Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Juniorka Dynama proti Příbrami ukázala svoji lepší tvář a nasázela soupeři sedm výstavních gólů

pondělí, 14. srpna 2017, 17:30

Po úvodní remíze doma s pražskou Slavií 1:1 a porážce v Plzni 0:3 se mladá záloha Dynama ve 3. kole Juniorské ligy představila znovu v domácím prostředí na Složišti, kde rozdrtila soupeře z Příbrami málokdy vídanou kanonádou 7:0. Významný podíl na výkonu a výsledku mělo několik pendlů z druholigového áčka. Střelecky se zaskvěl autor hattricku Jakub Moravec (první dva góly dal levou nohou, třetí přidal pravačkou).

Středočeši přicestovali na jih sebevědomě po remíze se Spartou a vítězství nad Bohemians. Patřil jim úvod zápasu, ve kterém nasadili vysoké tempo a vytvořili si tlak. Černobílé však podržel brankář Jindřich Staněk. „Prvních deset minut zdaleka nevypadalo tak pohodově, jak by mohlo svědčit závěrečné skóre. Hosté si vytvořili nejméně tři šance, my jsme je eliminovali se štěstím. Mančaft se uklidnil po Moravcově vedoucím gólu,“ líčil trenérský asistent Jiří Vlček.

První velká šance Jihočechů se zrodila po úvodní čtvrthodině. Míč skončil v příbramské síti, ale rozhodčí neuznal gól kvůli útočnému faulu a navíc přidal žlutou kartu Janu Chylíkovi za řečnění. Po dalekonosné střele Jana Hály se marně snažil o zakončení Lukáš Havel. Následovaly velké chvíle Jakuba Moravce. Ve 26. minutě se hbitý štírek protáhl obranou soupeře a překrásně umístil míč pod břevno. Za dalších osm minut si stejný hráč pohrál s příbramskými zadáky a tentokrát zacílil k pravé tyči.

Mladíci zvládli svoji roli fotbalově i morálně

Po rychlé akci ve 37. minutě přidal třetí trefu Rostislav Tomek velmi pěknou umístěnou střelou a pět minut před přestávkou dovršil Jakub Moravec svůj hattrick, když se nádherně uvolnil na levé straně a z dálky nádherně poslal vysoký točený balon k protější tyči. Druhý poločas patřil jasně budějovickému týmu, což potvrdil již v 52. minutě krajní bek Filip Vaněk, jenž vypálil zhruba dva metry před hranicí pokutového území a poněkud nepružný brankář Ondřej Kočí si ani nesáhl na tvrdou střelu.

Hosté pod tíhou gólového přídělu zdaleka nebyli tak nebezpeční, jako zpočátku, snad s výjimkou neúnavného a velice šikovného Chorvata Zorana Danoskiho. V 70. minutě se technicky prosadil v soupeřově šestnáctce Jan Chylík a ukázkovou střelou přidal šestý gól. Trefil se i střídající Jakub Matoušek, jenž dostal před branku nezištnou přihrávku od dalšího střídajícího hráče Kryštofa Kadlece a po zemi se trefil pod rukou padajícího brankáře.

Diváci vytleskali všechny střídající hráče a celý tým Dynama sklidil jejich aplaus za málokdy vídanou kanonádu. Spokojený byl i Jiří Vlček: „Hosté rezignovali po prvním poločase. Ani je moc nepodržel gólman. My jsme měli trochu štěstí. Dali jsme všechno, do čeho jsme kopli. Pendlové z áčka ukázali svoji kvalitu a kluci kolem nich se chytili. Máme radost ze střídajících hráčů, kteří během sezony nesou tíhu juniorky, ale dnes ustoupili ligovým borcům. Zvládli to fotbalově i morálně, navíc Matoušek přidal krásný gól.“

SK Dynamo ČB U21 – 1.FK Příbram U21 7:0 (4:0)

Góly: 26., 34. a 39. Moravec, 37. Tomek, 52. Vaněk, 70. Chylík, 81. Matoušek. Rozhodčí: Berka – Fišer, Pečenka. ŽK: 1:1 (Chylík – Danoski). Diváků: 60.

SK Dynamo: Staněk – Řehoř, Havel, Frnoch (66. Rauscher), Vaněk – Tomek (60. Štifter), Hála – Škoda (78. Krejčí), Moravec (74. Matoušek), Chylík – Turyna (73. Kadlec). Trenéři Roman Lengyel, Jiří Vlček.

 
 
Napsal(a) Ladislav Lhota