Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V Nové Vsi oživili mládežníky. V sobotu doprovodí na hřiště hráče Dynama a Opavy

 
pátek, 20. října 2017, 19:32

Po osmi letech se fotbalový oddíl v Nové Vsi u Č. Budějovic rozhodl znovu věnovat mládeži. Po vydařeném letním náboru startuje nově složené družstvo mladší přípravky v okresním přeboru, skupině D, kde sbírá pod dlouholetým mládežnickým trenérem Jiřím Vazačem první zkušenosti. V sobotu se na Střeleckém ostrově dočkají novoveské naděje mimořádné události. Za ruku vykročí na zelený trávník s profíky z domácího Dynama ČB a Opavy.

„V současné době máme 19 až 21 dětí. Hlásí se noví, někdo zase ubyde. A na jaře budeme zakládat mužstvo starší přípravky,“ říká na úvod trenér Jiří Vazač. „V prvních mistrovských zápasech se děti seznamovaly s fotbalem, ale učí se rychle a postupně se zlepšují. O výsledky vůbec nejde, hlavní je vidět u nich posun,“ uvádí s tím, že na tréninky pravidelně dochází i ti nejmenší caparti. „Máme tu i školkové děti, kterým se na trénincích věnují Víťa Neumann mladší a Barča Tunková. Tu jsem trénoval šest let v Roudném a hodně mi teď pomáhá i při zápasech,“ oceňuje pomoc zapálené fotbalistky.

Jiří Vazač si dával od fotbalu zaslouženou přestávku, ale přemlouvání manželů Vrábkových, kteří se významně zapojují do funkcionářského dění v klubu, nakonec neodolal. „Mám to z baráku tři sta metrů od hřiště. Jak do toho spadneš, už v tom lítáš,“ směje se bývalý trenér roudenské mládeže. 

Fotbal bere jako ideální odreagování od vytíženosti v zaměstnání. „V práci mám pod sebou 130 lidí, takže si u těch špuntů krásně vyčistím hlavu,“ přiznává Vazač. Jak jsme se z klubu TJ Nová Ves (muži hrají druhým rokem v I. B třídě) dozvěděli, funkci hlavního trenéra vykonává ve svém volném čase bez nároku na jakoukoliv odměnu.

Doprovod při šlágru druhé ligy

Na sobotní odpoledne na budějovickém stadionu se těší nejen benjamínci Nové Vsi, ale i rodiče. „Samozřejmě jsme tuhle nabídku od Radka Procházky uvítali. Děti si to užijí. A jsem rád, že přijdou pyšní rodiče či rodinní příslušníci a uvidí, co jejich děcka za půl roku s fotbalem u nás stihli. Věřím, že na tenhle okamžik budou dlouho vzpomínat,“ hřeje Vazače, který bude v útrobách stadionu na malé fotbalisty dohlížet.

K doprovodu fotbalistů při zápase se Dynama s Opavou je potřeba 22 dětí. „Dvě se omluvily, máme jich devatenáct a půjdou dva sourozenci našich fotbalistek,“ upřesňuje, kde si vypomůže.

V pátek sehrál novoveský potěr předposlední střetnutí podzimu v T. Svinech, příští sobotu je čeká dokopná v sokolovně. Fotbalový podzim 2017 utekl jako voda. V Nové Vsi si do klubové kroniky zapíšou významný počin, opět jsme nastartovali mládež.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto TJ Nová Ves