pro ni první střelecký zápis v kaplickém dresu – 1:4. Hned v následující minutě se Kapličandy znovu dokázaly střelecky prosadit. Přihrávku Bartoníčkové zúročila Simona Vocedálková – 1:5.

S chutí hrající fotbalistky kaplického Spartaku měly i další brankové příležitosti, a i nadále se dokázaly v koncovce prosazovat. V 76. minutě po střele Bartoníčkové se k míči ve vápně dostala Monika Pálková a to už to bylo 1:6. Ani v závěrečné desetiminutovce hostující hráčky ze svého tempa nepolevily. V 81. minutě po další gólové asistenci Bartoníčkové přidala svůj druhý střelecký zářez Petra Važanová – 1:7. Ve zbývajících minutách se o slovo přihlásila nejlepší hráčka na hřišti Simona Vocedálková, která v 84. minutě po přihrávce od kapitánky Praizlerové zvyšovala už na 1:8. Dvě minuty před koncem pak svým pátým gólem v zápase uzavřela na konečných 1:9 Simona Vocedálková – 1:9.

Kapličandy po zásluze vysoko zvítězily. Vítězství mohlo být i vyšší, ale domácí gólmanku Brožovou v několika případech zachránila branková konstrukce. V dalším střetnutí budou fotbalistky Spartaku v sobotu odpoledne hostit Domažlice.


TJ Platan Protivín – FK Spartak Kaplice 1:9 (0:3)

Branky: 55. Bártová – 14., 17., 68., 84., 88. Vocedálková, 67., 81. Važanová, 38. Vávrová, 76. Pálková. Rozhodčí: Štiak. Bez karet. Diváků: 20.

Protivín: Brožová – Kolešová, Vítovcová, Trnková, Kubičková, Mikulenková, Vlková, Dokoupilová, Petrnoušková, Bártová, Ambrožová, střídala: Boorová.

Kaplice: Klomfarová – K. Jedličková, Vávrová, Vaňková, Suchanová, Vocedálková, Praizlerová, Bartoníčková, Tošilová, Pálková, Matoušková, střídaly: Važanová, Urazilová.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec