Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jindřichův Hradec skončil šestý. Ve druhé části podzimu neprohrál

 
sobota, 10. prosince 2016, 10:07

Na 6. místě a nedaleko medailových pozic skončil po první polovině KP hradecký FK 1910. Po pádu z celostátní soutěže si z exdivizního tria jihočeských mužstev vedl nejlépe. Ani minutu nechyběli tahouni hradecké sestavy brankář Lukáš Rešl, Tomáš Beránek a Radim Koutný. Úspěšný comeback měl stoper Václav Císař. Na podzim nastoupilo 19 hráčů. „Pořádně se připravíme na jaro a pokusíme se posunout v tabulce trochu výš,“ říká plány do odvet trenér Marek Černoch, jehož svěřenci neviděli ani jednu červenou kartu.

Jak celkově hodnotíte umístění v právě skončeném podzimu?
Kdybychom zbytečně neprohráli dva domácí zápasy, tak bysme byli moc spokojeni. Ale i tak panuje po podzimu spokojenost.

Z vaší strany se dá podzim rozdělit na dvě poloviny. První nevydařená vyvrcholila prohrou v Oseku, ale pak jste dalších osm zápasů v řadě neprohráli. Co stálo za tak velkým zlepšením?
Asi bych to takto nerozděloval. I v první polovině jsme uhráli dobré výsledky, vítězství s Katovicemi, bod v Soběslavi a ve zmiňovaném utkání v Oseku jsme umřeli na šance. Tam mohlo být po první půlce hotovo. Ale je fakt, že jsme hledali i nejoptimálnější sestavu, dále formy jednotlivých hráčů. Především náš špílmachr Radim Koutný měl tu druhou část vynikající a hned to bylo znát.

Třeba u první Želče jste bodovali jako první a sehráli tam více než vyrovnanou partii. Po herní stránce to bylo dobré. Předváděli jste líbivý a technický fotbal. Jen ta koncovka, ale koho netrápí, že?
Asi se budu opakovat, ale naše koncovka opravdu degraduje celkem kvalitní hru, i když i na ní je stále moc co zlepšovat. Náš nejlepší střelec má na svém kontě pět branek a ještě je to mladíček týmu Filip Votava.

Co vám schází k úplné spokojenosti?
K úplné spokojenosti nám chybí šest bodů, které jsme ztratili po porážkách v domácím prostředí.

Na který zápas byste raději rychle zapomněl? Určitě tedy najdete i jeden, který byl podle vašich představ.
Určitě je to zápas v Oseku, Čimelicích a právě ty domácí výpadky a zápas dle mého gusta byl například v Dačicích nebo v Protivíně, tam to bylo tak jak chceme.

Kdo patřil mezi největší tahouny vašeho mužstva?
Velkým tahounem týmu byl jednoznačně Radim Koutný, ale utvořila se tam celkem slušná osa, brankář Lukáš Rešl, pilíř zadních řad Václav Císař a středopolař Tomáš Beránek a k nim už zmiňovaný Radim Koutný.

Jaký dojem na vás udělala kvalita a celková úroveň soutěže?
Tak je to určitě moc kvalitní ročník, úroveň soutěže je velmi slušná, což jsme i očekávali a je to jen dobře, že se hrají těžké a zajímavé zápasy víkend co víkend.

Co říkáte konečné tabulce po podzimní části. Překvapilo vás něco?
I když oba týmy disponují kvalitním kádrem, tak je to postavení Želče a Čimelic.

Kdo patřil, podle vás, k největším osobnostem soutěže? Čím vás tito hráči zaujali?
Byl by to dlouhý seznam hráčů, musím říci, že v každém týmu se objevilo dost kvalitních fotbalistů, po kterých by sáhnul každý trenér. I díky nim je soutěž kvalitní.

Kdy odstartujete zimní přípravu a jak bude vypadat?
Zimní přípravné období zahajujeme 9. ledna 2017. Bude se trénovat třikrát až čtyřikrát týdně, do toho máme v plánu pět přípravných zápasů a je naplánované soustředění na Šumavě. I když je to nejtěžší část sezony, tak musí hráče bavit a já doufám, že bude díky rozmanitosti.

Dojde na změny v hráčském kádru?
Chtěli bysme kádr doplnit o dva hráče. To je náš plán. Někoho už máme vytipovaného, ale uvidíme, jak to dopadne. Směrem od nás oficiálně o žádném odchodu nevím.

S jakými plány půjdete do jara?
Pořádně se na jaro připravit a posunout se v tabulce trochu výš.

Vaše béčko je na poslední příčce v I. A třídě. Budete se ho snažit na jaře mermomocí zachránit nebo to necháte na hráčích rezervy?
Netlačíme na pilu, hrají nám to mladí kluci a od toho rezerva je, aby se vyhráli v těžkých utkáních. A když si nabijí nos, každá taková zkušenost je obohatí a třeba i pomůže. Věříme, že se z toho dostanou.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle