Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Premiéra vyšla staršímu dorostu Písku na výbornou

 
středa, 23. srpna 2017, 11:40

V úvodním utkání ligy dorostu se představili písečtí mladíci kategorie U 19 A v Plzni, kde se střetli s místním Petřínem, který potkali také v přípravě. Tehdy ještě trenérská dvojice Grossmann – Klusoň nechtěla odkrýt všechny karty. Trumfová esa si nechala až na ostrý start ligy a devatenáctka si po zásluze odvezla z Plzně všechny body.

První půle však patřila domácím, kteří byli lepším týmem a šli v 36. minutě do vedení z pokutového kopu. Ve druhé půli hosté viditelně přidali na pohybu, byli aktivní a začali domácí přehrávat. Písečtí vyrovnali a zcela ovládli závěr zápasu, kdy po pěkných akcích nasázeli soupeři další tři branky.

Trenér FC Písek U 19 A Rostislav Grossmann: „V úvodu utkání jsme byli zbytečně nervózní, nedůrazní a udělali jsme řadu chyb. Domácí byli naopak pohyblivější, agresivnější a dostávali se do nebezpečných situací. Ve druhé půli jsme již předvedli slušný výkon, který byl podpořen dobrým pohybem. Dařila se nám kombinace a přišly i pěkné branky. V úvodním domácím utkání přivítáme v neděli Vyšehrad a chtěli bychom také před domácími fanoušky uspět.“

SK Petřín Plzeň - FC Písek 1:4 (1:0)

Branky: 36. Štefl (pen.) - 64. Kasík, 85. Sedláček, 87. Sedláček, 90. Kasík. Rozhodčí: Langmajer - Kříž, Kašpar. ŽK: 1:0. Diváků: 70.

FC Písek: Váverka - Němeček, Viták, Kulík, Jiskra - Sedláček, Blažek, Sigmund, Dan (30. Petřík) - Votava (86. Hrala), Kasík.

Napsal(a) FC Písek | Foto Jan Škrle